سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

نکات طلایی برای نوشتن مقاله عربی از پایان نامه

انتشار 19 خرداد 1401
مطالعه 11 دقیقه

نوشتن مقاله از پایان نامه ارشد یا رساله دکتری برای دانشجویان و پژوهشگران بسیار با اهمیت است، شما به عنوان یک دانشجو باید بتوانید مقاله یا مقالاتی را از پایان نامه درآورده و در مجلات علمی معتبر داخلی و خارجی مثلISI، Scopus ،pubmed به چاپ برسانید. در این بخش از سیناترجمه میخواهیم درمورد نوشتن مقاله عربی از پایان نامه صحبت کنیم. باما همراه باشید.

نکات طلایی برای نوشتن مقاله عربی از پایان نامه

چرا نوشتن مقاله اهمیت دارد؟

مهمترین علت نگارش مقاله را میتوان نشر و توسعه ی دانش دانست نگارش مقاله در واقع نوعی اثبات برای سطح سواد و علم یک پژوهشگر است. زیرا با چاپ مقاله در مجلات معتبر، مقاله شما در حکم نوعی ویترین برای سایر پژوهشگران و نویسندگان خواهد بود و در نتیجه اعتبار علمی شما افزایش پیدا خواهد کرد. ولی دلایل مهم دیگری نیز وجود دارند که حاکی از اهمیت نگارش مقاله میباشند که در ذیل به آنها اشاره میکنیم:

گرفتن پذیرش از دانشگاههای بین المللی معتبر برای تحصیلات تکمیلی

یکی از معیارهای ارزیابی دانشجو در مصاحبه دوره دکتری

یکی از معیارهای مؤثر برای استخدام به عنوان هیأت علمی

ارتقای درجات علمی اساتید

ارتقای شغلی

ایجاد حس اعتماد به نفس در نویسنده

امکان ادامه تحصیل در مقطع، رشته و دانشگاه دلخواه در تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بدون آزمون ورودی

امکان گرفتن پروژه های تحقیقاتی با درآمدهایی بسیار بالا از بسیاری از سازمانهای دولتی

نگارش مقاله

تفاوت مقاله و پایان نامه

یکی از مهم‌ترین مسائل در نوشتن مقاله از پایان‌نامه دانستن تفاوت بین مقاله و پایان‌نامه می‌باشد. تهیه مقاله علمی از پایان‌نامه بسیار اهمیت دارد، درواقع ارزش کاربردی یا علمی پایان‌نامه توسط این مقاله تعیین می‌شود. پایان‌نامه هدف ماهیت آموزشی دارد و دانشجویان برای نشان دادن میزان تسلط و دانش، تمام آموخته‌های خود را در مورد موضوعی مشخص ارائه می‌کنند. مقاله معمولاً توسط دانشجویان و محققان که به دنبال ایده‌های علمی ناب و قابل‌اجرا و دارای دلایل علمی معتبر هستند، مطالعه می‌شود. اکنون به تفاوت‌های آن‌ها در ذیل اشاره خواهیم کرد.

پایان نامه

مقاله

در جامعه دانشگاهی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه هدف مقالات، مجلات و نشریات می باشد.

تحلیل و نقد و بررسی توسط اساتید دانشگاه صورت میگیرد.

نقد و بررسی و سپس داوری توسط داوران بین المللی صورت میگیرد.

محدودیت خاصی درباره حجم و اندازه پایان نامه نیست.

در مورد تعداد صفحات و کلمات نگارش شده محدودیت وجود دارد.

ادبیات تحقیق به طور مبسوط در آن شرح داده می شود.

کلیه بخش ها به طور مختصر و مفید توضیح داده می شود.

ارائه پیوست ها و پرسشنامه الزامیست.

ابزارهای تحقیق خلاصه آورده می‌شود و گاهی ارائه پرسشنامه نیز الزامی نیست.

دارای جداول و نمودار برای توضیح بیشتر داده ها میباشد.

نیازی به ارائه جداول و داده های خام نیست.

مراحل نوشتن مقاله عربی از پایان نامه

نوشتن مقاله عربی از پایان نامه کارشناسی ارشد یا دکتری کار دشواری نیست وفقط نیاز به تجربه و آگاهی شما از پروسه و نحوه کار دارد. در صورتی که فرآیند نوشتن مقاله از پایان نامه مطابق با استانداردهای ساختاری مقالات علمی انجام نشود تبدیل به یک کار پژوهشی ضعیف می شود که قابلیت چاپ در هیچ یک از مجلات معتبر علمی را نخواهد داشت. در ادامه ضمن آشنایی با ساختار یک مقاله استاندارد، مراحل نوشتن مقاله عربی از پایان نامه را نیز فرا میگیرید.

عنوان

عنوان مقاله نباید الزاما همان عنوان پایان نامه باشد چرا که ممکن است از یک پایان نامه یا رساله دکتری چند مقاله بتوان استخراج نمود و محقق باید عنوان متناسب هر بخشی که از رساله استخراج شده است را برگزیند. عنوان را متناسب با مسئله موردنظر انتخاب کنید. همچنین توجه داشته باشید که عنوان مقاله باید مختصرتر از عنوان پایان نامه باشد بطوریکه تعداد واژه های عنوان باید حداکثر 12 کلمه باشد. در مقالات عربی کلمات اختصاری را بدون هجی کردن در عنوان مقاله استفاده نکنید زیرا خوانندگانی که با معنای آنها آشنا نیستند ممکن است به سادگی از آن بگذرند حتی اگر عنوان شما مرتبط با جستجوی آنها باشد. سعی کنید عنوان مقاله را از کلمات کلیدی انتخاب کنید تا در هنگام جستجوی اینترنتی مقاله شما به راحتی پیدا شود.

راهنمای نویسندگان در پایان نامه وجود ندارد ولی در مقاله باید این قسمت وجود داشته باشد.در این بخش مشخصات نویسنده/ نویسندگان و سازمان/ سازمانهایی که آنها از لحاظ علمی به آن وابسته اند ذکر میشود. اگر قبلاً مقاله یا مقاله های چاپ شده دارید، نامتان را در همه آنها به صورت یکسان ذکر کنید مثلاً در یک مقاله نامتان را به صورت کامل و در مقاله دیگر به صورت اختصاری نیاورید. در ضمن اگر به عنوان نویسنده به هیچ سازمانی وابسته نیستید باید محل اقامت خود را بنویسید.

راهنمای نویسندگان

چکیده

چکیده مقاله‌ای که قرار است از پایان‌نامه نوشته شود می‌تواند عیناً از پایان‌نامه کپی شده و اصلاح شود مگر اینکه قرار باشد از یک پایان‌نامه بیش از یک مقاله نوشته شود در این صورت باید متناسب با مقاله‌، چکیده نوشته شود. چکیده مقاله معمولا از چکیده پایان­ نامه کوتاه‌­تر است. برای نوشتن چکیده مقاله باید چکیده­ پایان­ نامه را در 250 الی 300 کلمه خلاصه کنید. برای این­ کار تنها مواردی از چکیده پایان­ نامه را در مقاله قرار دهید که مربوط به عنوان مقاله است. در مقاله عربی، افعال چکیده باید بصورت ماضی یا ماضی بعید نوشته شده باشد.

برای درج کلمات کلیدی، کلماتی را انتخاب کنید که بیش ترین و نزدیک ترین رابطۀ معنایی را با محتوای مقاله دارد. تعداد کلمات کلیدی در مقاله معمولا بین 3 الی 6 کلمه است. کلمات کلیدی مقاله به جستجوی مقاله و ارجاعات مقاله کمک می‌کند. همچنین خواننده مقاله بامطالعه کلمات کلیدی می‌تواند فهم مختصری از موضوعات مقاله را پیدا کند.برای نوشتن واژگان کلیدی مناسب ابتدا باید مفهوم و مقصود مقاله به درستی درک شده و سپس در قالب چند واژه یا عبارت کوتاه بیان شوند.

کلمات کلیدی

مقدمه

مقدمه یک مقاله را با بیان این که هدف شما از انجام پژوهش چیست و به طور کلی در طی فرایند پژوهش به دنبال چه چیزی هستید و چگونه مقاله را ساختار بندی کرده اید بنویسید.در مقالات عربی در بخش مقدمه، باید از زمان حال ساده برای بیان افعال مورد نظر استفاده کنیم. البته این نکته را هم بدانیم که، در مقدمه مقالاتمان، بیشتر از فعل های مجهول، استفاده کنیم، به طور مثال “این مقاله برای شناخت هر چه بیشتر در زمینه ی اصول نگارش زبان عربی، نوشته شده است.” . فعل “نوشته شده است”، یک فعل مجهول می باشد. حال، نکته ی بیان شده را در زبان عربی به کار می بریم به طور مثال “یَستَخرِجُ” یک فعل مضارع است و مجهول آن “یُستَخرَجُ” می باشد. اگر دقت کنید، متوجه می شوید که روی نشانه “یـ” در ابتدای فعل مضارع، مصوت " ُ " می نشیند و روی حرف یکی مانده به آخری فعل، علامت “ َ ” نشسته است. با همین شیوه، می توان در بخش مقدمه ی مقاله، افعال درست و به جایی را نوشت.

بخش پیشینه تحقیق جزء اصلی مقاله می باشد. باید بدانید که هر متغیری دارای نظریه های مختلفی در آن زمینه می باشد. پس بدون درج نظریه های پایه در مورد یک یا چند متغیر، یک مقاله کامل نمی شود. معمولا پیشینه در فصل دوم پایان نامه نوشته شده است. برای این کار بهتر است پژوهش های جدید را بررسی کنید، پژوهش های مرتبط را درج کنید، اگر پژوهش مستقیمی وجود نداشت به پژوهش های نزدیک اشاره کنید، چون این کار نیز تصور داوران را نسبت به پژوهش شما مثبت تر خواهد کرد. در مقالات عربی، بهتر است از زمان فعل ماضی (گذشته) مجهول استفاده گردد به طور مثال “ذَهَبَ” فعل ماضی است که برای نوشتن مجهول آن، به حرف اول، مصوت ” _ُ ” داده شده و حرف یکی مانده به آخری، علامت کسره می گیرد. طبق مطلب گفته شده، ماضی مجهول مورد نظر “ذُهِبَ” می باشد. با همین شیوه، می توان در بخش پیشینه تحقیق، افعال درست و به جایی را نوشت.

پیشینه تحقیق

روش تحقیق

در این بخش نحوه انجام کار پژوهشی که انجام داده اید را شرح دهید. برای این کار در فصل مربوط به روش پژوهش که عموما فصل سوم می باشد مراجعه کرده و آن را خلاصه کنید. اگر کار شما آزمایشی است به ترتیب آزمایش ،نوع کنترل و نحوه اخذ داده ها و در نهایت روش تحلیل داده ها اشاره کنید. اگر کار غیر آزمایشی دارید به منبعی که قرار است از آنها داده گردآوری کنید و به نحوه اخذ آن اشاره کنید.معمولاً این قسمت با زمان گذشته نوشته میشود و باید به گونه ای باشد که اطلاعات کافی را به مخاطب بدهد. منظور از اطلاعات کافی یعنی اینکه اولا دیگران بتوانند روش پژوهشی ارائه شده در مقاله را بدون هیچگونه ابهامی و به راحتی تکرار کنند و به همان خروجی های ذکر شده در مقاله برسند.دوما مخاطب بتواند به کمک آن اطلاعات در مورد اعتبار یافته ها و نتیجه گیریهای مقاله قضاوت کند.

از آنجاییکه نگارش قسمت بحث و نتیجه گیری مشکل تر از سایر قسمتها است بنابراین معرفی آن نیز سخت تر خواهد بود. علت این امر آنست که بسیاری از نویسندگان احساس میکنند مطلبی برای نوشتن در این قسمت باقی نمانده است در نتیجه در نوشتن قسمت بحث و نتیجه گیری اهمال کرده و آن را به گونه ای از سر باز میکنند مثلاً عین نتایج را در آن تکرار میکنند یا اینکه همان چکیده مقاله را به بیانی دیگر بازگو میکنند. اما به یاد داشته باشید که بخش اعظم خوانندگان اول قسمتهای چکیده و بحث و نتیجه گیری مقاله را مطالعه میکنند.برای نگارش بحث و نتیجه گیری به فصل پنجم یا بخش نتیجه گیری مراجعه کنید و به صورت خلاصه و منسجم به نتیجه گیری کار بپردازید. این بخش را به طور متوسط با یک تا سه صفحه منسجم به پایان برسانید.

بحث و نتیجه گیری

منابع

آخرین قسمت مقاله مربوط به منابع و مراجع است. قبل از هر چیزی ابتدا نحوه رفرنس دهی مجله مدنظرتان را بیابید و تعدادی از مقاله های اخیراً چاپ شده آن مجله را مطالعه کنید تا با نحوه و ساختار استاندارد ارجاع دهی آن مجله آشنا شوید و قبل از ارسال مقاله و حتی در مرحله تأیید مقاله توسط مجله حتماً کلیه قسمتهای هر منبع به کاربرده شده در مقاله را با نسخه اصلی چاپ شده در مجله تطبیق دهید. تا مراحل استخراج مقاله بدون نقص و کامل انجام شود.

اصول مهم فرمت بندی مقاله عربی

بعد از مرحله استخراج مقاله از پایان نامه، برای اینکه شانس اکسپت مقاله ما از طرف مجله موردنظر افزایش پیدا کند باید به فرمت بندی صحیح و اصولی آن بپردازیم. معمولا قوانین و اصول فرمت بندی برای تمامی مقالات و با هر زبان، یکسان میباشد. اما بعضی از زبان ها مثل عربی دارای جزئیاتی در قواعد نگارش و واژگان دارد که شاید اگر کسی بتواند فرمت بندی فارسی را انجام دهد احتمالا نتواند فرمت بندی عربی را به نحو احسن انجام دهد. در ذیل به برخی از این موارد اشاره میکنیم:

برای انجام فرمت بندی صحیح مقاله، باید فرمت مشخص‌شده توسط مجله به‌طور کامل مطالعه شود. همچنین بامطالعه مقالات قدیمی چاپ‌شده در مجله، می‌توان با نحوه فرمت بندی مجله بیشتر آشنا شد.

در زبان عربی برنامه‌ای مانند ویراستیار زبان فارسی وجود ندارد، لذا نویسنده به هنگام فرمت بندی باید تسلط خیلی بالا به قواعد و نحو و صرف و نگارش زبان عربی داشته باشد چون همان‌طور که می دانیم در چاپ مقالات عربی احتمال خطای املایی یا نگارشی و غیره نباید باشد.

فرمت بندی مقاله باید صحیح و اصولی و بر اساس قواعد نگارشی، شامل تعداد کلمات چکیده، ترتیب قرارگیری بخش‌های مختلف و نوع رفرنس دهی باشد. رعایت کردن تمامی این نکات، مراحل داوری مقاله را سریع‌تر به انجام می‌رساند و در زمان و هزینه صرفه‌جویی می‌کند.

در فرمت بندی، باید الزامات خاص مطرح‌ شده توسط ناشر نیز مورد توجه قرار بگیرد. ممکن است محدودیت‌هایی از طرف مجله، مثل محدودیت در تعداد کلمات، تعداد صفحات و... در فرمت بندی وجود داشته باشد، که در این مواقع باید متن مقاله بدون از دست دادن معنی و مفاهیم ویرایش شود.

فرمت بندی

مراحل ثبت سفارش نوشتن مقاله عربی از پایان نامه در سینا ترجمه

بسیاری از پژوهشگران با صرف زمان و هزینه زیاد پایان نامه بسیار خوبی تهیه می کنند اما به دلیل عدم آشنایی با فنون استخراج یا نگارش مقاله موفق به تبدیل کردن آن به مقاله استاندارد نمی شوند به همین دلیل مقالات آنان پس از سابمیت به سرعت ریجکت می گردد. ولی ما در سینا ترجمه به همراه متخصصین با تجربه آماده ایم تا از پایان نامه شما مقالات با کیفیت استخراج کنیم تا در مجلات معتبر چاپ شوند.

با ثبت سفارش و ارسال فایل پایان نامه و اطلاعات مورد نیاز قیمت نهایی محاسبه و به شما اعلام می شود.

فایل پایان نامه توسط محققان مرتبط بررسی شده و تعداد مقالات استخراجی و عنوان ها تقدیم میشود.

با اعلام نتیجه به شما و دریافت تایید نهایی از جانب شما کار نوشتن مقاله از پایان نامه شروع می شود.

در مرحله آخر مقالات توسط بازرسی تایید و فایل های نهایی مقالات نوشته شده از پایان نامه به شما تحویل داده می شود.

لوگو سینا ترجمه

خدمات استخراج مقاله از پایان نامه در سینا ترجمه

پس از نوشتن یک پایان ‌نامه جامع و کامل، گام بعدی برای انتشار نتایج تحقیقات، استخراج مقاله از پایان نامه است. استخراج مقاله از پایان‌ نامه یکی از ساده ترین راههایی است که می‌توانید از طریق آن امتیاز چاپ مقاله در ژورنالهای معتبر را به دست آورید و در یاد داشته باشید که مقالات استخراج شده اعتبار کافی برای چاپ در ژورنالهای معتبر را دارند و اعتبارشان هم سطح با اعتبار مقالات نوشته شده می‌باشد.متخصصین سینا ترجمه در بیش از 100 رشته تخصصی و 37 زبان زنده دنیا اعم از زبان فرانسوی،آلمانی، روسی، عربی، ترکی آذربایجانی، ترکی استانبولی و ... آماده استخراج مقاله از پایان نامه های شما هستند.

جهت ثبت سفارش استخراج مقاله عربی از پایان نامه می توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید و یا با کارشناسان ما از طریق تماس، ایمیل و شبکه های مجازی ( واتساپ،تلگرام و اینستاگرام) در ارتباط باشید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:



سوالات متداول

شما می توانید برای دریافت هزینه نهایی سفارش نوشتن مقاله از پایان نامه را با ارسال فایل پایان نامه ثبت کنید تا کارشناسان ما بعد از بررسی سریعا قیمت را برای شما اعلام کنند.

بله، استخراج یک تا 4 مقاله از پایان نامه امکانپذیر می باشد، که جهت نظر قطعی می توانید فایل پایان نامه را برای کارشناسان ما ارسال نماید.

نوشتن هر یک مقاله از پایان نامه در بازه زمانی 2 الی 3 روز کاری انجام میشود.

سینا ترجمه در رشته های مختلف قادر است تا از پایان نامه شما، مقاله ای با کیفیت و استاندارد برای تمامی ژورنال ها، مجلات و همایش ها استخراج کند.

تمامی مولفین و محققینی که در سینا ترجمه فعالیت دارند، دارای سابقه کار طولانی و حرفه ای در این زمینه بوده و در رشته تحصیلی شما تحصیلات دانشگاهی دارند، و در ضمن برای تضمین کیفیت گارانتی تا زمان چاپ مقاله در مجلات و ژورنال ها صادر می شود.



در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام