ماهها و گاهی سالها زمان می برد تا یک کار پژوهشی انجام شود. پس اتمام تحقیقات، قدم بعدی آماده کردن یک مقاله علمی و چاپ آن در مجلات معتبر دنیا است. حتی اگر فرد خبره ای در زمینه چاپ مقاله باشید، باز هم جمع آوری اطلاعات و نگارش مقاله علمی باکیفیت، کاری بزرگ و پرپیچ و خم است. پس در این مطلب با ما همراه باشید تا نکات مهم چاپ مقاله را با هم بررسی کنیم.
برای چاپ مقاله در مجلات علمی معتبر دنیا، ابتدا باید مطالب تحقیق و پژوهش در قالب یک مقاله علمی نوشته شود. پس از آن است که قدم بعدی برای چاپ مقاله برداشته می شود. در این مطلب نکات مهمی که اغلب محققان و دانشجویان با نادیده گرفتن آنها باعث ریجکت مقاله شان میشود را بررسی می کنیم و می آموزیم چگونه بتوانیم مقاله خود را در کمترین زمان در مجله با کیفیتی به چاپ برسانیم.
زمانی که گروهی از محققان، نتایج کار و پژوهشهایشان را در قالب یک مقاله علمی منتشر میکنند، امکان اینکه سرمایهگذارانی برای پیشبرد پروژههای موردنظرشان پیدا شود، بسیار بیشتر خواهد بود یا دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتری مانند دکتری دارند باوجود نشر و ارائه مقالات معتبر، صلاحیت و شایستگیهای خود را به اثبات میرسانند.و یا کسانی که متقاضی تحصیل در خارج از کشور می باشند می توانند رزومه خود را با چاپ مقاله در مجلات معتبر پربار تر نمایند، که این کار کمک شایانی برای گرفتن پذیرش میکند. بهطورکلی، چاپ مقاله در ژورنالهای مختلف علمی میتواند نشانگر صلاحیتهای نویسندگان آن باشد. این صلاحیت در بخشهای مختلف دنیای حرفهای مانند یافتن شغل، پیدا کردن سرمایهگذار برای پیشبرد پروژه و دریافت رأی مثبت اساتید و دانشگاههای داخلی و خارجی برای پذیرش در مقاطع بالاتر تحصیلی مفید خواهد بود.
چاپ مقالات از مهمترین ابزارها و راههای ارتباطی میان اعضای مختلف جامعه علمی است. مزایایی که چاپ مقاله برای بازیگران مختلف حوزه علم فراهم میکند بسیار زیاد است در همین راستا در ادامه با نکات مهم چاپ مقاله آشنا خواهید شد. پس اگر سردرگم هستید یا نیاز به یک برنامهریزی جامع و راهنمایی یک مشاوره خبره برای چاپ مقاله دارید با ما همراه باشید.
دلیل رد بسیاری از مقالات این موضوع می باشد که موضوعشان در محدوده موضوعات مورد نظر ژورنال نیست. باید بدانید که هر ژورنالی مخاطب خاص خود را دارد و اگر مقاله شما برای آن مخاطب مناسب نباشد، ریجکت خواهد شد. این نکته ایست که بسیاری از محققان آن را نادیده میگیرند و اقدام به ارسال مقاله خود به هر مجله می کنند حتی اگر نامرتبط با موضوع مقاله باشید! هنگامیکه می خواهید برای چاپ مقاله خود مجله ای انتخاب کنید، حوزه موضوعات آن را به طور دقیق بررسی کنید.
برای بررسی محور های مجور می توانید به صفحه «درباره ژورنال» یا «اهداف و محدوده ها» بروید و آن را کامل مطالعه نمایید. ببینید آیا این مجله مناسب مقاله شما است یا خیر؟ آیا موضوع مقاله شما در دسته بندی موضوعات آن قرار می گیرد؟ و از همه مهم تر، مقاله شما روی این مجله مخاطبی خواهد داشت؟ خواندن برخی از مقالات چاپ شده در مجله نیز می تواند کمک بسیاری در شناخت مجله و موضوعات آن بکند.
برای انتخاب ژورنال های مناسب می توانید از کارشناسان سینا ترجمه کمک بگیرید تا آنها ژورنال مناسب با رشته تحصیلی و موضوع مقاله شما را برایتان معرفی کنند.
بسیار مهم هست که مقاله شما توسط ویراستاران حرفه ای و تخصصی بررسی شود تا اگر ایرادی در مقاله باشد رفع گردد. ویرایش تخصصی به روی نکات گرامری، ساختار جملات، دستور زبان و موارد اینچنینی صورت می گیرد.
همچنین میزان تشابهت یا سرقت ادبی نیز باید بررسی شود تا اگر درصد تشابه مقاله بالا بود اقدام به پارافریز شود. همان طور که میدانید دلیل بسیاری از ریجکت ها توسط مجله ایرادات گرامری و سرقت ادبی مقاله هست.
تمامی مقالات ژورنالی باید همراه با یک کاورلتر برای مجله ارسال شوند. کاورلتر فرصت شما برای انتقال اهمیت مطالعه علمی و تاثیر احتمالی آن در زمینه تحقیقات دیگر است. یک کاورلتر متقاعد کننده کمک می کند مقاله شما با اعتبار بیشتری معرفی شود. برای نوشتن یک کاورلتر خوب و متقاعد کننده نیز می توانید از برخی از شرکت های ویراستاری کمک بگیرید.
برای نوشتن کاورلتر میتوانید از کارشناسان خبره سینا ترجمه کمک بگیرید تا در اسرع وقت کاورلتری دقیق و کامل و در عین حال جذاب برای ادیتور نوشته شود.
همان طور که می دانید چاپ مقاله پروسه طولانی است. حتما توجه کنید که قرار نیست یکی دو روز بعد از ارسال مقاله جوابی دریافت نمایید. آماده کردن و ارسال مقاله برای مجله از اولین اقدامات است. بعد از این مراحل، مقاله شما تازه وارد روال چاپ در مجله شده است.
ابتدا باید داوران مجله و سردبیر مقاله شما را کاملا بررسی کنند و نظرات و انتقادات خود را ارائه نمایند. مراحل داوری تا چاپ مقاله در یک مجله ممکن است حتی چند ماه به طول انجامد.
در بسیاری از موارد که حتی مقاله رد نمیشود نیز سردبیر و داور مجله درخواست تغییر و اصلاحیه می کنند. بنابراین پس از دریافت پاسخ از سوی سردبیر مجله، کاملا به نکاتی که گفته شده دقت کنید و سعی کنید تا جای ممکن انتقادات را پذیرفته و تغییرات مورد نظر را در مقاله خود اعمال نماید.
برای اینکه بتوانید مقاله بهتری به چاپ برسانید باید به نظرات داورهای مجله اهمیت دهید. تغییراتی که سردبیر مجله از شما میخواهد ممکن است مربوط به نکات ویرایشی ساده باشد، یا شاید از شما بخواهند اطلاعات قسمتی از مقاله را تغییر دهید یا تکمیل نمایید. خیلی نادر است که یک مقاله در مرحله اول ارسال به مجله، مورد تایید قرار بگیرد و هیچ اصلاحیه ای درخواست نشود.
مقالات باید بعد از اتمام نگارش هر چه سریع تر به ژورنال های معتبر سابمیت شوند تا در اختیار تمام دنیا قرار گیرند اما طی فرایند چاپ مقاله نیاز به تخصص و زمان دارد هر مقاله باید مراحل تخصصی خاصی را پشت سرگذارد تا در ژورنال های معتبر چاپ شود. مراحل سابمیت و چاپ مقاله به ترتیب زیر میباشد:
ترجمه تخصصی برای پذیرش مقاله به مجلات خارجی
ویرایش فنی و ادبی مقاله
پارافریز و رفع هر گونه تشابه و یا سرقت ادبی موجود در مقالات
انتخاب مجله معتبر برای مقاله متناسب با زمینه نگارشی مقاله و سطح علمی مقاله
فرمت بندی مقاله و تبدیل ساختار مقاله به ساختار و فرمت تعیین شده از طرف مجله
سابمیت مقاله به مجله مورد نظر
برای ارسال مقالات به مجلات باید قواعد دستوری و نوشتاری که توسط آن مجله تعیین شده است را مطالعه کرده و مقاله خود را بر اساس آن تنظیم نماییم. با این کار در ارزیابی مقالات در مرحله اول داوری مقاله شما با مشکلی مواجه نخواهد شد. اما برای ارسال و یا سابمیت مقالات به دو شیوه می توانید اقدام کنید که در زیر به آنها اشاره شده است.
برای ارسال مقاله از طریق ایمیل بعد از اینکه مقاله خود را مطابق دستورالعمل مجله تهیه کرده اید، به ایمیل مجله ارسال می کنید. گاهی پس از ارسال ایمیل، برای مقاله شما یک کد یا Manuscript Number در نظر گرفته می شود که شما در صورت نیاز می توانید با استفاده از این کد با سردبیر مجله مکاتبه نمایید.
امروزه بسیاری از مجلات از سیستم مکانیزه برای دریافت مقالات استفاده می کنند که این سیستم آنلاین تا حدود زیادی توانسته است ارسال مقاله و پیگیری امور مربوط به آن را آسان تر کند. ارسال آنلاین مقاله توانسته از بسیاری از مشکلات مربوط به سایر روش های ارسال را کم رنگ تر کند. همچنین، با این روش نویسندگان می توانند بعد از سابمیت مقاله با مراجعه به سیستم مکانیزه ارسال ،در جریان وضعیت کنونی مقاله خود در مجله قرار گیرد.
اکسپت (accept) کلمه ای انگلیسی به معنی پذیرش است. اکسپت مقاله به این معنی است که یک مقاله پس از ارسال به یک نشریه مورد داوری قرار گرفته و اگر معیارهای مد نظر آن نشریه را داشته باشد اکسپت و چاپ میشود و در غیر این صورت مجله قادر به پذیرش مقاله مورد نظر نخواهد بود. هر نشریه پس از طی یک سری مراحل تصمیم نهایی خود را در مورد پذیرش یا رد یک مقاله به نویسنده ابلاغ میکند. مقاله اگر مراحل فوق را با کیفیت و دقت پشت سر گذارد یقینا درمرحله داوری فورا پذیرفته و چاپ خواهد خواهد شد.
در کل می توان بیان کرد که مقاله بعد از بخش داوری چندین وضعیت دارد که به شرح زیر میباشند:
اکسپت مقاله
ریجکت مقاله
نیاز به بررسی مجدد
اکسپت مقاله خوشبینانه ترین حالتی میباشد که بعد از داوری پیش میآید که نیازمند دقت بالا و کنترل با کیفیت مقاله است که باید به صورت دقیق بررسی شود و ایرادات آن اصلاح شود تا در مرحله داوری پذیرفته شود. ایرادات جزئی در هر مرحله عامل ریجکت میباشند. برای دریافت اکسپت تضمینی از ژورنالهای معتبر بهتر است از افراد با سابقه و ماهری کمک بخواهید که قبلا در این حوزه فعالیت داشته اند و مهارت انجام این کار را دارند.
اگر زمان کافی و یا آشنایی لازم با مراحل چاپ مقاله ندارید میتوانید کار چاپ مقاله خود را به سینا ترجمه بسپارید. موسسه سینا ترجمه در تمام مراحل دلسوزانه و متعهدانه در کنار شما هسنتند تا بتوایند پذیرش مقاله خود را در زمان کوتاه تری دریافت نمایید و به چاپ برسانید.
تنها کافی هست از طریق لینک ثبت سفارش در پایین همین صفحه و یا ارسال ایمیل ، واتساپ و یا تماس با کارشناسان سینا ترجمه ، درخواست خود را ارسال بفرمایید تا کار چاپ مقاله تان سریعا آغاز شود.
برای اطمینان از بلک نبودن یک مجله باید آخرین بلک لیست اعلام شده از طرف وزارت علوم را بررسی نمایید. کافی است اسم و یا کد ISSN مجله را در لیست جستجو کنید در صورتی که موردی یافت نشد به معنای بلک نبودن آن مجله است.
شما میتوانید آخرین لیست سیاه وزارت علوم را از سایت زیر دانلود نمایید. https://sina-pub.ir/.post/jdidtrin-blk-list-vzart-alom-di-mae-99
برای آگاهی نویسندگان، فرایند دقیق بررسی مقالات به صورت شماتیک توسط ادیتور طراحی شده است. شما میتوانید به وبسایت مجله مورد نظر مراجعه نموده و بخش فرایند ارزیابی و انتشار مقالات را مطالعه نمایید.