مقالاتی که برای چاپ شدن در مجلات خارجی نوشته میشوند عمدا به زبان انگلیسی هستند و یا ترجمه میشوند تا انگلیسی شوند ولی مقالات مجلات داخلی به زبان فارسی نوشته میشوند.
مقالات علمی پژوهشی داخلی همان طور که از نامش پیداست در داخل کشور چاپ و منتشر میشوند.این مجلات از طرف وزارت علوم و وزارت بهداشت تایید شده اند مقالاتی که در این مجلات چاپ میشود به صورت فارسی میباشند.مجلات علمی پژوهشی داخلی در رتبه سوم مقایسه مجلات معتبر دنیا قرار دارد.ولی وقتی شما مقاله ای را در مجلات داخلی چاپ میکنید نمیتوانید با استفاده از آن از دانشگاه های خارجی پذیرش بگیرید.اگر اقدام به محاجرت یا تحصیل در خارج از کشور را دارید حتما اقدام به چاپ مقاله در مجلات خارجی کنید.
هزینه چاپ مقاله در نشریات علمی پژوهشی داخلی در مقایسه با نشریات خارجی بالا می باشد و می تواند بین 700 هزار تومان تا 2 میلیون تومان متغییر باشد. که در موسسه سینا 250 هزار تومان در ابتدا در یافت میشود و مابقی بعد از سابمیت و پذیرش مقاله دریافت خواهد شد.
همانند سایر مقالات مقالات علمی پژوهشی داخلی هم از اجزای مشخص و ساختار یافته ای تشکیل شده است:
عنوان:عنوان مقاله باید ناب باشد و در برگیرنده محتوای کلی مقاله باشد توجه داشته باشید که در چاپ مقاله داخلی تکراری بودن عنوان از مواردی است که باعث رد مقاله میشود.
نام نویسندگان:نام نویسندگان بعد از عنوان مقاله آورده میشود سعی کنید اطلاعات نویسندگان را دقیق و کامل بنویسید.
چکیده مقدمه :چکیده مقاله در واقع عصاره مقاله میباشد برای تقریبا یک صفحه یا نیم صفحه نوشته میشود ولی باید در مورد محتوای اصلی مقاله صحبت کند.
کلید واژه:استفاده از کلید واژه در نگارش مقاله باعث میشود که تعداد استناد هایی که مقاله میشود بیشتر باشد.
مقدمه:مقدمه مقاله نیز در چاپ مقاله نکته قابل توجهی است چون اکثر داوران مجلات اولین بخشی که مطالعه میکنند بخش مقدمه مقاله میباشد مقدمه باید طوری باشد که یک دید جامع و کلی درباره محتوای اصلی مقاله به ما بدهد.
بيان مسئله :در نوشتن مقاله علمی پژوهشی بخشی به بیان مسئله تعلق میگیرد که منظور از بیان مسئله علت نگارش مقاله میباشد.
تبيين هدف :هدف خود را از انجام پژوهش در نگارش مقاله علمی پژوهشی بنویسید.
پرسشهاي پژوهش:پرسشهاي مطرح شده در پژوهش همراه با فرضيه های پژوهش
پيشينه پژوهش Review Literature:در ساختار مقاله علمی پژوهشی بخشی را به مرور کارهای گذشته اختصاص دهید.
معرفي پروژه Site Research:ويژگيهاي پژوهش و مواردی که باعث تمایز آن از موارد مشابه می شود.
روش شناسي Methodology : روش انتخابی برای انجام پژوهش و دلايل انتخاب این روش.
ابزار پژوهش Tools Research: معرفي ابزار لازم برای انجام پژوهش، جمع آوری اطلاعات و روش تحليل داده های بدست آمده
بحث و نتيجه Conclusion/Discussion : تجزیه و تحليل نهايي نتايج به دست آمده از پژوهش حاضر و مقایسه آن با نتایج پژوهش های مشابه
منابع References : ذکر منابع و رفرنس هایی که برای نگارش مقاله از آنها استفاده شده است.
همانطور که ملاحظه کردید مقالات فارسی و انگلیسی ساختار یکسانی دارند و از بخش های ساختار یافته ای تشکیل شده اند.تنها تفاوتی که مقالات داخلی و خارجی در ساختار دارند زبان نگارشی آنها میباشد.اگر مقاله فارسی نوشته اید ومیخواهید آنرا در مجلات خارجی چاپ کنید حتما باید ترجمه کنید مقالات فارسی را نمیتوان در مجلات انگلیسی چاپ کرد و البته مجلات فارسی هم مقالات انگلیسی پذیرش نمیکنند. مقالات داخلی باید به زبان رسمی و بین المللی کشور نوشته شده باشند.