دانشجویی که بتواند مقاله آی اس آی در رزومه تحصیلی خود ارایه دهد چند قدم به موفقیت های تحصیلی و علمی جلوتر خواهد بود. اما برای اینکه بتوانید یک مقاله آی اس آی بنویسید چه اصول را باید رعایت کنید؟موسسه سینا به دلیل اهمیت ارایه مقاله در روند تحصیلی،در این مقاله اصول نوشتن مقاله آی اس آی را بررسی کرده و این اصول را به شما معرفی می کند.
موسسه اطلاعات علمی ( Institute for Scientific Information ) بانک اطلاعات ISI برای فهرست نمودن و پوشش دادن مهمترین مجلات علمی منتشر شده در دنیا به منظور تبادل اطلاعات میان پژوهشگران می باشد. . یک مجله ممکن است در یک بازه زمانی٬ از مجلات ISI محسوب شود٬ اما به دلیل کاهش بار علمی٬ بعدا از لیست مجلات ISI کنار گذاشته شود. در حال حاضر بیش از ۱۶۰۰۰ مجله٬ در لیست ISI قرار دارند. هر ساله ۲۰۰۰ مجله جدید مورد ارزیابی قرار می گیرد و حدود ده درصد آنها به لیست ISI اضافه می شوند.
هر مجله علمی قبل از انتخاب شدن و فهرست شدن در ISI یکسری مراحل ارزیابی را پشت سر می گذارد. از جمله عوامل مورد ارزیابی و رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتی ISI ، کمیته علمی منتخب مجله، تنوع بین المللی مقالات چاپ شده در آن، نشر به موقع مجله و جایگاه نشر آن می باشد.
داوری مقالات آی اس آی با دقت بیشتری صورت می گیرد و باید بتوانید مقاله خوب و کارآمد بنویسید تا در مجلات آی اس آی قابلیت ارایه را داشته باشند. قبلا در مورد اصول پژوهش صحبت کردیم و پژوهش شما که مقاله بر اساس آن تنظیم می شود باید ویژگی های علمی درستی داشته باشد. اما اصول نوشتن مقاله آی اس آی چیست؟
اجزا و بخش های مختلف مقاله باید با یکدیگر مرتبط باشند و همچنین متناسب بودن بخش های مقاله با عنوان اصلی و عناوین فرعی مقاله باشد. یک مقاله آی اس آی در ارایه مطالب باید یکپارچگی داشته باشد و محقق عناوین مختلف مقاله را با نظمی منطقی از یکدیگر جدا نموده و ارتباط آن ها را باید بتواند در متن مقاله حفظ کند.
اصل مهم دیگر توضیح مطالب در حد ضرورت و اجمالی است و نباید در نوشتن محتوای مقاله افراط کنید. باید مقاله به گونه ای نوشته شود که شامل تمام کلیات باشد، صریح نوشته شود.
یکی از مهمترین اصول نگارش مقاله آی اس آی آشنایی با ساختار استاندارد مقاله ای اس ای isi است. این که یک مقاله علمی isi از چه بخش هایی ساخته شده اهمیت دارد و در نگارش نهایی آن این موارد باید رعایت شوند. بخش های یک مقاله شامل عنوان، نام مولفین، چکیده، کلمات کلیدی، مقدمه، شیوه و روش اجرا، تحلیل داده ها و در نهایت نتیجه گیری و منابع و مآخذ است که حتما باید در مقاله نوشته شده و رعایت شوند.
استدلال های آورده شده در مقاله باید کاملا علمی و مستند باشند و باید برای هر نظریه علمی و واقعیتی که در مقاله ذکر می شود استنادی بر آن ذکر شود. در نهایت بسته به مجله ای که برای چاپ مقاله انتخاب کرده اید باید اصلوب نگارشی و املایی را رعایت کنید و باید تلاش کنید که مقاله شما از نظر نگارشی اشتباهی نداشته باشد.
لازم به ذکر است که مقالاتی که در موسسه اطلاعات علمی چاپ می شوند، دارای ویژگی های خاصی می باشند که لازم است هنگام نگارش آن ها توجه لازم را داشته باشید. این مشخصات و اصول شامل موارد ذیل می باشد.