اولین مرحله در شروع پایان نامه بعد از انتخاب موضوع، پروپوزال نویسی است و در آن مشخص میکنید که در پایان نامه چه روندی را پیش خواهید گرفت. در ادامه در مورد مراحل پروپوزال نویسی صحبت خواهیم کرد.
پروپوزال، به معنای یک طرح پیشنهادی است و زمانی که شما یک طرح پیشنهادی ارائه میدهید، یعنی پروپوزال ارائه کرده اید. همانطور که میدانید پروپوزال نویسی مشخص کننده روند پایان نامه است و در حقیقت پروپوزال همان فصل اول پایان نامه است و توصیه میشود حتما طوری نوشته شود که دیگر نیازی برای نوشتن فصل اول نباشد.
اگر شما دانشجوی فارغالتحصیل هستید، نگارش پروپوزال یکی از چالشهایی است که باید با آن روبهرو شوید. پیش از آنکه نگارش پروپوزال خود را شروع کنید، باید خود را با آگاهی از بسیاری مطالب مجهز نمایید.
موارد زیر، مطالبی هستند که برای نوشتن پروپوزال به شیوهای مؤثرتر باید بدانید.
محتوا
1 قدم اول. بدانید پروپوزال نویسی را از کجا باید شروع کنید
2 قدم دوم. شرح مسئله خود را بنویسید
3 قدم سوم. از چهارچوب (مدل) مفهومی خود شروع کنید
4 قدم چهارم. بخش روش تحقیق خود را بنویسید
قدم اول. بدانید پروپوزال نویسی را از کجا باید شروع کنید
بسیار مهم است که موضوع یا موضوعاتی که برای نگارش پروپوزال خود انتخاب کردهاید، در ارتباط با علاقهمندیهای شما باشد.
قدم دوم. شرح مسئله خود را بنویسید
چگونه بیان مشکل خود را مینویسید؟ برای نگارش پروپوزال، پسازآنکه مرحله اول را پشت سر گذاشتید، باید قادر به نوشتن بیان مسئله باشید. بیان مسئله تنها یک سؤال یا یک عبارت است که تنها با یک کلمه ساده بله یا خیر پاسخ داده نمیشود و نیاز به مطالعه عمیقتری دارد.
قدم سوم. از چهارچوب (مدل) مفهومی خود شروع کنید
چهارچوب مفهومی چیست؟ این نگرانی تا حدودی در مرحله ۲ موردبحث قرار گرفت.
تنها ذهن خود را بهروز کنید، چهارچوب مفهومی، مفهوم تشکیلشده در ذهن شما از هر چیز پس از مطالعه نظریاتی است که سعی میکنند آن پدیده را که میخواهید در نگارش پایان نامه از آن استفاده نمایید، توضیح دهند.
چهارچوب مفهومی مانند یک نقشه یا راهنما است، بهطوریکه شما قادر به کشف چیزهایی که باید انجام دهید تا به هدف خود در مقاله برسید، خواهید بود.
قدم چهارم. بخش روش تحقیق خود را بنویسید
هنگامیکه شما در حال بیرون کشیدن چهارچوب مفهومی خود در مرحله ۳ هستید، آماده برای نوشتن بخش روش تحقیق پروپوزال خود هستید. تنها کافی است به شرح مسئله خود بازگردید و کشف کنید برای هر پرسش مطرحشده چهکاری باید انجام دهید تا به پاسخ هریک برسید.
باید یک تناظر یکبهیک میان بخش بیان مسئله و بخش روش تحقیق وجود داشته باشد. بیان مسئله ۱ باید با روش تحقیق شماره ۱ مطابقت داشته باشد. میتوانید برای انجام بهتر این بخش از یک ماتریس یا جدول استفاده نمایید.
بخش روش تحقیق شما باید حداقل شامل موارد زیر باشد:
مطمئن شوید روش توصیفی شما قابل تکرار است یا آنکه توسط فردی که در خصوص رشته شما تحقیق میکند قابل انجام است.
تمامی مواد خاصی که شما در این دوره از مطالعات خود استفاده خواهید کرد را تشریح کند.
توضیح دهد چه ابزار آماری برای تجزیهوتحلیل اطلاعات جمعآوریشده نیاز خواهید داشت.
محدودیتها، مفروضات و دامنه پایان نامه شمارا توضیح دهد.
شرح مفصلی از روش نمونه گیری و منبع دادههایتان ارائه دهد.
در این لحظه شما باید قادر به نگارش پروپوزال خود باشید. همچنین میتوانید به طرح خود جداول ساختگی اضافه کنید تا نشان دهد توقع دارید در پایان نگارش پروپوزال خود چه چیزی ارائه دهید. در ادامه میتوانید نمونه پروپوزال زیر را دانلود نمائید.
موسسه انتشارتی سینا، یکی از موسسات پژوهشی فعال در زمینه های مختلف علمی بوده که با هدف کمک به دانشجویان، پژوهشگران و اساتید محترم، با اجماع گروهی از بهترین نخبگان و مجرب ترین پژوهشگران اقدام به ارائه خدمات پژوهشی مینمایند. در همین راستا، خدمات موسسه به شرح زیر میباشد:
برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.