دانشجویان و پژوهشگران بعد از نگارش مقاله برای اینکه بتوانند به اهداف تحصیلی خود برسند نیاز به چاپ مقاله در مجلات معتبری مثل ISI دارند از همین رو آشنایی با نحوه فرمت بندی مجلات و بارگذاری مقاله در مجلات ISI برای آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
یکی از مهمترین اقدامات نویسندگان قبل از بارگذاری مقاله خود به کنفرانس ها و یا مجلههای مختلف، تنظیم مقاله به فرمت یا قالب مورد انتظار مجله است. هرچقدر که محتوای مقاله شما از بار علمی بالایی برخوردار باشد و تمامی نکات گرامری و نگارشی در آن رعایت شده باشد، چنانچه از قالب ارائهشده توسط مجله موردنظر پیروی نکرده باشد، از سوی داوران موردپذیرش قرار نمیگیرد. در این حالت مقاله از ابتدا مردود اعلام میشود یا از شما درخواست میشود که در مقاله خود بازنگری کرده و آن را به فرمت قالب مجله موردنظر درآورده و بارگذاری نمایید؛ بنابراین ازآنجاکه مجلات ISI یکی از معتبرترین مجلات در حال حاضر جهان میباشند در این مطلب به آموزش نحوه فرمت بندی و بارگذاری مقاله در این مجلات میپردازیم.
یکی از اساسیترین بخشها در امر مقالهنویسی فرمت بندی است. فرمت بندی به معنای ویرایش ساختاری و محتوایی مقالات هست. مقالهای که توسط نویسنده اصلی نوشته میشود ازنظر ساختاری بدون شک نیاز به ویرایش و بازبینی دارد. این ویرایش شامل سایز فونت، نوع فونت، فاصله از طرفین صفحه، رفرنس نویسی، نوع نگارش و ... میباشد. معمولاً هرکدام از مجلههای معتبر فرمت مخصوص خود رادارند، بنابراین برای پذیرش و چاپ مقاله و متن در این مجلات باید قبل از ارسال، فرمت مربوط به آن مجله رعایت شود تا هم فرآیند پذیرش آسانتر صورت گیرد و هم نشاندهنده اهمیت قوانین مجله برای نویسنده میباشد. در حقیقت فرمت بندی بهگونهای شکل و ساختار مقاله را تغییر میدهد و یا بهینهسازی میکند که مخاطبان بیشترین میزان دریافت پیام را از آن داشته باشند.
مجلات ISI معتبرترین و پرطرفدارترین مجلات در جهان میباشند که امتیاز پژوهشی بالایی نسبت به بقیه مجلات دارند. ISI درواقع یک مرجع تعیین استاندارد و معتبر بودن نشریات علمی در سراسر جهان است بدین معنا که صلاحیت نشریات مختلف درزمینهٔ های یادشده بررسیشده و در صورت داشتن اعتبار علمی و رعایت اصول فنی چاپ نشریه، در لیست نشریات این موسسه قرار میگیرد؛ بنابراین مجلاتی که در لیست مجلات این موسسه قرار میگیرند به مجلات ISI مشهور هستند و اگر مقالهای در چنین مجلاتی به چاپ برسد، مقاله ISI میگویند.
همانطور که بیان شد برای اینکه تمام مقالاتی که به مجلات علمی ارسال میشوند از ظاهر و فرمتی یکسان برخوردار باشند، باید فرمت بندی شوند. ازآنجاکه مجلات ISI هم مانند تمام مجلات علمی برای خود ساختاری منحصربهفرد انتخاب کردهاند لازم است نویسندگان، قبل از ارسال مقاله، فایل خود را در فرمت استاندارد درخواستی مجله تنظیم کنند. برای دانستن نوع فرمت بندی هر مجله ISI، باید به سایت نشریه بروید و بخش راهنمای نویسندگان مقاله» را بررسی کنید و فایل فرمت بندی را دانلود کنید.
شاید برایتان سؤال باشد که ضرورت فرمت بندی مقاله چیست؟ چرا فرمت بندی مقاله بر عهده نویسنده میباشد؟ چرا خود مجله همه این کارها را انجام نمیدهد؟ باید بگوییم مجلات برای اینکه همه مقالات ارسالشده نظم و یکپارچگی داشته باشند و طوری تدوین شوند که خوانندگان از خواندن مقالات خسته نشوند، فرمت خاصی را در نظر میگیرند درنتیجه شکل ظاهری تمامی مقالاتی که در مجله منتشر میشود در یک قالب استاندارد و خاص قرار میگیرد. با توجه به اینکه تعداد مقالات ارسالی به مجلات بسیار زیاد است، بنابراین مجلات نمیتوانند همه آنها را تکبهتک ویرایش و فرمت بندی کنند و از نویسندگان درخواست میکنند در مرحله اول مقاله خود را به فرمت مجله درآورند.
همانطور که بیان شد دنیای مقالهنویسی همیشه اصول و چارچوبهای خاصی دارد. یکی از اصول مهم آن، رعایت فرمت و ساختار مقالات است. یعنی باید در نگارش مقالات علمی به یکسری اصول و چارچوبها پایبند باشید. زیرا با توجه به مطالبی که گفته شد فرمت بندی از ضروریات پذیرش بهحساب میآید که باید ویراستار برای انجام آن با تمام اصول و نکات مهم فرمت بندی آشنا باشد.
مهمترین اصول و نکاتی که در هر فرمت بندی باید مدنظر گرفت عبارتاند از:
آشنایی با الزامات خاص انتشار مقاله
کمک گرفتن از یک ویراستار
مطالعه مجله موردنظر جهت سابمیت و چاپ مقاله
در نظر گرفتن تفاوت بین فرمت بندی در مجلات مختلف
فرمت بندی صحیح و اصولی بر اساس قواعد نگارشی
مجلات معتبر مقالات علمی را فقط در یک استاندارد و قالب خاصی میشناسند. بنابراین اگر مقاله خارج از این چهارچوب باشد توسط سردبیر ریجکت خواهد شد و به بخش داوری نخواهد رسید. همانطور که بیان شد قالب استاندارد مقالات از طرف ژورنال تعیین میگردد و نویسنده باید به تبعیت از ژورنالی که انتخاب کرده است فرمت مقاله خود را تنظیم کند .اما در حالت کلی فرمت و قالب استانداردی وجود دارد که تقریباً قابل تایید همه مجلات میباشد. که در زیر به آن اشاره شده است.
عنوان
عنوان مقاله باید کاملا مشخص و قابل درک باشد. زیر بخش عنوان مقاله اسامی نویسندگان و وابستگی های سازمانی آنها و تاریخ ارسال مقاله را ذکر نمایید و در صورت لزوم برخی از اطلاعات را در زیرنویس نیز ارایه نمایید.
چکیده مقاله
چکیده باید بتواند بهتنهایی و مستقلاً اطلاعاتی در مورد مقاله ارائه دهد به شکلی که خواننده بدون مراجعه به مقاله بتواند اطلاع جامعی ازجمله روش مورداستفاده، نتایج اولیه و هدف پژوهش به دست آورد. در زیر به یک سری نکاتی که باید در نوشتن چکیده رعایت شود اشارهشده است:
چکیده باید کوتاه باشد و نباید از 250 کلمه فراتر رود.
چکیده باید بهدرستی تمامی اطلاعات گزارششده در مقاله را منعکس سازد.
افعال مورداستفاده در چکیده باید در زمان گذشته نگارش شوند.
در نگارش چکیده از کلمات اختصاری، نام برند، نمادها یا مخففها که نیاز به توضیح دارند استفاده نشود.
مقدمه
مقدمه بخشی از مقاله است که در آن شما هدف و ماهیت پژوهش خود را به خوانندگان معرفی میکنید. در نگارش مقاله نکات مهمی وجود داردکه در زیر به آنها اشاره میشود:
در نگارش مقاله isi شما باید عنوان و هدف از انجام پژوهش را بهصورت دقیق معرفی کنید.
در نگارش مقدمه میبایست اطلاعات زمینهای درباره موضوع پژوهش را معرفی نمایید.
تعریفی از متغیرها و اصطلاحات اصلی ارائه نمایید.
در نگارش مقدمه درباره نقشه و طرح پژوهش صحبت کنید.
مواد و روش شناسی
در این بخش اطلاعات کافی را در اختیار خوانندگان قرار میدهید تا آنها موضوع و اهداف اصلی را درک کنند. بهطور ویژه، شما نوع طرح تحقیق، روشهای تحقیقاتی را که استفاده کردهاید (کمی، کیفی یا مختلط)، روش نمونهگیری و اطلاعاتی از شرکتکنندگان را ارائه خواهید داد. درواقع باید به سؤالات زیر پاسخ دهید:
پژوهش شما کاربردی است یا بنیادی؟
از پژوهش کمی استفاده نمودهاید یا پژوهش کیفی؟
از نمونهگیری تصادفی استفاده کردهاید یا نمونهگیری غیر تصادفی
نتایج
بخش نتایج مقاله ISI بخشی است که تمام دادههای بهدستآمده خود را که شامل تحلیلها، آزمونها، نمودارها، جداول و اشکال است ارائه میکنید. همهچیز باید بهصورت عینی ارائه شود و چیزی مبهم نباشد.
هنگام ارائه نتایج خود میبایست به موارد زیر توجه کنید:
نظم منطقی آنها را ارائه دهید (برای مثال، اول اطلاعات توصیفی سپس استنباطی)
بهتمامی جداول و نمودارها و عکسها یک عدد ارائه دهید و نامگذاری کنید تا در بخشهای بعدی بهراحتی قابل رفرنس دهی باشند (برای مثال، جدول شماره 1، تصویر شماره 2).
از ارائه اطلاعات تکراری که احتمالاً در جداول دیگر به آنها اشارهشده است بپرهیزید.
دادههای خام را در بخش نتایج ذکر نکنید (در صورت لزوم میتوانید آنها را در بخش ضمایم ارائه کنید).
هر نتیجه بهدستآمده را بهطور مستقل شرح دهید و مهمترین جنبههای آنها را ارائه کنید.
بحث
بخش بحث جایی است که شما در مورد نتایج ارائهشده در بخش قبلی (نتایج) بحث میکنید. شما میخواهید از نتایج خود پشتیبانی کنید و درباره یافتههای خود بحث کنید. هنگام نوشتن بحث، موارد زیر را به یاد داشته باشید:
در آغاز خلاصهای از کاری که انجامشده را مطرح کنید.
وقتی به حقایق و اصول که موردپذیرش هستند اشاره میکنید از افعال حال ساده استفاده کنید.
زمانی که به پژوهشهای دیگران اشاره مینمایید از افعال گذشته استفاده کنید.
نتیجهگیری
نتیجهگیری شامل پاراگرافی است که در آنهمه چیز به هم پیوند میخورد و کلام آخر منعقد میشود. در نگارش بخش نتیجهگیری باید:
سؤال اصلی پژوهش را تکرار کنید.
مجدداً بیان کنید که اهمیت پژوهش شما به چه دلیل بوده است.
به بیان مجدد فرضیات پژوهش بپردازید.
دست آوردهای اصلی خود را مجدداً بیان کنید.
معین سازید که نتایج شما چگونه میتواند بهصورت عملیاتی به کار گرفته شود.
برحسب پژوهش خود و یافتههای آن به ارائه رهنمودهایی برای پژوهشهای آتی بپردازید.
منابع
منابع بخش مهم پژوهش هستند و شما باید به ارایه فهرست منایع مورد استفاده خود بپردازید؛ که در ارایه آن بهتر است:
به صورت دقیق تمامی منابع را ذکر نمایید و چیزی را از قلم نیاندازید.
از سبک رفرنس نویسی خاص آن مجله استفاده کنید (APA، MLA، یا Chicago) ولی اگر هنوز مجله را انتخاب نکرده اید سعی کنید حتماً از نرم افزار اند نوت (EndNote) استفاده کنید زیرا بعداً به راحتی می توانید سبک رفرنس نویسی را تغییر دهید.
ضمایم
درج ضمایم امری اختیاری است، اما می تواند به عنوان یک بخش ارزشمند برای یک مقاله تحقیقاتی باشد. در اصل، ضمایم جایی است که می توانید مطالبی را در آن جای دهید که به خواننده کمک می کند تا یافته های شما را تجسم کند و دانش خود را در مورد موضوع افزایش دهد. اینکار به ویژه به افرادی که به طور خاص در زمینه شما کار می کنند اهمیت زیادی دارد. در درج ضمایم می توانید لیست جداول و فهرست اشکال و ... را ذکر کنید.
همانطور که در بالا بیان شد برای ارسال مقالات به مجلات ISI باید قواعد دستوری و نوشتاری که توسط آن مجله تعیین شده است را مطالعه کرده و مقاله خود را بر اساس آن تنظیم کنیم. با این کار در ارزیابی مقالات در مرحله اول داوری مقاله شما با مشکلی مواجه نخواهد شد. بعد از فرمت بندی مناسب مقاله isi لازم است که کارمان را با یک بارگذاری دقیق کامل کنیم؛ که این بارگذاری مقاله در مجلات isi را به دو شیوه می توان انجام داد که در زیر به آنها اشاره شده است:
برخی از مجلات ISI از یک سیستم مکانیزه برای دریافت مقالات استفاده میکنند. در این حالت، نخست شما در وبسایت مجله ثبتنام کرده و نام کاربری و کلمه عبور دریافت میکنید. سپس به صفحه پروفایل خود وارد میشوید و مراحل را یکی به یکی طی کرده و درنهایت یک کد یا سابمیت نام بر دریافت میکنید که ازآنپس برای هر نوع مکاتبه و انجام تغییرات برای مقاله از آن کد استفاده میکنید. همچنین هر عملیاتی که از طرف مجلات بر رو مقاله شما انجام میشود در این سیستم ثبت میگردد و شما قادرید مقاله خود را پیگیری کنید.
در این حالت شما میتوانید مقاله خود را که مطابق دستورالعمل مجله تهیهکردهاید، به ایمیل مجله ارسال کنید. گاهی پس از ارسال ایمیل، برای مقاله شما یک کد یا Manuscript Number در نظر گرفته میشود که شما با استفاده از این کد میتوانید با سردبیر مجله مکاتبه کنید.
فرآیند فرمت بندی و بارگذاری مقاله در مجلات ISI و دریافت پذیرش یا چاپ دارای مراحل پیچیده ای است که برای هر محقق پر مشغله ای وقت گیر است. نگران نباشید، مقاله خود را با تمام جزییات برای ما ارسال کنید، متخصصان سینا ترجمه به آسانی و با ملاحظه تمامی درخواست های مجله، مقاله شما را طبق روال که در زیر آمده است برای پذیرش و چاپ آماده سازی می کنند.
ترجمه تخصصی برای پذیرش مقاله به مجلات خارجی
متون علمی به دلیل داشتن اصطلاحات و واژگان تخصصی معمولاً بهسختی توسط مترجمین عمومی قابلدرک هستند. بنابراین در سینا ترجمه، مرکز ترجمه تخصصی، خدمات ترجمه تخصصی باکیفیت بالا و دارای گارانتی کیفی به 50 زبان زنده دنیا در تمامی تخصصها و گرایشها انجام میشود.
ویرایش مقاله و رفع هرگونه تشابه و یا سرقت ادبی موجود در مقالات
اهمیت ویرایش مقاله برای تمام نویسندگان کاملاً مشخص است. ویرایش، مقاله شمارا قابلفهمتر برای خواننده میکند؛ که در سینا ترجمه ویراستاری متون در سه نوع ادبی، گرامری و تطبیقی توسط افراد متخصص انجام و تضمین کیفیت میشوند.
انتخاب مجله معتبر برای مقاله متناسب با زمینه نگارشی مقاله و سطح علمی مقاله
سینا ترجمه به صورت کاملا رایگان مجلات مرتبط با موضوع شما را معرفی میکند و راهنمایی های لازم را جهت پذیرش مقاله در مجلات معتبر انجام می دهد
فرمت بندی مقاله و تبدیل ساختار مقاله به ساختار و فرمت تعیینشده از طرف مجله
قبل از سابمیت مقاله باید حتماً به فرمت درخواستی مجله دقت کنید. فرمت بندی حکم ایجاد نوعی نظم و یکپارچگی میان مقالات یک مجله دارد بنابراین میتوان گفت اولین گام در پذیرش مقالات فرمت بندی مقالات می باشد که در سینا ترجمه بهصورت کاملاً تخصصی انجام میگیرد.
سابمیت مقاله به مجله مورد نظر و پیگیری فرآیند پذیرش
بعد از انجام آماده سازی مقاله طبق الزامات مجله سابمیت مقاله شما در کمترین زمان ممکن انجام می گیرد و بلافاصله بعد، پیگیری های لازم جهت پذیرش و چالپ مقاله به بهترین شکل توسط کارشناسان مربوطه انجام می گیرد.
فرمت بندی مقالات در مجلات ISI، یک کار تخصصی است که تأثیر مستقیم و زیادی در شانس اکسپت شدن مقاله دارد. ازاینرو توصیه میشود که اگر نمیتوانید مقاله خود را بهدرستی فرمت بندی و بارگذاری نمایید حتماً از کارشناسان متخصص سینا ترجمه کمک بگیرید. جهت اطلاعات بیشتر برای فرمت بندی و بارگذاری مقاله در مجلات میتوانید با کارشناسان ما از طریق تماس یا پست الکترونیکی موسسه و همچنین از طریق شبکههای مجازی (واتساپ، اینستاگرام و تلگرام) در ارتباط باشید و یا از طریق سایت سینا ترجمه میتوانید هزینه فرمت بندی مقاله خود را برآورد کرده و سفارش خود را ثبت نمایید.
جهت ثبت سفارش فرمت بندی و بارگذاری مقاله روی لینک مربوطه کلیک نمایید.
فرمت بندی برای همه مقالات علمی که میخواهند در مجلات معتبر به چاپ برسند امری ضروری و مهم است. بنابراین در سینا ترجمه فرمت بندی طبق فرمت تمام مجلات معتبر انجام می گیرد.
سینا ترجمه دارای مجوز رسمی از وزارت ارشاد و نماد اعتماد الکترونیکی از اینماد است. بنابراین هیچگونه استفاده غیر قانونی از مطالب ارسالی انجام نمی شود. یکی از مهم ترین اصول سینا ترجمه حفظ محرمانگی اطلاعات و فایل های ارسالی مشتریان عزیز می باشد که تمامی ارکان این مجموعه ملزم به رعایت اصول محرمانگی و حفظ حریم خصوصی مشتریان هستند.
زمانبندی برای فرمت بندی در سینا ترجمه در کمترین زمان ممکن و طی 24 ساعت انجام می گیرد.
خدمات فرمت بندی و تنظیم مقاله به فرمت ژورنال موردنظر شما در سینا ترجمه توسط اشخاص مجرب در امر ترجمه و ویراستاری انجام می شود.