اگر متقاضی و خواهان ادامه تحصیل دریکی از دانشگاههای خارج از ایران هستید و برای پذیرش در این دانشگاهها اقدام کردهاید با مدرکی به نام SOP مواجه شدهاید؛ اما ممکن است که ندانید این مدرک چیست و کمی در این مورد سردرگم شده باشید؛ بنابراین در این مطلب به معرفی SOP پرداخته و چیستی این مدرک را بررسی خواهیم کرد.
درواقع SOP مخفف شده عبارت انگلیسی Statement Of Purpose است که در ایران به آن انگیزه نامه میگویند. SOP یا همان انگیزه نامه، نامهای است که توسط شما بهعنوان متقاضی تکمیل میگردد که در آن انگیزه خود برای درخواست پذیرش و اهداف تحصیلی آینده خود را بیان میکنید. بهعبارتیدیگر با این نامه شما به عوامل گزینش میگویید که چه کسی هستید و چه تواناییها و اهدافی باعث پیشرفت تحصیلی شما شده است و چرا و بر اساس چه اهداف و انگیزهای دانشگاه خارجی مربوطه را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کردهاید. در واقع شما با نوشتن انگیزه نامه قوی میتوانید شانس خود را برای اخذ پذیرش از دانشگاهها بهصورت چشمگیری افزایش دهید.
انگیزه نامه در معرفی ویژگیهای شخصیتی فرد به دانشگاه کمک کرده و اهداف و انگیزههای متقاضی را برای تحصیل در رشته و دانشگاه موردنظر روشن و شفافتر میکند. درواقع نوشتن یک انگیزه نامه تحصیلی خوب بهترین و تنهاترین راه برای معرفی تواناییها و برنامههای خود به دانشگاه مقصد هست؛ زیرا شما قبل از اینکه در دانشگاه موردنظر خود قبول شوید امکان مصاحبه حضوری نخواهید داشت و فقط از طریق انگیزه نامه میتوانید با دانشگاه در ارتباط باشید.
انگیزه نامه راه ارتباطی مستقیم هیئت انتخاب و گزینش دانشگاه موردتقاضا میباشد. یادتان باشد که کلیه مدارکی که ارائه میدهید در رابطه با داشتهها و دست آوردهای گذشته شماست مثلا پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر،اخذ درجه علمی در دانشگاه و ... مربوط به گذشته می باشد و تنها از طریق انگیزه نامه است که شما آینده کاری و تحصیلی خود را برای داوران ترسیم میکنید. آنها تنها از طریق این مدرک است که با علایق و هدف اصلی شما از ادامه تحصیل آشنا میشوند و از طریق انگیزه نامه است که شما میتوانید هیئتداوران دانشگاه مقصد را مجاب کنید که گزینه خوبی برای انتخاب شدن هستید. بدین دلایل طبیعی است که نوشتن انگیزه نامهای تأثیرگذار درروند قبولی و گزینش شما تأثیر بالایی داشته باشد. به علت اهمیت انگیزه نامه در زیر به نکاتی که باید در نوشن انگیزه نامه sop به آنها توجه شود اشارهشده است:
به صورت داستان بنویسید
سعی کنید انگیزههای خود را در قالب یک داستان جذاب بیان کنید. داستانی که هر مخاطبی را به خود جذب میکند. شما با این کار بهخوبی میتوانید خود را معرفی کرده و تصویری واضح از خودتان در ذهن مسئولان ایجاد کنید در گوشهای از ذهن آنها باقی بمانید.
راجع به هدف خود صحبت کنید
قبل از نوشتن انگیزه نامه ابتدا دقیق به هدف خود فکر کنید. چرا میخواهید مهاجرت کنید؟ چرا این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کردهاید؟ سپس اقدام به نوشتن انگیزه نامه نمایید. در انگیزه نامه و یا sop نوشتن اهداف دارای اهمیت زیادی میباشد؛ بنابراین یکسری نکات را در آن باید رعایت فرمایید. مثلاً نباید صرفاً به مسائل مادی اشارهکنید و یا فقط به مزایای کشوری که دانشگاه در آن واقعشده، بپردازید. بلکه سعی کنید هدف خود را از انتخاب دانشگاه موردنظر بیان کنید.
لحن درستی به کار ببرید
اگر شما متن sop را با زبان خیلی رسمی بنویسید بدون شک خستهکننده خواهد بود. اگر هم خیلی دوستانه باشد ارزش نوشته شما بهصورت ناخودآگاه کاهش پیدا میکند؛ بنابراین بهتر است لحنی محترمانه و متعادل را برای نوشتن انگیزه نامه انتخاب کنید.
کپی نکنید
باید خاطرنشان کنیم که شما برای رسیدن به این مرحله از زندگی تلاش و هزینهی زیادی کردهاید. جمعآوری مدارک، پر کردن اپلیکیشن، شرکت در آزمونهای بینالمللی و … همگی هزینه و زمانبر میباشد. پس چرا برای نوشتن یک انگیزه نامهی جذاب، خلاقیت به خرج ندهید؟ بنابراین شما باید انگیزه نامهی مخصوص خودتان را بنویسید. زیرا این انگیزه نامه، برند و نشاندهندهی شخصیت شما خواهد بود.
گرامر انگلیسی را دست کم نگیرید
نوشتن متنی طولانی که ازلحاظ گرامری قوی باشد، کار سادهای نیست. ازآنجاکه شما قرار است برای مهاجرت تحصیلی به استرالیا، کانادا یا … از زبان انگلیسی آکادمیک استفاده کنید، باید متن انگیزه نامه را نیز آکادمیک بنویسید. البته منظورمان این نیست که از کلمات سنگین و نامفهوم استفاده کنید. ولی اینکه هر کالوکیشن و همایند را بهدرستی بهکاربرده و از حالت ابتدایی و ساده خارج کنید نیز دارای اهمیت میباشد. بنابراین بهتر است از یک مترجم متخصص کمک بگیرید تا غلطهای که ممکن است در نوشتار دستوری و یا املایی وجود داشته باشد را اصلاح کند.
صادق باشید
برای نوشتن انگیزه نامه باید حقایق را بیان کنید. مثلاً اگر واقعاً درونگرا هستید، بهتر است خودتان را یک «فرد برونگرا» نشان ندهید. قرار نیست خودتان را شبیه کسی نشان دهید که چند ماه پیش از دانشگاه پذیرش گرفته است. شما باید خودتان باشید. اگر به چیزی علاقه دارید (که به رشتهی شما مربوط است) حتماً راجع به آن صحبت کنید. ولی اغراق نکنید. درواقع هرچه صداقت متن شما بیشتر باشد، نظر اساتید و هیئتعلمی مثبتتر خواهد بود. پس صداقت را سیاست خود قرار دهید.
هر نامه و یا مقاله دارای ساختار خاصی میباشد که اصل مطلب در آن بیان میشود و ساختار موزونی دارد در یک انگیزه نامه استاندارد، بدنه بایستی به ترتیب از قسمتهای زیر تشکیلشده باشد:
بهتر است SOP خود را با یک حکایت شروع کنید که الهامبخش شما برای ورود به این دوره خاص شده است. توصیه میکنیم در این قسمت راجع به هر آنچه باعث افزایش انگیزه شما جهت تحصیل در دانشگاه موردنظر شده است را بیان نمایید. البته بهتر است سعی کنید راجع به چیزهایی که اخیراً به وجود آمدهاند، صحبت نمایید چراکه دانشگاه مشتاق است با دستاوردها یا تحقیقات اخیر شما بیشتر آشنا شود.
این پاراگراف را بانام دانشکده یا مدرسه، محل، سال ثبتنام، سال فارغالتحصیلی، نام دوره و موضوعات موردمطالعه شروع نمایید. همچنین شرح مختصری از پروژههای خود یا از مواردی که احساس میکنید تجربه یا دانش در آن دارید، از اهمیت بالایی برخوردار میباشد.
این پاراگراف را در صورت داشتن تجربه حرفهای بانام سازمان فعلی و با جزئیات تاریخ عضویت، مکان، تعیین نام و شرح مختصری از مشخصات و یا مسئولیتهای شغلی خود شروع کنید. در صورت امکان با تمرکز روی نقش خاص خود به پروژه اصلی که در آن شرکت کردهاید، اشاره نمایید.
این پاراگراف شامل اطلاعاتی در رابطه با دلیل شما برای دنبال کردن مقطع مورد نظر و همچنین در خصوص کسب و تقویت مهارت های خاص می باشد. مهم است که دلایل خود را با مثال های معتبر یا اطلاعات اساسی ذکر نمایید و شرح دهید که چرا این زمان برای دنبال کردن مقطع مورد نظر مناسب است؟ در واقع پاسخ سؤالهای زیر را میتوانید در این بخش از انگیزه نامه خود بگنجانید.
قصد دارید از طریق این دوره چه مهارت یادانشی را ارتقا دهید؟
این دوره چگونه میتواند دررسیدن به اهداف شما تأثیرگذار باشد؟
شما بعد از اتمام دوره تحصیلی قصد دارید چهکاری انجام دهید؟
شما در آینده، خودتان را در چه جایگاهی میبینید؟
نوشتن این قسمت مهمترین قسمت SOP شماست چراکه دانشگاه توجه زیادی به این بند دارد؛ زیرا این قسمت نشان میدهد که شما در حرفه خود متمرکز هستید و هر مرحله را بهطور کامل برنامهریزی کردهاید. لطفاً توجه داشته باشید که این بند باید به دو بخش اهداف کوتاهمدت و بلندمدت تقسیم شود که در ادامه جزئیات آن بیانشده است.
اهداف کوتاه مدت (از 5-0 سال پس از اتمام دوره)
در این قسمت شما باید جزئیات مربوطه به برنامههای خود را که بلافاصله بعد از اتمام مقطع موردنظر آغاز میکنید، شرح دهید. شما باید مشخصات شغلی که به آن علاقه دارید، همراه با شرکتها و دپارتمانی که میخواهید در آن کارکنید را توصیف نمایید.
اهداف بلند مدت (15-10 سال بعد از اتمام دوره)
این بند باید برنامههای شمارا پس از اتمام دوره در مدتزمان 15 تا 10 ساله مشخص کند. لطفاً ذکر نمایید که چگونه هدف کوتاهمدت در چند سال آینده منجر به هدف بلندمدت شما خواهد شد. توجه داشته باشید که در صورت نداشتن برنامه تحقیقاتی، به جزئیات به انجام رساندن آن مانند مکان اجرای پروژه و تحقیقات پیشین که در رابطه با این موضوع انجامگرفته شده، اشارهکنید.
برای پاسخ به این سؤال میتوانید برخی از ویژگیهای خاص دانشگاه را که متناسب با شرایط شما میباشد را نامبرده و به برخی از امکانات دانشگاه اشارهکنید که میتواند درنتیجه درخواست شما اثربخش باشد؛ و همچنین میتوانید اسامی دانشکدهها و حوزههای تحقیقاتی آنها، آزمایشگاهها، مراکز تحقیقاتی و یا اسامی 1 یا 2 استاد که موردعلاقه شماست را ذکر نمایید.
در هر رویدادی شرکت کردهاید، هر ورزشی که انجام دادهاید، هر همکاری که با سازمانهای غیردولتی داشتهاید و یا هر پروژه مستقلی که انجام دادهاید (بهجز مواردی که در دانشگاه به آن پرداختهاید) باید در این قسمت به آن اشارهکنید و بگویید که چگونه این فعالیتها به پیشرفت شما کمک کرده است.
درنهایت شما باید بهطور کاملاً واضح و در قالب چند خط بیان کنید که چقدر برای ورود به این دوره خاص آمادگی دارید و چرا آنها باید شمارا موردپذیرش قرار دهند.
همانطور که میدانید هر متن و نوشتهای دارای فرمت و قالب خاصی میباشد انگیزه نامه هم مانند سایر مقالات علمی، کاور لتر، چکیده مبسوط و... نیز دارای فرمت منحصربهفردی میباشد که در ادامه به این فرمت اشارهشده است:
اندازه قلم 12 و فونت Times New Roman
در نظر گرفتن حاشیه های یک اینچی از هر اطراف
فاصله بین خطوط 1.5
استفاده از این فرمت باعث میشود که خوانایی متن شما بهتر شود اما متأسفانه امتیاز ویژهای به سبب استفاده از این فرم به داوطلب تعلق نخواهد گرفت. نکته مثبت رعایت نکات مذکور این است که تمرکز خواننده بر محتوای نوشته بیشتر میشود، درنتیجه وجود نظم و چارچوبی مشخص در نگارش به سود شما خواهد بود.
مقدار مجاز برای انگیزه نامه 1/5-1 صفحه میباشد؛ که دلیل وجود این قانون این است که دپارتمان پذیرش دانشگاه، روزانه دهها درخواست پذیرش را دریافت میکنند و وقت گذاشتن برای خواندن متنهای انگیزه نامه طولانی برای آنها خستهکننده است؛ و همچنین نوشتن بیش از 1/5 صفحه انگیزه نامه تحصیلی نشاندهنده عدم تمرکز نویسنده در اهداف تحصیلی میباشد؛ بنابراین بهتر است sop خود را بهصورت شفاف و خلاصه بنویسید تا شانس پذیرش خود را بالا ببرید.
با توجه به اینکه تهیه انگیزه نامه اصولی و تخصصی درصد پذیرش ما از دانشگاه های برتر را افزایش می دهد بهتر است که نگارش انگیزه نامه خود را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید ولی اگر شما تصمیم دارید که انگیزه نامه خود را نگارش کنید پس از نگارش آن حتما جهت ترجمه از مترجمان متخصص بهره مند شوید زیرا ترجمه متنی طولانی با رعایت اصول زبان انگلیسی آکادمیک، کار سادهای نیست و حتماً نیاز به تبحر کافی در امر ترجمه دارد. یکی از موسساتی که همواره از مترجمان برتر کشور بهره مند می باشد سینا ترجمه می باشد که شما در صورت درخواست میتوانید نوشتن انگیزه نامه، ترجمه تخصصی انگیزه نامه و ویرایش انگیزه نامه خود را به افراد باتجربه و کاردان سینا ترجمه بسپارید و شانس پذیرش خود را بالا ببرید زیرا مترجمان باسابقه بالا در ترجمه مقاله، ترجمه کتاب و ترجمه انگیزه نامهها و متونی مشابه، دستیابی به بهترینها را برای شما تضمین خواهند کرد.
موسسات معتبر دارای مراحل ثبت سفارش متفاوتی هستند که در ادامه به روند کار موسسه سینا ترجمه که یکی از موسسات برتر در زمینه خدمات پژوهشی می باشد اشاره شده است:
ثبت سفارش انگیزه نامه از سایت و یا تماس با کارشناسان و دریافت فرم پرسشنامه
پرداخت هزینه خدمات و ثبت فیش پرداختی
تماس کارشناسان سینا ترجمه با شما جهت دریافت اطلاعات تکمیلی (در صورت نیاز)
ارسال پیشنویس فایل انگیزه نامه برای بررسی و انجام تغییرات قبل از قالببندی
تحویل نسخه نهایی فایل تایپ شده انگیزه نامه به صورت فارسی و یا انگلیسی
سینا ترجمه بهمنظور رفاه حال مشتریان گرامی، ابزار محاسبه آنلاین قیمت تهیه انگیزه نامه را فراهم کرده تا متقاضیان بهسرعت بتوانند برآورد اولیهای از هزینه تهیه sop را به دست آورند. شما عزیزان میتوانید با واردکردن اطلاعات مربوط به تهیه sop هزینه انجام کار را بهصورت آنلاین برآورد نمایید. در ادامه جدول محاسبه آنلاین قیمت آورده شده است تا برای تمام متون خود محاسبه قیمت را انجام بدهید.
موفقیت و کسب مدارج و مقامات ممتاز شغلی و تحصیلی تصادفی نیست. نوشتن انگیزه نامه حرفهای نشاندهنده انگیزه، آینده و اهداف بلندمدت شماست. خدمات تهیه انگیزه نامه خود را به حرفهایها بسپارید تا شانس پذیرش خود را افزایش دهید. تدوین انگیزه نامه توسط متخصصان سینا ترجمه بهصورت اختصاصی و حرفهای میباشد که بر اساس ویژگیهای شخصیتی و آکادمیک شما در کمترین زمان ممکن و باکیفیت عالی تهیهشده و تقدیم شما میشود. فرصت را از دست ندهید همین الان سفارش خود را ثبت نمایید این آغاز راه پیشرفت تخصصی و موفقیت بیشتر است.
برای ثبت سفارش تهیه یا ویرایش انگیزه نامه (SOP) با کارشناسان ما از طریق تماس یا پست الکترونیکی موسسه و همچنین از طریق شبکههای مجازی (واتساپ، اینستاگرام و تلگرام) در ارتباط باشید.
بله. چنانچه به این نتیجه رسیده اید که کار تهیه sop خود را به متخصص آن بسپارید، بسته به نیاز شما و با توجه به تجربه چندین ساله موفق ما در این حوزه قادریم خدمات تهیه و ویرایش sop را برای شما عزیزان ارائه دهیم.
به انگیزه نامه به عنوان بخش جالب و جذاب فرآیند اپلای نگاه کنید. این بخش از اپلیکیشن شما جایی است که کمیته پذیرش نسبت به شخصیت شما و چیزی فراتر از کارنامه و ریز نمرات، نتایج آزمون ها و رزومه شما شناخت پیدا می کند. لذا sop فرصت مناسبی فراهم می آورد تا خود را به عنوان شخصی جذاب و هدفمند معرفی کنید.
کمیته های پذیرش عمدتاً به دنبال دو چیز هستند: 1) شما کیستی: آیا این متقاضی دوست داشتنی است و شخص جالبی برای اضافه شدن به اجتماع دانشجویان دانشگاه است؟ آیا این متقاضی انسان اندیشمند و آینده نگری است؟ آیا اساتید و هم کلاسی های این متقاضی از تعامل و مشارکت با ایشان لذت خواهند برد؟ 2) توانایی نوشتن و برقراری ارتباط: آیا متقاضی قادر به انتقال موثر افکار خود است؟ آیا متقاضی می تواند اطلاعات را به شیوه ای روشن، سازماندهی شده و مختصر و مفید ارائه نماید؟
بله در سینا ترجمه پذیرش و چاپ در مجلات معتبر به بهترین شکل و در کوتاه ترین زمان امکان پذیر می باشد.