رفرنس نویسی در پروپوزال با توجه به ارائه پیشینه تحقیق و ارائه ادبیات پژوهشی، لازم و ضروری می باشد.
پروپوزال یک طرح اولیه از یک پژوهش یا تحقیق می باشد تا توسط اعضای پژوهشی دانشگاه مورد بررسی قرار گیرد و در صورت تائید آنها اجازه انجام پایان نامه به دانشجو داده شود. پروپوزال معمولا بعد از تائید عنوان پایان نامه نوشته می شود. هر دانشگاهی فرم پروپوزال مخصوص به خود را دارد که در سایت دانشگاه و در بخش پایان نامه قرار داده می شود و هر دانشجویی در پروفایل خود می تواند به آن دسترسی داشته باشد. البته این فرم بصورت آنلاین تکمیل می شود. اما با توجه به حساس بودن آن، به دانشجویان توصیه می شود که از آن پرینت گرفته و با راهنمایی های استاد راهنمای خود ان را تکمیل نمایند.
یک پروپوزال دارای بخش های مختلفی می باشد که بایستی دقیق و کامل نوشته شود تا در جلسه پژوهشی ایرادی بر آن وارد نشود تا مجبور شوید یک ماه دیگر منتظر جلسه بعدی دانشگاه بمانید که پروپوزال شما را بررسی نمایند. بخش هایی که در یک پروپوزال لازم است تا آنها را تکمیل نمایید شامل:
یکی از مهم ترین بخش های یک پروپوزال، رفرنس های آن می باشد. بخش بیان مساله و پیشینه تحقیق بایستی با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده از مطالعات مقالات مرتبط با موضوع نوشته شود. هر جمله و مطلبی که از مقالات دیگر نوشته شده است بایستی دارای رفرنس باشد. مطالب علمی زمانی دارای اعتبار و مورد قبول هستند که به منبع اصلی آنها ارجاع داده شود. جملات بدون رفرنس برای هیچ محقق و پژوهشگری قابل قبول نمی باشد. بنابراین هر مطلبی که از منبعی بر میدارید حتما رفرنس دقیق آن را در کنار آن یادداشت نمایید.طریقه رفرنس نویسی در پروپوزال چارچوب و استاندارد خاصی دارد که از قبل مشخص است و شما باید کاملا منطبق با آن پیش روید. هدف شما از نوشتن رفرنسها و استنادات این است که خواننده مطالب بتواند به راحتی به منابع اصلی پژوهش شما دسترسی داشته باشد و علاوه بر تایید نتایج شما، نوع نوشته شما را از نظر کیفیت قضاوت کند. همچنین رفرنس نویسی به معنای قدردانی و تشکر از نویسنده مقالهای که شما از نتایج آن استفاده کردهاید به حساب میآید.
سبک های مختلف رفرنس نویسی وجود دارد که بستگی به اصول نگارشی دانشگاه برای پایان نامه و دستورالعمل نگارش مجله برای مقاله دارد. بطور عمومی در پروپوزال سبک رفرنس نویسی از نوع APA می باشد. اگر سبک رفرنس نویسی پروپوزال پایان نامه از سوی دانشگاه تعیین نشده باشد، بایستی به پایان نامه های سال های قبل دانشگاه مراجعه نمایید و از سبک آنها برای رفرنس های خود استفاده کنید. در ادامه انواع سبک های رفرنس نویسی را نام برده و تفاوت آنها را مطرح می کنیم.
نمونه رفرنس دهی در پروپوزال به سبک های ذکر شده در بالا :
MLA : Bagheri, Raana, Zohreh Sanaat, and Nosratollah Zarghami. "Synergistic Effect of Free and Nano-encapsulated Chrysin-Curcumin on Inhibition of hTERT Gene Expression in SW480 Colorectal Cancer Cell Line." Drug research 68.06 (2018): 335-343.
APA : Bagheri, R., Sanaat, Z., & Zarghami, N. (2018). Synergistic Effect of Free and Nano-encapsulated Chrysin-Curcumin on Inhibition of hTERT Gene Expression in SW480 Colorectal Cancer Cell Line. Drug research, 68(06), 335-343.
Chicago : Bagheri, Raana, Zohreh Sanaat, and Nosratollah Zarghami. "Synergistic Effect of Free and Nano-encapsulated Chrysin-Curcumin on Inhibition of hTERT Gene Expression in SW480 Colorectal Cancer Cell Line." Drug research 68, no. 06 (2018): 335-343.
Harvard : Bagheri, R., Sanaat, Z. and Zarghami, N., 2018. Synergistic Effect of Free and Nano-encapsulated Chrysin-Curcumin on Inhibition of hTERT Gene Expression in SW480 Colorectal Cancer Cell Line. Drug research, 68(06), pp.335-343.
Vancouver : Bagheri R, Sanaat Z, Zarghami N. Synergistic Effect of Free and Nano-encapsulated Chrysin-Curcumin on Inhibition of hTERT Gene Expression in SW480 Colorectal Cancer Cell Line. Drug research. 2018 Jun;68(06):335-43.