دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور از ایجاد سامانه ملی اشتغال پذیری دانشجویان تا یک سال آینده خبر داد.
به نقل از صدا و سیما منصور کبگانیان گفت: بعد از ظهر سه شنبه یکصد و پانزدهمین جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با حضور اعضاتشکیل شد .
وی افزود: در این جلسه سه محور اصلی بررسی شد.
کبگانیان گفت: پیش از دستور اصلی و در ابتدای جلسه بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح و اهمیت آن مورد توجه اعضا قرار گرفت.
وی افزود: مقرر شد طراحی های لازم به منظور تبیین نحوه ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در این موضوع تعیین شود که بر این زمینه پیشنهادهای دستگاه های عضو در جلسه های بعدی بررسی خواهد شد.
آمار نگران کننده خروج دانشجویان از کشور
دبیرستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: دستور اول جلسه در زمینه تحولات علم و فناوری در گزارش شماره ۲۰ ارائه شد.
وی افزود: در این گزارش روند خروج و تحصیل دانشجویان ایرانی در خارج کشور و مقایسه این آمار با دیگر کشورهای منطقه صورت گرفت که به طور کلی می توان شرایط را نگران کننده ارزیابی کرد.
کبگانیان دومین دستور اصلی جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور بررسی اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه ها و آسیب های موجود در این زمینه اعلام کرد و گفت: همه دستگاه های مرتبط همچون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین سازمان برنامه و بودجه و مرکز آمار اطلاعات خود را در این زمینه در جلسات گذشته ارائه کرده بودند و در این جلسه به منظور رفع آن تصمیم گیری شد.
سند ۹ ماده ای اشتغال
دبیرستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: پیش نویس مصوبه ای در زمینه ای سیاست های اجرایی و ضوابط اشتغال دانش آموختگان در جلسه امروز پیشنهاد شد.
کبگانیان اضافه کرد: این سند دارای ۹ ماده و چند تبصره است.
وی افزود: ماده یک این سند در جلسه امروز به تصویب رسید که براساس آن دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظفند حداکثر در مدت ۴ ماه برنامه های اجرایی و مالی خود را در زمینه سه محور مختلف اشتغال دانشجویان ارائه کنند.
وی افزود: پس از ارائه این برنامه ها باید در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به تصویب برسند.
کبگانیان گفت: محور نخست بازنگری تعداد و ظرفیت تمام رشته ها و گرایش های تحصیلی در همه بخش هاست تا این ظرفیت ها بر اساس نیاز بازار کار شرایط جنسیتی و همچنین برنامه های توسعه ای کشور باشد.
کبگانیان افزود: محور دوم طراحی سامانه ملی اشتغال پذیری دانشجویان در مدت یک سال است چرا که این از اهمیت خاصی برخوردار است که چه میزان از فارغ التحصیلان دانشگاه ها در رشته های مختلف اشتغال مناسب پیدا کرده اند تا اگر رشته و یا دانشگاهی اشتغال پذیری کمی داشت در زمینه آن تجدید نظر شود.
دبیرستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: محور سوم نیز ترغیب و هدایت دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی به منظور رصد سالانه وضعیت اشتغال دانش آموختگان شان و ارتقای آن است که در سامانه ملی اشتغال پذیری دانشجویان قابل اجرا و پیگیری است.
دبیرستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: مواد دیگر این سند در جلسات بعدی ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور بررسی خواهد شد.
پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه خلیج فارس در سال 98
پذیرش دکتری بدون آزمون 98 دانشگاه ایلام
آیا داشتن مقاله علمی پژوهشی داخلی در پذیرش دانشگاه های خارجی موثر است؟
چاپ مقاله ISI چه تاثیری در پذیرش افراد از دانشگاه های خارجی دارد؟
پذیرش بدون آزمون کاردانی پیوسته دانشگاه آزاد
پذیرش بدون کنکور دانشگاه علوم پزشکی
افزایش شهریه دانشگاه پیام نور نسبت به سال گذشته ۵ درصد کاهش یافت