مقالات علم پژوهشی را میتوان باارزشترین مقاله داخلی بهحساب آورد اما مقاله علمی پژوهشی چیست و چه مزایایی دارد؟چگونه میتوان به پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی دست پیدا کرد؟
مقالات علمی پژوهشی بر پایه پژوهشهای توصیفی و آزمایشی بناشده است و در آن با روشها و مشاهدات و تحقیقات درزمینه ی علمی خاص باهدف پیشبرد مرزهای علمی و فنآوری منجر به کشف راهکاری تازه گردد و در موضوع خاصی یک نوآوری را ابداع کند. مخاطب این نوع مقالات، اساتید دانشگاهها، دانشجویان مقاطع ارشد و دکترا و پژوهشگران مراکز تولیدی، تحقیقاتی و علمی است. در این نوع مقالات رعایت اصل خلاصهنویسی در تدوین و آمادهسازی مقالات بسیار ضروری است. این نوع مقالات در مجلات تخصصی مرتبط با پژوهش خود موردبررسی، داوری و پذیرش قرار میگیرند. در گردآوری این نوع از مقالات باید طوری عمل کرد که هیچیک از جنبههای مهم پژوهش از قلم نیافتد، چون اصالت یک مقاله علمی پژوهشی بر پایهی ابداع، نوآوری و گردآوری آنها در کنار غم، بناشده است. در این مقاله به بررسی راههای افزایش شانس پذیرش در مجلات علمی پژوهشی خواهیم پرداخت.
مقاله علمی یک نوع نوشته است که در آن پژوهشگران یا دانشمندان نتایج تحقیقات و مطالعات خود را به شیوهای دقیق، مستند و علمی ارائه میدهند. هدف اصلی یک مقاله علمی، اشتراکگذاری یافتههای جدید با جامعه علمی و کمک به گسترش دانش در یک حوزه خاص است. این مقالات معمولاً در مجلات علمی منتشر میشوند و دارای ساختار مشخصی است.
مقاله اصلی
مقاله مروری
مقاله نظری
مقاله اصلی و یا مقاله پژوهشی، مقالاتی هستند که در نگارش آنها نویسندگان به بیان مطالعات و آزمایشهای تجربی خود که برای اولین بار انجامشده است و نتایج حاصل از آنها میپردازند. این نوع مقالات حاصل پژوهشهای جدیدی هستند که قبلاً مانند آنها انجامنشده است. مقالات اصلی و یا پژوهشی متداولترین نوع مقالات علمی هستند که برای چاپ در مجلات معتبر نگارش میشوند؛ و ما نیز نحوه آموزش این نوع مقالات را خدمتتان ارائه خواهیم کرد.
مقاله مروری همانطور که از نام آن مشخص است بهمرور تحقیقات و نتایج قبلی میپردازد. نویسنده مقاله مروری موضوع خاصی را انتخاب میکند سپس بهمرور منتقدانهای بر روی تحقیقات پیشین که درزمینهٔ آن موضوع خاص انجامشده است، میپردازد.
در مقالات نظری، نویسنده بر اساس نقد، تحلیل و ارزیابی مطالعات و تحقیقات پیشین، یک نظریه تازه مطرح میکند. امکان دارد نویسندهی یک مقالهی نظری، بر پایهی مستندات و بهطور مستدل از نظریهای حمایت کند و یا حتی آن نظریه را موردتردید قرار دهد
یک مقاله علمی زمانی ارزش پیدا میکند که در یک مجله معتبر به چاپ برسد در غیر این صورت مقاله نوشتهشده نمیتواند برای شخص و جامعه مفید واقع شود. مجلات علمی در زمینههای مختلف ازجمله علوم پایه، پزشکی، مهندسی، علوم انسانی و اجتماعی منتشر میشوند.
مجلات را میتوان از جنبههای مختلف موردبررسی و تقسیمبندی قرار دارد مانند نحوه دسترسی، از لحاظ محتوایی و غیره. در اینجا ما به تقسیمبندی کلی مجلات میپردازیم که شامل مجلات داخلی و خارجی است.
مجلات داخلی و خارجی نیز هرکدام بهنوبه خودداری زیرشاخهها هستند که در زیر تصویر زیر به جمعبندی آنها پرداختهشده است.
مجله علمی پژوهشی یک نشریه تخصصی است که به انتشار مقالات پژوهشی اصیل و علمی در یک یا چند حوزه خاص میپردازد. این نوع مجلهها برای به اشتراک گذاشتن نتایج تحقیقات جدید با جامعه علمی و همچنین ارزیابی و بررسی کیفیت این تحقیقات طراحی شدهاند. مجلات علمی پژوهشی ابزارهای مهمی برای پیشبرد علم و دانش هستند. این مجلات به دلیل فرآیند داوری دقیق و تمرکز بر پژوهشهای اصیل، اعتبار و اهمیت ویژهای در جامعه علمی دارند. مقالات منتشر شده در مجلات علمی پژوهشی معمولاً دارای یک ساختار استاندارد هستند. بسیاری از مجلات علمی پژوهشی در پایگاههای داده معتبر مثل ISI، Scopus، PubMed، و Google Scholar نمایه میشوند. این نمایهسازی به محققان امکان میدهد که مقالات منتشر شده در این مجلات را بهراحتی پیدا و به آنها استناد کنند.این مجلات معمولاً بهصورت منظم منتشر میشوند، مانند ماهانه، دوماهه، یا فصلی. این انتشار منظم به پیوستگی و جریان مستمر اطلاعات علمی در یک حوزه خاص کمک میکند.
ساختار یک مقاله علمی پژوهشی معمولا بهصورت استاندارد و مشخصی تنظیم میشود تا اطلاعات به شکلی سازمانیافته و قابلفهم ارائه شوند. این ساختار شامل بخشهای مختلفی است که هرکدام نقش خاصی در ارائه پژوهش دارند.
این ساختار بهگونهای طراحیشده است که مقاله بهصورت منظم و دقیق تنظیم شود و خوانندگان بهراحتی بتوانند اطلاعات موردنیاز خود را از آن استخراج کنند. این بخشها به پژوهشگران کمک میکنند تا تحقیقات خود را به شکلی واضح و کامل به اشتراک بگذارند و به جامعه علمی ارائه دهند
بعد از اتمام نگارش مقاله و قبل از سابمیت آن در مجله، باید ازلحاظ کیفیت محتوایی و ساختاری آن را به بالاترین مرحله رساند تا در برابر سختگیریهای داوران مجله، بتوان پذیرش چاپ را دریافت کرد. برای این منظور، راهکارهای زیر توصیه میشود.
پارافریز مقاله به معنای رفع سرقت ادبی مقاله است. اگر مقالهای دارای درصد بالای تشابه یا همان کپی باشد، داوران مجله، بلافاصله مقاله را ریجکت خواهند کرد. همچنین این کار میتواند عواقبی مانند قرار گرفتن در "لیست سیاه نویسندگان" را به همراه داشته باشد، بنابراین قبل از ارسال مقاله به مجله، باید با نرمافزارهایی مانند سمیم نور، درصد مشابهت را به دست آورد و اگر درصد مشابهت بالا باشد، اقدام به پارافریز مقاله و کاهش درصد شباهت نمود.
ویراستاری مقاله، از مراحل بسیار مهم تلقی میشود. در ین مرحله باید بعد از اتمام نگارش یا استخراج مقاله از پایاننامه، مقاله خود را بارها بخوانید و همانند داور مجله، به بررسی ایرادات فنی و نگارشی و علمی آن بپردازید. البته برای این کار میتوان از خدمات تخصصی نیز بهره برد و به کمک متخصصان این حوزه مقاله را به بهترین شکل ویرایش نمود.
انتخاب مجله نامعتبر و غیر مرتبط با مقاله شما، میتواند تمام زحمات و تلاش شمارا به هدر بدهد؛ بنابراین در انتخاب مجله باید دقت زیادی کرد و مقاله را در مجله معتبر و متناسب با حوزه تخصصی مقاله سابمیت کرد. برای این کار، میتوانید از کمک و راهنماییهای اساتید دانشگاهی و مؤسسات معتبر استفادهِ کنید. مؤسسات معتبر با داشتن محققین در تمامی رشتهها و زبانها، دسترسی و اطلاعات زیادی درباره مجلات دارند که میتواند برای شما بسیار مفید واقع شود.
هر مجله فرمت خاص خود دارد که مقاله ارسالی باید حتما طبق فرمت همان مجله باشد و در غیر اینصورت، منجر به ریجکت مقاله میشود. اغلب نیاز است که مقاله به همراه یک نامه معرفی (Cover Letter) ارسال شود که در آن به اهمیت پژوهش اشاره میشود.
در این مرحله، فایلهای مقاله (معمولاً شامل متن مقاله، تصاویر، جداول و فایلهای تکمیلی) به همراه اطلاعات نویسندگان در سیستم مجله یا کنفرانس بارگذاری میشود.
بعدازاینکه مقالهتان را به یک نشریه علمی ارسال میکنید، چند مرحله اصلی وجود دارد که معمولاً طی میشود. این مراحل در زیر بررسیشدهاند.
پس از ارسال، مقاله توسط دبیران مجله یا کنفرانس به لحاظ انطباق با دستورالعملها، موضوع و کیفیت اولیه بررسی میشود. اگر مقاله ازنظر فنی و موضوعی مناسب باشد، برای داوری ارسال میشود.
داوران مقاله را بهطور کامل بررسی کرده و نظرات خود را در مورد کیفیت علمی، اصالت، نوآوری، روششناسی، تحلیل دادهها و نگارش مقاله ارائه میدهند. آنها ممکن است پیشنهادات اصلاحی یا تغییراتی را برای بهبود مقاله مطرح کنند. این مرحله ممکن است شامل چندین دور بازبینی و اصلاح باشد.
بعد از داوری مقاله، یکی از گزینههای زیر پاسخ احتمالی مقاله شما خواهد بود.
در این مرحله، مقاله بهطور مستقیم برای انتشار آماده میشود. نویسندگان ممکن است نیاز به انجام برخی کارهای اداری، مانند ارسال نسخه نهایی و تأیید نهایی، داشته باشند. سپس مقاله به فرایند انتشار وارد میشود.
نویسندگان باید تغییرات جزئی موردنظر داوران را اعمال کنند و نسخه اصلاحشده را دوباره به مجله ارسال کنند. این اصلاحات معمولاً مربوط به جزئیات نگارشی، تصحیح اشتباهات جزئی، یا توضیحات بیشتر در برخی بخشها است. پس از تأیید این اصلاحات توسط سردبیر، مقاله برای انتشار آماده میشود.
نویسندگان باید اصلاحات اساسی و گستردهای که داوران پیشنهاد دادهاند را در مقاله خود اعمال کنند. این اصلاحات ممکن است شامل بازنگری در روششناسی، تجزیهوتحلیل مجدد دادهها یا تغییرات در ساختار مقاله باشد. پس از اعمال این تغییرات، نسخه اصلاحشده دوباره برای بررسی به داوران ارسال میشود.
در این حالت، مقاله از نظر مجله مناسب تشخیص داده نمیشود و رد میشود. نویسندگان ممکن است دلایل رد را از سوی سردبیر دریافت کنند. در این صورت، نویسندگان میتوانند مقاله را به یک مجله دیگر ارسال کنند یا بر اساس بازخوردهای دریافت شده مقاله را بهبود بخشند و دوباره ارسال کنند.
در برخی موارد، مجله ممکن است مقاله را برای حوزه خود مناسب نداند، اما آن را برای یک مجله دیگر از همان ناشر، مناسب تشخیص دهد. سردبیر ممکن است پیشنهاد انتقال مقاله به مجله دیگر را بدهد. نویسندگان میتوانند این پیشنهاد را بپذیرند یا از ارسال مقاله را به مجله دیگر خودداری کنند.
در این مورد مقاله رد میشود، اما به نویسندگان توصیه میشود که پس از انجام تغییرات گسترده، دوباره مقاله را برای بررسی به همان مجله ارسال کنند. این حالت معمولاً زمانی رخ میدهد که مقاله پتانسیل خوبی دارد اما نیاز به بهبودهای اساسی است.
پذیرش نهایی به این معناست که مقاله پس از اعمال تمامی اصلاحات مورد نظر داوران و سردبیر، بهطور کامل پذیرفته شده است. در این مرحله، سردبیر به نویسندگان اطلاع میدهد که مقاله آماده ورود به فرآیند انتشار است. سپس نویسندگان، ممکن است نیاز به تکمیل فرمهای مربوط به انتقال حق نشر (Copyright Transfer Agreement) داشته باشند. این فرمها به ناشر اجازه میدهد تا مقاله را منتشر کند و حقوق مرتبط با انتشار آن را مدیریت کند. نویسندگان نسخه نهایی مقاله را تأیید میکنند. در این مرحله، تغییرات بسیار محدودی میتوانند اعمال شوند زیرا مقاله به زودی به مرحله انتشار میرود.
گالری پروف (Proof Gallery) در زمینه مقالههای علمی به نسخهای از مقاله اشاره دارد که قبل از چاپ نهایی منتشر میشود. این نسخه به منظور بررسی نهایی، اصلاحات کوچک و تأیید نهایی توسط نویسندگان و ویراستاران منتشر میشود. گالری پروف معمولاً شامل تغییرات و اصلاحات اخیر است و میتواند شامل نظرات نهایی، تصحیحات و تغییرات جزئی باشد. این مرحله به نویسندگان فرصتی میدهد تا مقاله خود را بررسی کنند و مطمئن شوند که هیچ اشتباهی وجود ندارد و مقاله آماده انتشار نهایی است. پس از تأیید گالری پروف، مقاله معمولاً به نسخه نهایی تبدیل شده و در مجله منتشر میشود.
پس از پذیرش نهایی، مقاله وارد فرآیند انتشار میشود. انتشار مقاله شامل تبدیل مقاله به قالبهای مناسب برای انتشار آنلاین و چاپی، اختصاص شماره DOI (Digital Object Identifier)، و قرار دادن مقاله در وبسایت مجله است.
مقاله در دو مرحله منتشر میشود که در زیر بررسی شده اند.
انتشار آنلاین
مقاله به صورت آنلاین در وبسایت مجله منتشر میشود. معمولاً این مقاله همراه با شماره DOI است که به عنوان شناسه دائمی مقاله عمل میکند.
انتشار چاپی
اگر مجله نسخه چاپی نیز داشته باشد، مقاله در نسخه بعدی مجله چاپ میشود. ممکن است زمان انتشار چاپی کمی طولانیتر از انتشار آنلاین باشد.
مقاله پس از انتشار به صورت عمومی در دسترس قرار میگیرد و دیگر پژوهشگران میتوانند به آن ارجاع دهند. بسته به سیاستهای مجله، ممکن است مقاله به صورت دسترسی آزاد (Open Access) منتشر شود یا برای دسترسی به آن نیاز به اشتراک یا پرداخت هزینه باشد.
بسیاری از مجلات پس از انتشار مقاله، اطلاعیههایی را از طریق ایمیل به مشترکین خود ارسال میکنند. همچنین مقاله در پایگاههای داده علمی نمایه میشود تا پژوهشگران دیگر بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
پس از انتشار، سایر پژوهشگران میتوانند به مقاله شما ارجاع دهند، که میتواند تأثیر مقاله را افزایش دهد. تعداد ارجاعات میتواند بر ضریب تاثیر مجله و اعتبار علمی نویسندگان تأثیر بگذارد.
پذیرش نهایی و انتشار، نقطه اوج فرآیند طولانی و دقیق پژوهش و نگارش علمی است و نشاندهنده این است که تحقیق شما به جامعه علمی اضافه شده و قابل دسترس برای استفاده و ارجاع توسط دیگر پژوهشگران است.
برای اینکه پژوهش ها و دستاورد های علمی شما در سطح دنیا مطرح شود باید مقالات خود را در مجلات معتبری مثل مجلات علمی پژوهشی چاپ و نشر دهید. اما هر یک از این مجلات روند و روش دریافت پذیرش و هزینههای متفاوتی دارند ولی نگران نباشید چون ما در سینا ترجمه به همراه متخصصان با تجربه در این زمینه آماده ایم تا مقاله شما را در مجلات معتبر به چاپ برسانیم.
بارگذاری و به دنبال آن پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی، یک کار تخصصی است که تأثیر مستقیم و زیادی در شانس اکسپت شدن مقاله در این مجلات معتبر را دارد. همچنین یافتن و انتخاب مجله متناسب نیز از اساسیترین مراحل اخذ پذیرش چاپ مقاله محسوب میشود. ازاینرو توصیه میشود که اگر نمیتوانید مقاله خود را بهدرستی بارگذاری کنید، حتماً از کارشناسان متخصص سینا ترجمه کمک بگیرید. سینا ترجمه با بهرهگیری از تجارب ارزنده اساتید و پژوهشگران رشتههای مختلف، بهترین مجلات را به شما معرفی و شانس پذیرش مقالات شمارا به طرز چشمگیری افزایش خواهد داد.
جهت مشاوره و اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درجشده در سایت و همچنین از شبکههای مجازی (واتساپ، اینستاگرام و تلگرام) با کارشناسان موسسه در ارتباط باشید و یا از طریق لینک زیر سفارش فرمت بندی متون و منابع خود را ثبت نمایید.
راه های ارتباطی با کارشناسان موسسه سینا ترجمه
معمولاً 2 تا 3 داور برای هر مقاله انتخاب میشوند تا از زوایای مختلف به ارزیابی آن بپردازند. این داوران باید بیطرف و منصف بوده و بازخوردهای تخصصی و سازنده ارائه دهند.
این فرایند معمولاً 3 تا 6 ماه به طول میانجامد، اما در برخی موارد میتواند بیشتر نیز باشد. دقت و سختگیری این فرایند در مجلات معتبر بیشتر است.
در سینا ترجمه خدمات پارافریز مقاله تا 70 درصد، قابل انجام است.