سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

یک مقاله علمی از چه اجزایی تشکیل شده است؟

انتشار 1 تیر 1400
مطالعه 11 دقیقه

برای بسیاری از افرادی که نیاز به چاپ مقاله در مجلات علمی دارند اما هنوز تجربه انجام آن را ندارند، این کار بسیار سخت است. برای شروع در این مطلب میخواهیم بدانیم یک مقاله علمی از چه اجزایی تشکیل شده است!؟

یک مقاله علمی از چه اجزایی تشکیل شده است؟

همانطور که میدانید، یکی از بهترین راه های چاپ و نشر مطالب و داده های جدید علمی، چاپ مقاله در مجلات و ژورنال های معتبر علمی است. تمام افرادی که به نوعی با علم و دانش سرو کار دارند به خوبی از ارزش و امتیاز این کار با خبر هستند و تمام تلاش خود را میکنند تا بتوانند با چاپ مقالات خود، از این امتیازات برخوردار شوند. اما شاید نوشتن مقاله برای افرادی که هنوز تجربه این کار را ندارند سخت و گیج کننده باشد. در ابتدا میخواهیم در مورد اجزای تشکیل دهنده یک مقاله علمی صحبت کنیم.

تصویر
 

یک مقاله علمی از چه اجزایی تشکیل شده است؟

معمولا تمام مقالات علمی از بخش های چکیده، مقدمه، روش ها، نتایج، بحث و منابع تشکیل شده اند. در ادامه به توضیح هر کدام خواهیک پرداخت.

چکیده: چکیده خلاصه ای کوتاه (150 الی 250 کلمه) از نکات مهم مقاله است و کاری با جزئیات پژوهش ندارد. در این بخش در مورد چگونگی انجام پژوهش توضیحات مختصری داده میشود، همچنین نتایج به صورت خلاصه بیان میشود. چکیده ها شامل منابع نمیشوند و معمولا این بخش آخرین بخشی است که در نوشتن مقالات انجام میشود. هدف از این بخش این است که به خوانندگان بالقوه مقاله اجازه دهیم نکات مهم مقاله را بدون نیاز به مطالعه تمام مقاله دریابند. این بخش باید طوری نوشته شود که بدون نیاز به خواندن مابقی مطالب، بخوبی هدف پژوهش توسط خوانندگان درک شود. بخش چکیده اساساً بخش "تبلیغات" مقاله است و به خوانندگان این اجازه را میدهد که تصمیم خود را برای خواندن ادامه مقاله یا منصرف شدن از آن، بگیرند. بخش چکیده میتواند بصورت مجزا مهمترین اطلاعات مقاله را به طور دقیق و مختصر ارائه دهد.

مقدمه: بخش مقدمه باید تحقیقات قبلی در مورد موضوعی را که منجر به سوالات بی پاسخ توسط آزمایش شده است را توصیف کند. در همین راستا باید مقالات پیشین و مرتبط را ذکر کنید که زمینه آزمایش را تشکیل می دهند. همچنین باید به صورت سازمان یافته اهداف تحقیق، یعنی سوالات خاص و ویژه ای را که در آزمایش ها آزمایش می شود، بیان کند. باید بین سوالات مطرح شده در مقدمه و نکاتی که در بخش نتیجه گیری مقاله بحث شده، مقایسه یک به یک وجود داشته باشد، به عبارت دیگر، در مقدمه سوال مطرح نکنید، مگر اینکه نوعی پاسخ به آن سوال داشته باشید که قصد دارید در پایان مقاله درباره آن بحث کنید. شاید شنیده باشید که هر مقاله باید یک فرضیه داشته باشد که بتوان آن را به روشنی بیان کرد. این مورد در بیشتر مواقع درست است، اما نه همیشه. اگر آزمایش شما شامل دستکاری و بازسازی آزمایش های قبلی است که یک فرضیه خاص را آزمایش می کند که باید آن فرضیه را به روشنی بیان کنید. از طرف دیگر، اگر آزمایش شما در درجه اول اکتشافی، توصیفی یا سنجشی باشد، پس احتمالاً فرضیه پیشینی نداشته اید، پس وانمود نکنید که چنین کرده اید و آن را بسازید. اگر شما در مقدمه فرضیه ای را بیان می کنید، یا باید یک فرضیه کلی باشد یا جایگزین برای یک آزمون آماری. اگر لازم است توضیح دهید که چگونه یک آزمون آماری به شما کمک می کند تا فرضیه کلی خود را ارزیابی کنید.

روش ها: وظیفه این بخش توصیف کلیه روش های آزمایشی از جمله کنترلها است. توضیحات باید به اندازه کافی کامل باشد تا شخص دیگری بتواند کار شما را تکرار کند. اگر بیش از یک قسمت برای آزمایش وجود دارد، بهتر است روش های خود را توصیف کنید و نتایج خود را با همان ترتیب در هر بخش ارائه دهید. ممکن است انجام مراحل آزمایش به ترتیب بیان نشود، این شما هستید که تصمیم می گیرید ترتیب ارائه برای خواننده، با چه ترتیب و منطقی باشد.

1- روش های انجام آزمایش را دقیق توضیح دهید، یعنی چه متغیری را اندازه گیری می کنید و چرا؟ مثال:

توضیح نچندان دقیق: ابتدا عضله قورباغه را برداشتم و سپس محلول رینگر را روی آن ریختم. بعد ، آن را به کیموگراف وصل کردم.

توضیح دقیق: عضله قورباغه را برداشتم و محلول Ringer را روی آن ریختم تا از خشک شدن آن جلوگیری کند. سپس عضله را به کیموگراف متصل کردم تا حداقل ولتاژ مورد نیاز برای انقباض را تعیین کنم.

2. رویه ها و نتایج تجربی در زمان گذشته گفته می شوند (آنچه انجام داده اید ، آنچه پیدا کرده اید و غیره) در حالی که نتیجه گیری از نتایج شما در زمان حال ارائه شده است.

3. معادلات ریاضی و آزمون های آماری، روش های ریاضی محسوب می شوند و باید در این بخش همراه با کارهای تجربی واقعی شرح داده شوند.

4- در صورت امکان از صدای فعال و نه منفعل استفاده کنید. همیشه وقتی تنها نویسنده مقاله هستید ، از "من" به جای جمع "ما" استفاده کنید. 

5- اگر هر یک از روش های شما به طور کامل در یک نشریه دیگری (شما یا شخص دیگری) شرح داده شده باشد ، می توانید به جای توصیف روش، آن روش را ذکر کنید.

نتایج: عملکرد این بخش خلاصه کردن روندهای کلی داده ها است. نتایج آزمون های آماری اعمال شده بر روی داده های شما در این بخش گزارش میشوند. اگرچه نتیجه گیری در مورد فرضیه های اصلی شما برای بخش بحث میباشد. جداول و شکل ها باید زمانی استفاده شوند که روش کارآمدتری برای انتقال اطلاعات باشند. آنها باید زیرنویس های توضیحی همراه باشند که میتوانند به درک مطالب کمک بیشتر کنند. اطلاعات موجود در جداول و شکل ها را در متن تکرار نکنید، بلکه در صورت مناسب بودن آنها را با ذکر یک خلاصه ذکر کنید. مثال:

نادرست: نتایج در شکل 1 آورده شده است.

صحیح: دما با میزان متابولیسم مستقیماً متناسب بود (شکل 1).

در صورت امکان، به جای جدول از یک شکل استفاده کنید. روابط بین اعداد زمانی راحتتر درک می شوند که به صورت ستونی در جدول ارائه شوند.

داده ها ممکن است در شکل و جدول ارائه شده باشد، اما این ممکن است جایگزین خلاصه کلامی یافته ها نشود. متن باید توسط کسی قابل درک باشد که شکل و جدول شما را ندیده باشد.

1. تمام نتایج باید ارائه شود ، از جمله مواردی که فرضیه را تأیید نمی کنند.

2. گفته های ارائه شده در متن باید با نتایج مندرج در شکل ها و جداول پشتیبانی شود.

3- نتایج آزمون های آماری را می توان در داخل پرانتز به دنبال شرح شفاهی ارائه داد.

مثال: اندازه میوه در درختانی که به تنهایی رشد می کنند به طور قابل توجهی بیشتر بود (3.65 = t ، 2 = df ، 05/0> p).

نتایج ساده آزمونهای آماری ممکن است همانطور که در مثال قبل نشان داده شده است، در متن گزارش شود. برای درک بهتر، نتایج چندین آزمایش ممکن است در یک جدول گزارش شود. ارائه استناد برای یک تست t ساده از میانگین ها، آزمون t زوجی یا رگرسیون خطی ضروری نیست. اگر از تست های دیگر استفاده می کنید، باید متن یا مرجعی را که دنبال کرده اید برای انجام تست استناد کنید. در بخش مواد و روش های خود، شما باید نحوه انجام آزمایش را گزارش دهید (به عنوان مثال با استفاده از بسته تجزیه و تحلیل آماری Excel). هرگز مناسب نیست که به سادگی نتایج حاصل از نرم افزار آماری را در بخش نتایج مقاله خود وارد کنید. خروجی به طور کلی اطلاعات بیشتری را از آنچه لازم است گزارش می کند و برای قالب مقاله مناسب نیست.

جداول: اطلاعات موجود در جدولی را که در نمودار یا هیستوگرام نشان می دهید تکرار نکنید. فقط در صورتی جدول ارائه کنید که اطلاعات جدیدی ارائه دهد. مقایسه اعداد به صورت ستونی راحت تر از ردیفی است بنابراین، مجموعه داده هایی را که می خواهید خواننده شما آنها را به صورت عمودی مقایسه کند، لیست کنید. هر جدول را با یک عدد (جدول 1، جدول 2 و غیره) و یک عنوان تهیه کنید. عنوان شماره گذاری شده در بالای جدول قرار دارد.

شکل ها: شکل ها شامل نمودارها، هیستوگرام ها و تصاویر بصورت نقاشی و عکس هستند. هر شکل را با یک عدد (شکل 1 ، شکل 2 ، و غیره) و یک عنوان ارائه میدهید که توضیحی در مورد اهداف شکل است.  در حال حاضر ، تقریباً همه مجلات نیاز دارند که نسخه های خطی به صورت الکترونیکی ارسال شود و به طور کلی فرض بر این است که همه نمودارها و نقشه ها با استفاده از نرم افزار ایجاد می شوند و تقریباً همه مجلات دارای دستورالعمل های خاصی برای کیفیت، وضوح و طول و عرض فیزیکی مورد نیاز برای شکل هاست. 

نمودارها و هیستوگرام ها: برای مقایسه دو متغیر می توان از هر دو استفاده کرد. با این حال، نمودارها تغییرات مداوم را نشان می دهند، در حالی که هیستوگرام ها فقط متغیرهای گسسته را نشان می دهند. شما می توانید گروه های داده را با رسم دو یا حتی سه خط روی یک نمودار مقایسه کنید ، اما از نمودارهای به هم ریخته که خواندن آنها دشوار است خودداری کنید و روندهای نامرتبط را روی همان نمودار ترسیم نکنید. برای هر دو، متغیر مستقل را روی محور افقی (x) و متغیر وابسته را روی محور عمودی (y) رسم کنید. هر دو محور را برچسب گذاری کنید، از جمله واحدهای اندازه گیری، به جز در موارد معدودی که متغیرها بدون واحد هستند.

بحث: وظیفه این بخش تجزیه و تحلیل داده ها و ارتباط آنها با سایر مطالعات است. "تجزیه و تحلیل" به معنای ارزیابی معنای نتایج خود از نظر سوال اصلی یا فرضیه و اشاره به اهمیت بیولوژیکی آنها است.

1. بحث باید حداقل شامل موارد زیر باشد:

رابطه بین نتایج و فرضیه اصلی، یعنی اینکه آیا آنها از این فرضیه حمایت می کنند یا باعث رد یا اصلاح آن می شوند.

ادغام نتایج شما با نتایج مطالعات قبلی به منظور دستیابی به توضیحاتی درباره پدیده های مشاهده شده.

توضیحات احتمالی برای نتایج و مشاهدات غیر منتظره، به صورت فرضیه هایی قابل آزمایش با رویه تجربی واقع بینانه، که باید توصیف کنید.

2. روندهایی که از نظر آماری قابل توجه نیستند ، در صورت اشاره یا جالب بودن ، هنوز هم قابل بحث هستند ، اما نمی توان آنها را مبنای نتیجه گیری قرار داد ، انگار که قابل توجه هستند.

3- از قاطی شدن مطالب بین نتایج و بخش بحث جلوگیری کنید. توضیحات دقیق داده ها و نتایج را در بحث تکرار نکنید. در برخی از ژورنال ها، نتایج و بحث ها در یک بخش واحد پیوستند تا بتوانند یک راه کار واحد و یکپارچه را با کمترین تکرار انجام دهند اما این موارد برای مقالات با حجم کمتر مناسبتر است.

4- بحث را با خلاصه ای از نکات اصلی که می خواهید خواننده به خاطر بسپارد، پایان دهید.

عنوان: عنوان مقاله باید آخرین بخش مقاله باشد که می نویسید. 

عنوان باید شامل سه عنصر باشد:

1. نام ارگانیسم مورد مطالعه

2. جنبه یا سیستم خاص مورد مطالعه؛

3. متغیر (ها) دستکاری شده.

از خلاقیت گرامری نترسید. در اینجا برخی عناوین را میبینید، همه آنها عنوان مناسبی هستند:

اثر دما بر جوانه زنی ZEA چه میتواند باشد؟

آیا دما روی جوانه زایا تأثیر می گذارد؟

دما و ZEA ممکن است باعث یکپارچه سازی شوند: پیامدهای مربوط به کشاورزی

گاهی اوقات ممکن است نتیجه یا نتیجه اصلی را در عنوان ذکر کنید:

دمای بالا باعث کاهش جوانه زایا می شود.

موسسه سینا

موسسه سینا فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله ، چاپ کتاب ، ترجمه تخصصی ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.

سایر خدمات موسسه سینا

برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.


لطفا ما را در اینستاگرام همراهی کنید...


 

تصویر
 
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام