سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

در نوشتن مقاله ISI باید به چه نکاتی توجه کرد؟

انتشار 22 خرداد 1397
مطالعه 6 دقیقه

مقالات ISI با توجه به اعتبار بالای آنها و داوری تخصصی آنها، باید به گونه ای نوشته شود که مورد پذیرش ویراستار مجله و هیات داوران آن قرار بگیرد.

در نوشتن مقاله ISI باید به چه نکاتی توجه کرد؟

نوشتن مقاله مستلزم داشتن طرحي مدوَّن است. در گزارش يك تحقيق نه تنها بايد ارزش‏هاي محتوايي را مراعات كرد، بلكه بايد از ساختار روشمندي نيز پيروي كرد. امروزه تحقيقات فراواني انجام مي‏شود، اما تنها بخش كوچكي از آنها به عنوان مقاله در نشریات ISI و دیگر نشریات منتشر مي‏گردد. يكي از دلايل آن، عدم مهارت محقق در تهيه و تدوين ساختاري مقاله علمي است. لازم به ذکر است که ساختار مقاله و تهيه گزارش از يك پژوهش علمي، با توجه به روش به كار گرفته شده در پژوهش، متفاوت است. دانشمندان در يك تقسيم بندي كلي، روش‏هاي استفاده شده در تحقیق را به دو دسته تقسيم مي‏كنند. روش‏هاي كمي كه در آنها از داده‏ هاي كمّي در تحقيق استفاده مي‏شود (تحقيقات ميداني) و روش‏هاي كيفي كه در آنها از داده‏ هاي كيفي (تحقيقات كتابخانه‏ اي) استفاده مي‏شود.

مراحل مقدماتی نوشتن مقالات ISI

عنوان: عنوان بخش اصلی مقاله را نشان می دهد و باید به گونه ای انتخاب شود که موضوع اصلی تحقیق را نشان دهد. عنوان مقاله باید به حدی جذاب باشد، که توجه خوانندگان را به خود جذب کند. همچنین عنوان باید کوتاه باشد و تنها متغیرهای اصلی تحقیق را نشان می دهد. تعداد کلمات در عنوان مقاله باید حداکثر (دوازده کلمه) باشد.

نام نویسنده و وابستگی سازمانی: پس از عنوان مقاله، نام نویسنده یا نویسندگان به همراه نام دانشگاه یا مؤسسه که هر یک از نویسندگان در آن مشغول به کار هستند مطرح است. اگر تحقیق توسط دو یا چند نفر انجام شود و همه آنها به یک دانشگاه یا بنیانگذار وابسته باشند، نویسندگان می توانند یکبار آن را نوشته و به دنبال اسامی نویسندگان درج نماید. ترتیب قرار گیری نام نویسندگان در مقاله بر اساس میزان مشارکت آنها در کار پژوهشی و نگارش مقاله می باشد. اما اگر میزان مشارکت هر یک از نویسندگان در تحقق یکسان باشد، اسامی آنها به ترتیب حروف الفبا نوشته می شوند.

چکیده:  خلاصه ای از یک کار تحقیقاتی است که همه مراحل کار و نتایج حاصل در قالب یک پاراگراف آورده می شود. در چکیده تنها اهداف اصلی ، روش کار و نتایج قید می شود و از آوردن توضیحات اضافی در این بخش خودداری می شود. خلاصه ها باید فقط به عنوان یک گزارش (بدون ارزیابی و نقد) از زبان خود محقق (و نه نقل قول) ارائه شود. چکیده معمولا بین 100 تا 250 کلمه نوشته می شود مه بستگی به مجله ای که میخواهید مقاله خود را در آن به چاپ برسانید دارد.

کلمات کلیدی: در انتهای چکیده، کلمات کلیدی مقاله آورده می شود. این کلمات در جستجوی عنوان مقاله اهمیت زیادی دارد و اگر به درستی انتخاب شوند باعث می شود تا در بسیاری از جستجوها مقاله در صفحه اول گوگل ظاهر شود.

ساختار مقالات ISI مبتنی بر پژوهش میدانی

  • مقدمه: هر مقاله ISI با يك مقدمه شروع مي‏شود و آن، خلاصه‏ اي از فصل اول و دوم پايان نامه‏ ها و رساله‏ هاست كه به طور مختصر به بيان كليات تحقيق و بررسي مختصري از پيشينه آن مي‏پردازد؛ بنابراین، در مقدمه مسئله تحقیق و ضرورت اجرای آن و اهداف آن به صورت خلاصه توصیف شده است، و سپس یافته های تحقیقاتی که به طور مستقیم با موضوع تحقیق مرتبط هستند مورد بحث قرار می گیرد. مقدمه باید یک منطق اساسی در تجزیه و تحلیل ارائه دهد و خواننده را نشان دهد چرا این تحقیق ادامه ی منطقی گزارش های قبلی است. در این بخش، پس از نتیجه گیری از مقالات مورد بررسی، محقق باید از سوالات تحقیق یا مقالات خود استفاده کند و در تعریف متغیرهای تحقیق در عمل عمل کند.
  • روش تحقیق: این بخش از مقاله نیاز به دقت و وسواس بالایی دارد و باید به گونه ای نوشته شود تا محقق دیگر بتواند به راحتی آن را تکرار کرده و در نهایت به نتایج مشابه شما دست یابد. دقت بالای این بخش از مقاله، اعتبار کار پژوهشی شما را نشان می دهد. بنابراین، تمام مراحل پیاده سازی، از جمله موضوع پژوهش، طرح تحقیق، روش اجرای و روش تجزیه و تحلیل داده ها.
  • نتایج: این بخش توضیح کلی و مفصل از آنچه که به دست آمده است را فراهم می کند. برای توصیف و نگارش این بخش، از اطلاعات آماری استفاده می شود و بهترین روش نمایش داده ها استفاده از شکل، نمودار و یا جدول است. ساختار بخش نتایج در مقاله معمولا بر اساس منطق سؤالات یا مفروضات و همچنین فرضیه های تایید شده یا نشده است. روش معمول برای بیان نتایج در مقالات ISI این است که در ابتدا نتایج جالب توجه نوشته می شوند و سپس به ترتیب، نتایج کم اهمیت ارائه می شود.

 ساختار مقالات ISI مبتنی بر پژوهش توصیفی

اصول مورد استفاده در مقالات توصیفی براساس روش های مورد استفاده، با اصول زمینه، بسیار متفاوت است. اگر چه این اصول ممکن است با توجه به موضوعات مختلف پژوهش و رشته ها متفاوت باشد، اما ساختار کلی تقریبا تمام مقالات توصیفی باید در قالب زیر باشد.

  • مقدمه: محقق باید قبل از آغاز بحث، موضوع کار خود را برای خواننده روشن کند، مانند تعریف و بیان تحقیق در مورد مسئله، توضیح دادن ضرورت انجام آن و اهداف این تحقیق و ...  . محقق باید خلاصه ای از پیشینه تحقیق را که مستقیما مربوط به موضوع است، بیان کند و در نهایت توضیح دهد که این مقاله به دنبال کشف یا به دست آوردن چه چیزی است، چه چیزی از دست رفته یا مورد سوال است. 
  • بحث پیش نویس (متن): در این بخش، نویسنده وارد اصل مشکل می شود. در اینجا، باید عناوین زیر را با توجه به موضوع تشخیص دهیم که مقاله مورد بررسی قرار می گیرد. در توضیح این بخش بحث، ما باید اصول مهم مقررات ماده مقاله را بررسی کنیم و سعی کنیم آنها را بررسی کنیم. اصولی مانند: عقلانیت و معقول بودن، منظم بودن و انسجام، ارتباط بحث با عنوان، ارتباط منطقی بین عناوین وابسته به مسئله، خلاقیت و نوآوری در محتوا، اجتناب عمومی، گواهینامه بحث علمی و مذهبی، اجتناب از حاشیه های شدید که منازعه را از جریان اصلی منحرف می کنند و موجب ترس از خواننده می شوند، و نیز اجتناب از خلاصه یکی از کلمات و توضیحات ابهام در درک، احترام به حقوق نویسندگان، اجتناب از استناد بیش از حد، توجه به ابعاد مسائل مختلف و مانند آن.
  • نتیجه گیری: در این بخش، محقق باید نتیجه معقول، منطقی و معتدل به دست آورد. فقدان تعصب و تعصب نامناسب در نتیجه گیری، پیوند نتایج با بحث در پس زمینه، ارائه راهبردها و پیشنهاد برای تحقیقات آینده، تعیین نقش نتایج در پیشرفت علوم اجتماعی و کاربردی و غیره، یکی از مسائل است که محقق باید به آن توجه کند. 
  • منابع مقاله: اعتبار یک مقاله علاوه بر دقت، صحت داده ها و استدلال آنها، به منابع و مراجع استفاده شده در آن نیز بستگی دارد. هر مطلب علمی که فاقد رفرنس باشد، هیچ ارزش علمی نخواهد داشت. با توجه به اینکه سبک های مختلفی برای درج مراجع در متن وجود دارد، در نتیجه بایستی ابتدا به بخش اطلاعات نویسنده در مجله انتخابی مراجعه نمایید تا سبک مورد قبول مجله را بدانید ، سپس اقدام به رفرنس دهی مقاله خود نمایید.

نکاتی که قبل از ارسال یک مقاله ISI باید رعایت شود:

  • در مقاله ISI، رفرنس فارسی که در Google Scholar نمایه نشده باشد ، مورد پذیرش مجلات خارجی قرار نمیگیرد.
  • ارجاع به مقالات کنفرانسی در یک مقاله ISI معتبر نیست.
  • پایان نامه به عنوان رفرنس قابل ارجاع نیست.
  • بین ۲ تا ۵ رفرنس از ژورنال انتخابی بایستی در مقاله درج شود (کمک به افزایش احتمال پذیرش مقاله)
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام