سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

پیشینه تحقیق در پروپوزال چیست؟

انتشار 12 دی 1397
مطالعه 4 دقیقه

یکی از بخش های ضروری پروپوزال پیشینه تحقیق میباشد.پیشینه تحقیق یعنی مطالعه تمام مقالاتی که قبلا در این زمینه نوشته شده اند.

پیشینه تحقیق در پروپوزال چیست؟

همانطور که مطلع هستید پروپوزال یک دیدگاه کلی در مورد طرح نهایی پروژه ای است که هنوز آنرا شروع نکرده اید این پروپوزال اجزا و بخش های مختفلی دارد که هر یک از اجزا با رعایت اصول و قواعد خاصی نوشته میشوند که باید آنها را رعایت کرد یکی از این اجزا که تقریبا ضروری نیز به حساب می آید بخش پیشینه تحقیق در پروپوزال میباشد باید بدانیم که چگونه میتوانیم به پیشینه تحقیق دست یابیم و آنها را مورد استناد قرار دهیم.اصولا به تمامی محققین در تمامی زمینه ها توصیه میشود که به منابع مرتبط پیشین استناد کنند تا هم نقاط ضعف آنها تکمیل تر شود و هم از یافته های آنها استفاده کنند و دوباره همان پژوهش هارا انجام ندهند.مطالعه تحیقات پیشین یا (مرور ادبیات پیشین)به این معنا نیست که یک مقاله را مطالعه کنیم و آنرا خلاصه کنیم و بنویسیم بلکه به این معناست که مقاله های دیگر را به قصد تکمیل اطالاعات و رفع کمبود ها مطالعه کنیم.

تصویر

 

اهمیت پیشینه در پروپوزال

محققی که تصمیم میگیرد که در چه موردی بنویسد و موضوع مورد نظرش را انتخاب کرد ابتدا باید به سراغ مقالات گذشته در این مورد برود و آنها را مرور کند این کار به محقق کمک میکند که بداند باید از کجا شروع کند و چگونه ادامه دهد علاوه بر آن مرور بخش ادبیات باعث میشود که نقاط ضعف و قدرت نوشته های قبلی را شناسایی کنیم و در جهت رفع آنها عمل کنیم و از یافته های آنان استفاده کنیم.

هدف از گنجاندن بخش پیشینه

هدف از بارگزاری و نوشتن این بخش برقراری ارتباط منطقی میان اطلاعات پژوهشی قبلی با مسئله تحقیق میباشد و کمک دیگری که میکند این است که باعث میشود به چارچوب نظری یا تجربی خاصی برای حل مسئله دست یابیم.و علاوه بر آن با روش های مورد استفاده در تحقیقات پژوهشی گذشته آشنا شویم.

برای رسیدن به این اهداف، توجه به نکات زیر ضروری است:

  • انتخاب منابع اطلاعات مرتبط با مسئله تحقیق.
  • ارائه مطالب از کلی به جزئی (عمومی و اختصاصی).
  • اجتناب از بیان مطالب، به طور مجرد و بدون رابطه با یکدیگر.
  • تنظیم مطالب به طور سازماندهی شده، همراه با روندهای منطقی.
  • ارائه نتایج مطالعات قبلی و نقد آنها.

در استناد به منابع، می توان جملات آن را به طور مستقیم و با نقل قول ذکر کرد. البته باید در نظر داشت که نقل قول عبارات، در داخل گیومه آورده می شود. در مراجعه به منابع، محقق وظیفه دارد که اعتبار داخلی و خارجی آنها را مورد نظر قرار دهد و از استناد به منابع غیرمعتبر و ضعیف و یا منابعی که به محقق، کمکی نمی کنند، خودداری کند.

فرآیند بررسی پیشینه پروپوزال

گاها محققین در دستیابی به منابع تحقیقات پیشین دچار مشکل میشوند و منبع دقیق و معتبری پیدا نمیکنند که با موضوع مورد نظر تطابق و همخوانی داشته باشد با استفاده از مراجعه به مراحل زیر میتوایند منابع دقیق را پیدا کنید و از آنها استفاده کنید:

  • اولین گام یافتن مقاله با استفاده از کلید واژه میباشد شما با تطابق دادن کلید واژه ها میتوانید عنوان مورد نظرتان را جستجو کنید.
  • میتوانید آنها را در منابع اطلاعاتی جستجو کنید.
  • میتوانید عنوان مقالات مرتبط با مقاله خود را جستجو کنید.
  • مقالات را طبقه بندی کنید و آنهایی که احساس میکنید با مقاله شما مطابقت خواهد داشت را انتخاب کنید.
  • نقد مقاله ها و گزارش ها.
  • تدوین چارچوب نظری و یا تجربی تحقیق.
  • تنظیم گزارش پیشینه تحقیق.

خلاصه بررسی پیشینه تحقیق، دانش موجود را درباره موضوع مورد بررسی، بیان و کمبودهای آن را مشخص می کند. کمبود ممکن است به علت مشکلات مربوط به روش، فقدان تحقیقات درباره مسئله مورد نظر و یا عدم نتایج قاطع تحقیقات قبلی درباره مسئله باشد. این خلاصه، منطق هدف های ویژه تحقیق، سؤال یا فرضیه را فراهم می آورد. بررسی پیشینه با کلی ترین منابع اطلاعاتی - که کمترین رابطه را با مسئله دارند - شروع می شود و با بحث درباره مرتبط ترین مرجع، خاتمه می پذیرد.

پایان نامه ها و تک نگاری ها، معمولاً طویل ترند. به این گونه مرجع ها باید نگاهی انداخت و بخش های مرتبط با مسئله را به صورت دقیق مطالعه کرد.
از آن جا که نمی توان اهمیت مرجع ها را قبل از مطالعه تمام آنها در بررسی پیشینه تعیین کرد، یادداشت برداری، باید به اختصار صورت گیرد و اگر لازم است درباره منبعی بیشتر نوشته شود، از عبارات و علامات اختصاری استفاده می شود. گرچه نکات خیلی مهم را ممکن است قبلاً با ذکر صفحه نقل کرد، ولی تمام نکات اصلی (مسئله، روش تحقیق، یافته ها و نتایج ضمنی) باید یادداشت شوند. علاوه بر این، بررسی کننده، باید عکس العمل انتقادی و ارزیابی خود را از مطالعه و رابطه آن را با مسئله تحقیق، در برگه، یادداشت کند. منابعی که نظریه ای را مطرح می کنند، برنامه ای را توصیف می کنند، یا عقاید و پیشنهاد هایی را خلاصه می کنند، به نحو دیگری چکیده سازی می شوند. در این گونه موارد، فقط احکام اصلی یک نظریه، جنبه های خاص یک برنامه یا موضع اصلی مقاله های توصیفی، یادداشت می شوند. نقل قول باید با تأمل صورت گیرد و بیشتر برای مقاصد تشریحی و نه استنادی، به کار رود.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
بازدیدکننده

تیم پشتیبانی
در پاسخ به:
پورپوزال چیست؟
سلام و عرض ادب در واقع پروپوزالیک طرح برای برآورده کردن یک نیاز می باشد . چیزی شبیه یک طرح یا پیشنهاد است که در ذهن شما وجود داردکه به افراد یا گروهی خاص ارائه می گردد و اغلب به صورت یک طرح رسمی و کتبی می باشد. که معمولا دانشجویان ارشد و دکتری قبل از ارائه پایان نامه طرح آن را به صورت پروپوزال اماده می کنند با تشکر
8 ماه پیش
بازدیدکننده

نورمحمد
پورپوزال چیست؟
8 ماه پیش
بازدیدکننده

تیم پشتیبانی
در پاسخ به:
سلام وقت بخیر .پروپوزال دارم انجام میدم استادم خواسته پیشینه خارجی هم بزارم دقیقا نمیدونم پیشینه خارجی به چه صورت بزارم میشه راهنمایی کنید
سلام و عرض ادب با عرض پوزش در زمینه پروپوزال نویسی خدمات نداریم. می توانید مقالات مرتبط به موضوع خود را دانلود کرده و از آنها برای پیشینه تحقیق استفاده نمایید. احتراما ما برای خدمات پذیرش و چاپ مقاله و ترجمه و استخراج مقاله از پایان نامه و معرفی مقالات مرتبط و ... در خدمت هستیم. با تشکر
2 سال پیش
بازدیدکننده

ناشناس
سلام وقت بخیر .پروپوزال دارم انجام میدم استادم خواسته پیشینه خارجی هم بزارم دقیقا نمیدونم پیشینه خارجی به چه صورت بزارم میشه راهنمایی کنید
2 سال پیش

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام