برای داوطلبان تحصیل در دوره ی دکتری چاپ مقاله ISI یکی از مهم ترین روش های کسب امتیاز پژوهشی در مصاحبه دکتری محسوب می شود.
در پذیرش مقطع دکتری علاوه بر آزمون علمی، مصاحبه نیز نقش بسیار مهمی دارد به طوری که 50 درصد از سهم پذیرش مربوط به کسب امتیازات پژوهشی در مرحله مصاحبه است. بنابراین سوابق علمی و توانایی های پژوهشی داوطلبان در مصاحبه دکتری بسیار با اهمیت بوده و از این میان چاپ مقاله ISI در پذیرش و ورود داوطلب به مقطع دکتری نقش پررنگی دارد.
همانطور که اشاره شد چاپ مقاله ی علمی با کیفیت بالا در مجلات معتبر به ویژه ISI می تواند در افزایش امتیاز پژوهشی برای قبولی در مصاحبه دکتری موثر باشد بنابراین داوطلبان باید در انتخاب مجلات معتبر برای چاپ مقالات خود دقت کافی داشته باشند و به ضریب تاثیر مجلات توجه کنند چراکه هرچه اعتبار و ضریب تاثیر مجلات بیشتر باشد، امتیاز بیشتری به نویسنده مقاله داده می شود.
مجلات ISI دارای ضریب تاثیر بالایی بوده و مقالات چاپ شده در این مجلات از اعتبار علمی بسیار بالایی برخوردار است.
موسسه تامسون رویترز از طریق پایگاه استنادی علمی خود معروف به WOS مجلاتی که از ویژگی ها و فاکتورهای مورد تایید این موسسه برخوردار باشند و از لحاظ اعتبار علمی در درجه بالایی قرار گیرند را نمایه می کند. این مجلات به مجلات ISI معروف اند و به دو گروه تقسیم می شوند.
مجلات ایمپکت دار معمولا مجلاتی هستند که داوری سختگیرانه دارند و در رتبه بندی مجلات بین المللی در درجه A قرار دارند و ارزیابی و داوری مقالات در این مجلات بسیار سختگیرانه می باشد به همین دلیل این مجلات در اولین رتبه قرار دارند.
مجلات بدون ایمپکت دارای داوری راحت تری نسبت به مجلات ایمپکت دار هستند و در درجه B رتبه بندی مجلات بین المللی قرار دارند.
مقالات چاپ شده در این مجلات به مقالات ISI معروف اند. تمامی مجلات ISI ایمپکت دار در لیست مجلات مورد تایید وزارت علوم قرار دارند و از نظر اعتبار علمی، معتبرترین مجلات هستند چراکه مجلات ایمپکتدار مقاله ای با کیفیت علمی بالا را طلب می کنند و هر مقاله ای را پذیرش نمی کنند.
برای اطمینان از ایمپکت دار بودن یک مجله ،مطمئن ترین راه دسترسی به پایگاه های زیر می باشد که معمولا از داخل کتابخانه های دانشگاهی و مراکزی علمی مقدور است.
همانطور که اشاره شد پذیرش و چاپ مقاله از مهم ترین موارد تقویت رزومه علمی و عاملی امتیاز زا در مصاحبه دکتری محسوب می شود. نحوه ی امتیازدهی به هریک از انواع مقالات به صورت زیر است:
بنابراین از مجموع امتیازات سوابق پژوهشی، 32 امتیاز به مقالات چاپ شده در مجلات معتبر اختصاص دارد
که هرچقدر تعداد مقالات علمی بیشتر باشد شانس بالاتری برای پذیرش در مصاحبه دکتری را دارید. یکی دیگر از موارد مهم برای کسب امتیاز پژوهشی در مصاحبه دکتری انتخاب مجلات معتبر برای چاپ مقالات است که باید هنگام انتخاب مجله به اعتبار علمی آن توجه شود. همانطور که اشاره شد مجلات ISI ایمپکت دار به دلیل داوری سختگیرلنه ای که دارند مقالات با محتوا و بار علمی بالا می طلبند و به همین دلیل مقالات چاپ شده در این مجلات از اعتبار علمی بالا برخوردارند و به طبع امتیاز پژوهشی ویژه ای محسوب می شوند.
استخراج مقاله از پایان نامه و طرح های پژوهشی
ارتقای کیفی مقالاتی که قبلا در داوری ریجکت شده اند