بطور کلی رزومه نشان دهنده مهارتها وتوانایی های افراد می باشد.درنوشتن رزومه باید دقت بیشتری کردبه نوعی علاقه وتوجه خواننده را جلب کرد.واین امر می تواند کلید موفقیت در امرکاریابی باشد.
رزومه متنی است که حاوی اطلاعات ومششخصات وتواناییهای شغلی وفردی می باشد که قبل استخدام در شرکت یا سازمانی موقع مصاحبه ارایه میدهند که این رزومه نقش مهمی در مصاحبه دارد.کارفرمایان برای صرفه جویی در وقت خود مایلند تا قبل از مصاحبه تلفنی ویا حضوری با متقاضیان ، با بررسی رزومه کارجویان انها را ازروی تجربیات وتواناییهاشان گروه بندی کنند .
رزومه زمانی
رزومه عملکردی
بخشهای اصلی برای رزومه شغلی یا رزومه کاری برای استخدام عبارتند از:
اطلاعات شخصی : (اطلاعات شامل نام ونام خانوادگی ،تلفن تماس ، آدرس پستی ، آدرس ایمیل ، سال تولد ، وضعیت تاهل ، وضعیت نظام وظیفه برای اقایان می باشد.)
خلاصه سوابق وقابلیت ها : مطالب این بخش باید صریح وکوتاه باشد درحد 4 الی6 جمله درمورد تجربیات ،سوابق ، مهارتها باشد.
سوابق تحصیلی : در این قسمت سوابق تحصیلی خودرا به ترتیب از آخربه اول نوشته می شود.نام رشته تحصیلی ، نام دانشگاه ، نام دانشگاه ،تاریخ شروع واتمام دوره تحصیلی ، وموضوع پایان نامه و معدل فارغ التحصیلی هم در این قسمت آورده شود.
سوابق شغلی : مهمترین قسمت رزومه می باشد که کارفرمایان بیشتر به این قسمت توجه می کنند ودراین قسمت بایدبه این موارد را ذکر شود (سمت وعنوان شغلی ، نام شرکت ، تاریخ شروع واتمام کار، مسولیت ها ووظایف مربوط به سمت یا شغل )
مهارتها وتوانایی ها : دراین بخش به مهارتها وتوانایی ها خودتان اشاره می کنید.
معرف ها : دراین قسمت نام ، شغل وسمت ، آدرس یا تلفن وکلا اطلاعات شخص معرف را ذکر می کنید.