سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

فرمت بندی مقاله، پایان نامه و کتاب برای تمامی زبان ها با گارانتی کیفی

انتشار 7 دی 1400
مطالعه 25 دقیقه

امروزه ریجکت شدن مقالات به علت ایرادهای ساختاری و فرمت بندی به امر رایج تبدیل‌شده است مهم‌ترین علت این مسئله، عدم رعایت ساختار و فرمت مقاله طبق فرمت مجله ارسالی می‌باشد؛ بنابراین، فرمت بندی مقالات فارسی، انگلیسی و یا هر زبان دیگر از اهمیت بسیاری برخوردار است. به‌جرئت می‌توان ادعا کرد که بدون فرمت بندی حرفه‌ای یک مقاله فارسی، انگلیسی و سایر زبان‌ها شانس پذیرش در ژورنال‌های معتبر را ندارند. در همین راستا سینا ترجمه با بهره‌گیری از گروهی از مترجمان و ویراستاران مرتبط با هر رشته، آماده ارائه خدمات فرمت بندی برای تمامی زبان‌ها با بهترین کیفیت و با گارانتی می‌باشد تا شما عزیزان با سپردن فرمت بندی مقالات خود به ما شانس پذیرش مقالات خود در مجلات معتبر داخلی و یا خارجی را افزایش دهید.

منظور از فرمت بندی مقالات چیست؟

فرمت بندی مقاله به معنای ویرایش ساختاری و مفهومی مقالات به‌منظور اکسپت سریع در مجلات معتبر می‌باشد. در کل می‌توان گفت معیارهای زیادی برای پذیرش مقاله توسط مجلات و ژورنال‌های معتبر در نظر گرفته می‌شود که اولین معیار فرمت بندی می‌باشد. فرمت بندی مقالات درواقع قرار دادن محتوای مقاله در قالب و ساختار مجله است. اگر مقاله‌ای بر اساس فرمت نوشته نشود، مجله آن را رد می‌کند و امکان پذیرش آن بسیار اندک خواهد بود؛ بنابراین در فرمت بندی باید شکل و ساختار مقاله را طبق فرمت مجله ارسالی تغییر دهیم تا علاوه بر اینکه مورد تائید مجله باشد بلکه مخاطبان بتوانند بیشترین میزان اطلاعات را از آن کسب نمایند.

فرمت بندی

 فرمت بندی فایل

ضرورت فرمت بندی مقالات چیست؟

همان‌طور که می‌دانید مقالات به منظورهای مختلفی نوشته می‌شوند که ازجمله آن‌ها می‌توان به اخذ مدرک پایان تحصیلات، مهاجرت، اپلای در دانشگاه‌های معتبر، ارتقای تحصیلات و پذیرش در دوره دکترا، پربارتر کردن رزومه و ایجاد فرصت‌های شغلی اشاره کرد. ازاین‌رو یکی از اصلی‌ترین دلایل ضرورت فرمت بندی مقاله پذیرش در مجلات معتبر می‌باشد درواقع هر چه مقاله سابمیت شده به مجله از استانداردهای فرمت بندی و قواعد نگارشی آن مجله پیروی کند احتمال پذیرش و چاپ آن نیز بالاتر خواهد بود و موجب می‌شود تا در هزینه و زمان شما صرفه‌جویی شود. چراکه یک مقاله ممکن است بارها به دلیل نقص در فرمت بندی به نویسنده ارجاع شده و حتی گاهی هر دفعه هزینه‌ای اضافه بابت داوری مجدد از نویسنده دریافت شود؛ بنابراین فرمت بندی صحیح و اصولی مقاله یک کار تخصصی است و برای صرفه‌جویی در زمان و هزینه بایستی توسط افراد متخصص و باتجربه در این زمینه انجام گیرد.

انواع فرمت بندی متون

فرمت بندی هم شامل محتوای متون و هم ساختار متون می‌باشد که هر بخش به‌صورت مجزا نیاز به تخصص‌های خاصی دارد که در زیر در مورد اینکه چه بخش‌هایی جز فرمت بندی ساختاری و چه بخش‌هایی جز فرمت بندی محتوایی است صحبت خواهد شد.

فرمت بندی ساختاری

فرمت بندی ساختاری معمولاً توسط مؤسسات و کارشناسان متخصص و کاربلد در این زمینه انجام می‌شود که این نوع فرمت بندی شامل حاشیه‌بندی صفحات، فاصله‌گذاری کلمات، فصل‌بندی، بخش‌بندی، صفحه‌بندی، پاراگراف‌بندی، تنظیم فونت متن، کنترل اندازه و قلم تیترها، فونت متن انگلیسی و فارسی پایان نامه، فهرست‌نویسی دقیق و ایجاد فهرست خودکار مطالب، اتوماتیک کردن فهرست شکل ها، لیست جدول‌ها و نمودارها، شماره‌گذاری صفحات، ویرایش و تنظیم صفحات ابتدایی فصل‌ها و صفحات پایانی پایان نامه، ویرایش پانویس، زیرنویس و پاورقی فارسی و لاتین، شماره بندی خودکار عناوین تیترهای اصلی و فرعی، فرمول ها، روابط ریاضی، زیرنویس تصاویر، اشکال، جداول و نمودارها و به‌طور کلی هر آنچه در فایل شیوه‌نامه نگارش مقاله و یا پایان‌نامه و کتاب باشد می‌باشد.

فرمت بندی ساختاری

فرمت بندی محتوایی

فرمت بندی محتوایی توسط نویسنده اصلی متون انجام می‌شود؛ مثلا برای فرمت بندی مقاله با توجه به اینکه هر مجله قواعد مختص خود را دارا است، نویسنده باید مطابق باراهنمای اختصاصی نویسندگان مجله، مقاله خود را نگارش نماید. که این نوع فرمت بندی شامل: تعداد کلمات موجود در مقاله، تعداد کلمات چکیده، محل تقدیر و تشکر که قبل و یا بعد از متون باشد و غیره می‌باشد.

فرمت بندی محتوایی

نحوه فرمت بندی محتوایی مقالات

اولین شاخص که یک مقاله‌نویس باید رعایت کند تا مقاله‌اش موردپذیرش مجامع علمی قرار بگیرد، ساختار مقاله یا همان فرمت مقاله طبق فرمت مجله ارسالی می‌باشد. معمولاً همایش‌های علمی، کنفرانس‌ها و یا مجلات علمی، فرمت مشخصی برای نوشتن مقاله به نویسندگان مقالات علمی ارائه می‌دهند که این فرمت‌ها ممکن است کمی باهم فرق داشته باشند ولی فرمت و قالب استانداردی وجود دارد که تقریباً قابل تأیید همه مجلات می‌باشد. با ما همراه باشید تا به آموزش اصول فرمت بندی مقاله بپردازیم.

درواقع می‌توان بیان کرد که فرمت کلی تمام مقالات علمی در هر زبان و تخصصی دارای ساختار یکسان می‌باشد که این ساختار در زبان فارسی شامل عنوان، چکیده، مقدمه، روش‌ها، نتایج، بحث و نتیجه‌گیری، تقدیر و تشکر و منابع می‌باشد؛ و در زبان انگلیسی این ساختار با عنوان‌های Abstract, Introduction, Method, Result and Discussion, Conclusion, Acknowledgements Reference می‌باشد که بلافاصله بعد از عنوان، محتوای آن بخش قرار می‌گیرد؛ که در زیر به‌طور اختصاری به فرمت بندی محتوایی که برای هر بخش انجام می‌شود اشاره خواهد شد.

عنوان مقاله (Title)

اولین قسمت در فرمت بندی مقاله، عنوان مقاله می‌باشد. که در زیر بخش عنوان مقاله می‌توانید اسامی نویسندگان و وابستگی سازمانی نویسندگان و همچنین تاریخ ارسال مقاله را ذکر نمایید. که در زیر به یک سری موارد که در انتخاب عنوان مقاله باید به آن‌ها توجه شود می بپردازیم.

عنوان توصیف کننده محتوای مقاله و متناسب باهدف اصلی آن باشد.

عنوان باید حاوی متغیرهای اصلی پژوهش باشد.

عنوان باید به صورت یک جمله خبری مطرح نشود.

عنوان باید روشن و بدون ابهام باشد.

عنوان کوتاه و مختصر باشد، اما نه به‌اندازه‌ای کوتاه باشد که نتواند موضوع پژوهش را انتقال دهد.

عنوان

چکیده مقاله (Abstract)

چکیده مقاله خلاصه‌ای از بخش‌های مهم ویژه یک مقاله است که به‌صورت مختصر به آن‌ها اشاره می‌شود که در نگارش چکیده به برخی از نکات باید توجه نمایید که ازجمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

چکیده مقاله

چکیده نگارش شده باید کوتاه باشد و تعداد کلمات متناسب با فرمت مجله انتخابی باشد که معمولاً نباید از 250 کلمه فراتر رود.

چکیده باید بتواند مستقلاً اطلاعاتی در مورد مقاله ارائه دهد به شکلی که خواننده بدون مراجعه به مقاله بتواند اطلاع جامعی ازجمله روش مورداستفاده، نتایج اولیه و هدف پژوهش به دست آورد.

افعالی که در چکیده استفاده می‌شود باید در زمان گذشته نگارش شود.

در چکیده از کلمات اختصاری و نام برندها و از نمادهای که نیاز به توضیح‌دارند استفاده نشود.

مقدمه مقاله(Introduction)

مقدمه مقاله شامل بخشی از مقاله است که شما هدف و ماهیت پژوهشی خود را به خوانندگان معرفی می‌کنید که در زیر به نکات مهمی که باید در نگارش این قسمت از مقاله به آن توجه شود اشاره‌شده است:

باید عنوان و هدف از انجام پژوهش را به‌صورت کامل معرفی کنید.

اطلاعات زمینه‌ای درباره موضوع پژوهش را معرفی نمایید.

تعریفی از متغیرها و اصطلاحات اصلی ارایه نمایید.

درباره طرح پژوهشی صحبت کنید.

مقدمه

مواد و روش‌شناسی (Materials and methodology)

در این بخش از مقاله شما باید اطلاعات را به‌صورت کامل در اختیار خوانندگان قرار دهید تا آن‌ها بتوانند موضوع و اهداف تحقیق را درک کنند. درواقع در هنگام نوشتن بخش روش‌شناسی شما باید تعیین نمایید که پژوهش شما کاربردی است یا بنیادی؟ از پژوهش کمی استفاده نموده‌اید یا پژوهش کیفی؟ از نمونه‌گیری تصادفی استفاده کرده‌اید یا نمونه‌گیری غیر تصادفی؟ و همچنین در نگارش این بخش به نکات زیر توجه نمایید.

مواد  و روش شناسی

روش انجام پژوهش را بر اساس توالی زمانی انجام آن‌ها ارایه دهید.

توصیف کاملی از روش مورد استفاده ارایه دهید.

روش مورد استفاده را طوری شرح دهید که خوانندگان با خواندن آن بتوانند دقیقاً با همان روش پژوهش شما را تکرار کنند.

در این بخش شما باید به خوانندگان خود مشخص سازید که چگونه اطلاعات را جمع‌آوری کرده‌اید؟ چگونه اطلاعات را تحلیل نموده‌اید؟ و چرا از این روش پژوهش در مطالعه خود استفاده نموده‌اید؟

نتایج (Result)

بخش نتایج بخشی است که تمام داده‌های به دست آمده خود را که شامل تحلیل‌ها، آزمون‌ها، نمودارها، جداول و اشکال است ارایه می‌کنید. همه چیز باید به صورت عینی ارائه شود و چیزی مبهم نباشد. هنگام ارایه نتایج خود می‌بایست:

بانظم منطقی آن‌ها را ارایه دهید (برای مثال، اول اطلاعات توصیفی سپس استنباطی)

به‌تمامی جداول و نمودارها و عکس‌ها یک عدد ارایه دهید و نام‌گذاری کنید تا در بخش‌های بعدی به‌راحتی قابل رفرنس دهی باشند (برای مثال، جدول شماره 1، تصویر شماره 2).

از ارایه اطلاعات تکراری که احتمالاً در جداول دیگر به آن‌ها اشاره‌شده است بپرهیزید.

داده‌های خام را در بخش نتایج ذکر نکنید (در صورت لزوم می‌توانید آنها را در بخش ضمایم ارایه کنید).

هر نتیجه به دست آمده را به‌طور مستقل شرح دهید و مهم‌ترین جنبه‌های آن‌ها را ارائه کنید، اما توضیحی در این بخش ارائه ننمایید.

نتایج

بحث (Discussion)

در این بخش از مقاله شما می توانید نتایج به دست آمده تحقیق خود با نتایج به دست آمده از تحقیقات دیگر مقایسه و از نتایج که به دست آورده‌اید دفاع کنید. در کل در نگارش قسمت بحث مقاله باید به موارد زیر توجه نمایید:

بحث

در ابتدا خلاصه‌ای از کاری که انجام‌شده را مطرح کنید.

وقتی‌که به حقایق و اصول که موردپذیرش هستند اشاره می‌کنید از افعال حال ساده استفاده کنید و زمانی که به پژوهش‌های دیگران اشاره می‌نمایید از افعال گذشته استفاده کنید.

بحث کنید که آیا فرضیه‌های پژوهش تایید شده‌اند یا خیر؟

سعی کنید به تبیین نتایج به دست آمده و مکانیسم‌های تاثیرگذار در به دست آمدن این نتایج اشاره‌کنید.

نتیجه‌گیری (Conclusion)

در این قسمت از مقاله همه چیز را به هم پیوند داده و به‌طور خلاصه بیان کنید؛ که در زیر به یک سری از نکات اشاره‌شده است:

به سوال اصلی پژوهش اشاره‌کنید.

مجددا در مورد اهمیت پژوهش خود صحبت کنید.

مجددا به فرضیات پژوهشی اشاره‌کنید.

به دست آورده‌ای تحقیق اشاره‌کنید.

مشخص کنید که نتایج به دست آمده چگونه می‌تواند به صورت عملیاتی به کار گرفته شود.

برحسب پژوهش خود و یافته‌های آن به ارایه رهنمودهایی برای پژوهش‌های آتی بپردازید.

در قسمت نتیجه‌گیری به هیچ عنوان به ارایه اطلاعات جدید نپردازید.

نتیجه گیری

تقدیر و تشکر (acknowledgements)

همیشه افرادی هستند که در فرآیند پژوهش به شما کمک نموده‌اند مانند اساتید یا پژوهشگران دیگر که در این بخش می‌توانید با نام بردن از آن‌ها، مراتب تقدیر و تشکر خود را به‌جا آورید.

منابع (Reference)

منابع یکی از مهم‌ترین بخش‌های پژوهشی می‌باشد که در زیر به یکسری از موارد که در نگارش این بخش باید توجه شود اشاره‌شده است:

منابع

به صورت دقیق تمامی منابع را ذکر کنید و چیزی را از قلم نیندازید.

از سبک رفرنس نویسی خاص آن مجله استفاده کنید (APA، MLA، یا Chicago). ولی اگر در حال حاضر مجله را انتخاب نکرده‌اید سعی کنید حتماً از نرم‌افزار اند نوت (EndNote) استفاده کنید زیرا بعداً به راحتی می‌توانید سبک رفرنس نویسی را تغییر دهید.

ضمایم (Appendices)

درج ضمایم معمولا امری اختیاری به‌حساب می‌آید، اما می‌تواند به عنوان یک بخش ارزشمند برای یک مقاله تحقیقاتی باشد. در این قسمت از مقاله می‌توانید مطالبی را جای دهید که افرادی که کار پژوهشی مشابه انجام می‌دهند از آن‌ها استفاده نمایند. در واقع در قسمت ضمایم می‌توانید موارد زیر را جای دهید:

لیست جداول را ارایه دهید.

فهرست اشکال را ذکر کنید.

داده‌های خام، اطلاعات یادداشت‌برداری شده (به هنگام پژوهش)، روند درمانی کامل یا پروتکل درمانی را اضافه کنید.

ضمایم

نکات کلیدی در فرمت بندی مقالات

دنیای مقاله‌نویسی دارای اصول و قواعدی می‌باشد که یکی از اصلی‌ترین اصول رعایت فرمت و ساختار مقالات می‌باشد که هر مقاله باید جهت چاپ در ژورنال‌های معتبر به فرمت همان مجله یا ژورنال تنظیم شود لذا با توجه به مطالبی که گفته شد فرمت بندی از ضروریات پذیرش به‌حساب می‌آید که باید ویراستار برای انجام آن با تمام اصول و نکات مهم فرمت بندی آشنا باشد. از این‌رو در ادامه مطلب به یک سری نکات مهم و کلیدی که در فرمت بندی باید مدنظر باشد خواهیم پرداخت.

با قواعد مجله آشنایی کامل داشته باشید

در فرمت بندی، باید قانون و قواعد مطرح‌شده توسط ناشر مجله را کامل بررسی و مطالعه نمایید؛ زیرا قالب فرمت مجلات مختلف با یکدیگر متفاوت می‌باشد. مثلاً در بعضی مجلات تصاویر و جداول را در آخر مقاله و به ترتیب می‌خواهند و در بعضی دیگر؛ جداول و تصاویر را با سایز و فونت خاصی در داخل متن؛ بنابراین باید تفاوت بین فرمت بندی مجلات مختلف را در نظر گرفت و قبل از انجام، اصول و روش‌های فرمت بندی مجله موردنظر را به‌طور کامل مطالعه کرد. چون ممکن است محدودیت‌هایی از طرف مجله، مثل محدودیت در تعداد کلمات، تعداد صفحات و... وجود داشته باشد.

مقالات چاپ‌شده در مجله مورد نظر را مطالعه کنید

علاوه بر اینکه فرمت مخصوص مجله را مطالعه می‌کنید می‌توانید مقالات قدیمی چاپ‌شده در مجله را مطالعه کنید تا با نحوه فرمت بندی مجله بیشتر آشنا شده و به راحتی بتوانید ایرادات مقاله را تشخیص داده و ویرایش نمایید. از طرفی با این کار می‌توانید مطمئن شوید که فرمت بندی که انجام‌شده با توجه به دستورالعمل‌ها و حوزه‌های مشخص‌شده توسط مجله می‌باشد.

سعی کنید از یک ویراستار کمک بگیرید

بعد از نگارش مقاله، باید زمان زیادی را صرف ویراستاری و فرمت بندی آن کرد. بهتر است این کار توسط یک ویراستار حرفه‌ای انجام گیرد. با کمک ویراستار می‌شود مطمئن شد که مقاله نوشته‌شده کاملاً اصولی بوده و به خاطر فرمت بندی ناصحیح ریجکت نمی‌شود.

فرمت بندی صحیح هر مجله بر اساس قواعد نگارشی را بررسی کنید

فرمت بندی مقاله باید صحیح و اصولی و بر اساس قواعد نگارشی، شامل تعداد کلمات چکیده، ترتیب قرارگیری بخش‌های مختلف و نوع رفرنس دهی باشد. رعایت کردن تمامی این نکات، مراحل داوری مقاله را سریع‌تر به انجام می‌رساند و در زمان و هزینه صرفه‌جویی می‌کند.

چگونه فرمت مجلات را بیابیم؟

شاید برای شما هم سؤال باشد که چگونه می‌توانیم فرمت مجله موردنظر را پیدا کنیم؟ در پاسخ به این سؤال می‌توان بیان کرد که ابتدا عنوان یا ISSN مجله مدنظر خود را، در گوگل جستجو کنید. بعدازاینکه وارد وب‌سایت ژورنال مدنظرتان شدید، اطلاعات اولیه از قبیل نام ژورنال، توضیحات و ایمپکت فکتور (impact factor)، تعداد شماره‌ها و جلدهای چاپ‌شده تا اینجا و تعداد مقالات برای شما نشان داده می‌شود. سپس اگر به دنبال اطلاعات جزئی‌تر می‌باشید می‌بایست دنبال گزینه About this journal باشید و با کلیک روی این گزینه اطلاعات جزئی‌تر برای شما نمایش داده خواهد شد، ازجمله قالب و فرمت مقاله و ... که بامطالعه دقیق این بخش به‌راحتی می‌توانید مقاله را قالب‌بندی و آماده سابمیت کنید.

پیدا کردن فرمت مجلات

فرمت بندی پایان نامه بر اساس فرمت دانشگاه

پس از اتمام فایل پایان‌نامه، تغییر فرمت نوشتار آن به فرمت دانشگاهی الزامی است. هر دانشگاه فرمت خاصی را انتخاب می‌کند که اگر این فرمت روی فایل پایان‌نامه اعمال نشود شامل کسر امتیاز و نمره می‌گردد. ازاین‌رو می‌توان بیان کرد که فرمت بندی با آیین‌نامه پایان‌نامه نویسی از چند جنبه می‌تواند موردبررسی قرار گیرد؛ که در زیر به‌صورت کلی به فصولی که در پایان‌نامه‌های دانشگاهی حتماً باید وجود داشته باشد تا مورد تایید داوران باشد اشاره‌شده است.

ترتیب ساختار ارایه مطالب پایان‌نامه و محتوای فصول پایان نامه

فصل اول مقدمه پایان نامه، ضرورت انجام تحقیق، سوالات پایان نامه، فرضیات پژوهش، نوآوری‌های مدنظر تحقیق، فصل دوم مرور ادبیات و ارایه مدل مفهومی، فصل سوم چارچوب پژوهش و روش‌شناسی تحقیق، جامعه و نمونه آماری، مدل ریاضی تحقیق، ابزارهای تحقیق، طراحی پرسشنامه فصل چهارم، یافته‌های تحقیق، فصل پنجم نتیجه‌گیری و پیشنهادات آتی، در آخر مراجع و رفرنس‌های پایان‌نامه و ضمایم ارایه خواهد شد.

ساختار اصلی پایان نامه ارشد و دکتری

معمولاً دانشگاه‌های مختلف، فایلی را با عنوان دستورالعمل نگارش پایان‌نامه، شیوه‌نامه نگارش و تدوین رساله و یا با عناوین مشابه در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند. آیین‌نامه نگارشی پایان‌نامه و رساله برای دانشگاه‌های مختلف متفاوت است و برای یکدست شدن پایان‌نامه‌ها، آراستگی ظاهری متن و جلوگیری از چیدمان غیراصولی پایان‌نامه در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد. فایل شیوه‌نامه نگارش پایان‌نامه شامل اطلاعات لازم برای چیدمان اصولی و فرمت بندی صحیح پایان‌نامه دانشجویی می‌باشد.

صفحه به نام خدا
صفحه عنوان
صفحه تصویب نامه توسط هیأت داوران
صفحه اهدا یا تقدیم
پیش گفتار
صفحه تقدیر و تشکر
چکیده فارسی
فهرست مطالب، حاوی عناوین اصلی و فرعی هر فصل، فهرست مراجع و عناوین پیوست ها
فهرست جداول
فهرست اشکال
فهرست علایم و اختصارات
متن اصلی (پنج فصل اشاره شده در قسمت بالا)
منابع و مأخذ
واژه نامه
پیوست ها
چکیده انگلیسی به همراه کلیدواژگان
صفحه عنوان انگلیسی

ساختار پایان نامه

نکات مهم در تنظیم مطالب پایان نامه

فرمت بندی با آیین‌نامه پایان‌نامه نویسی از چند جنبه می‌تواند موردبررسی قرار گیرد. که از جمه آن‌ها می‌توان به مکان نوشتن مطالب در صفحات پایان‌نامه‌ها، نحوه حاشیه صفحات پایان‌نامه، شماره‌گذاری صفحات پایان‌نامه‌ها و رساله، بخش‌های مختلف پایان‌نامه و رساله، نحوه نوشتن معادلات در پایان‌نامه، نحوه گذاشتن تصاویر در پایان‌نامه‌ها، تصاویر، جدول، سر عنوان، زیر عنوان، عنوان جدول Caption جدول، عنوان شکل caption شکل پایان‌نامه اشاره کرد که در زیر به تفضیل توضیح داده خواهد شد.

نگارش کلمات لاتین در متن پایان‌نامه و رساله

حتی‌الامکان از کلمات لاتین در شکل و جداول پرهیز نمایید. باید از معادل کلمات لاتین در متن بهره برد و با استفاده از زیرنویس (فوت نت) در زیرنویس صفحه از خود کلمه لاتین استفاده کرد. در طراحی بخش footnote پانویس صفحه می‌توان آن را به دو بخش راست و چپ تقسیم نمود.

شماره‌گذاری صفحات پایان نامه

شماره‌گذاری صفحات پایان‌نامه‌ها و رساله معمولاً در دو بخش مجزا انجام می‌شود. در بخش اول شماره‌گذاری از صفحه چکیده تا آخر بخش فهرست جداول و اشکال به‌صورت الف، ب، پ، ت انجام می‌شود. در بخش دوم شماره‌گذاری صفحات پایان‌نامه از صفحه فصل اول تا انتهای پایان‌نامه انجام می‌شود. دقت نمایید روی صفحه عنوان پایان‌نامه شماره‌گذاری انجام نشود. همچنین عنوان هر فصل پایان‌نامه شماره‌گذاری انجام نمی‌شود ولی در صفحه‌ها محاسبه می‌شود.

نوشتن متن اصلی پایان نامه در فرمت بندی پایان نامه

در نگارش متن اصلی پایان‌نامه، عناوین اصلی و یا سر تیترها با فونت درشت‌تر از عناوین فرعی نوشته می‌شود. قبل از هر عنوان اصلی دو سطر و قبل از هر عنوان فرعی یک سطر جاخالی گذاشته می‌شود و متن اصلی پایان‌نامه و پاراگراف‌ها بلافاصله از عنوان اصلی و زیر عنوان‌ها شروع می‌شود.

معادلات و نوشته‌ها در پایان نامه

بین معادلات و نوشته‌های متن پایان‌نامه معمولاً یک سطر خالی گذاشته می‌شود. شماره معادله در سمت راست معادله نوشته می‌شود.

جداول، تصاویر و یا اشکال در پایان نامه

جداول، تصاویر و یا اشکال در پایان‌نامه باید دارای شماره باشند و در متن پایان‌نامه به این جداول و اشکال اشاره شود. زیرنویس شکل در قسمت پایین شکل و بالانویس جدول در بالای جدول نوشته می‌شود. شماره جداول و شکل‌های پایان‌نامه به ترتیب در بالا و پایین به‌صورت XX-YY نوشته می‌شود. XX شماره فصل و YY شماره جدول و یا شکل می‌باشد. هر یک از جداول و اشکال در پایان‌نامه دارای شماره‌های مستقل از یکدیگر بوده و به ترتیب در متن پایان‌نامه اشاره‌شده و تا انتهای پایان‌نامه این ترتیب ادامه می‌یابد. دقت نمایید اگر تعداد اشکال، جداول در متن پایان‌نامه بیش‌ازحد باشد تلاش نمایید آن‌ها را در پیوست قرار دهید.

منحنی‌ها و نمودارها در پایان‌نامه و رساله

در منحنی‌ها و نمودارهایی که در پایان‌نامه آورده می‌شود تلاش کنید هر یک از محورهای مختصات را تعریف کنید. کیفیت تصاویر این نمودارها بسیار مهم است می‌توانید از نرم‌افزارهای اکسل Excel، Visio و یا فتوشاپ بهره بگیرید.

ابعاد کاغذ پایان نامه، تنظیم و کادربندی صفحات پایان نامه

در پرینت و نگارش پایان‌نامه باید از کاغذ مرغوب A4 استفاده کرد. اندازه حرف‌های متن و کلمات پایان‌نامه باید به‌صورت سایز 12pt تا 14pt، با فونت B Lotus،Bzar،B Nazanin، بسته به آیین‌نامه و شیوه‌نامه نگارش و تایپ پایان‌نامه دانشگاه‌ها استفاده نمود. حاشیه‌های صفحات پایان‌نامه معمولاً به‌صورت 5/2 و 5/2 سانتی‌متر از بالا و پایین و از سمت راست و چپ به ترتیب 3 و 2 سانتی‌متر است؛ و صفحات نیز به‌صورت 18 سطری و یا 24 سطری تایپ می‌شوند.

فرمت بندی کتاب چیست؟

زمانی که می‌خواهید اثر خود را به‌عنوان کتاب به چاپ برسانید و یا تبدیل پایان نامه به کتاب انجام دهید، باید متن خود را به فرمت کتاب دربیاورید. درواقع باید به جلد و محتوای کتاب بهترین ظاهر و جلوه را بدهید تا کتاب شما بتواند مخاطبان زیادی را به خود جلب کند.

تفاوت پایان‌نامه و کتاب

اصلی‌ترین تفاوتی که میان کتاب و پایان‌نامه وجود دارد این است که در پایان‌نامه سؤال و فرضیه مطرح می‌شود اما در کتاب توضیحات قطعی نوشته می‌شود توضیحاتی بدون سؤال و فرضیه نوشته می‌شود. در پایان‌نامه اهداف انجام پروژه مطرح می‌شود ولی در کتاب پژوهشگر با توجه به پژوهش‌هایی که انجام داده و یکسری اصول و قواعد نتیجه‌گیری هایش را در یک کتاب شرح می‌دهد. پایان‌نامه طوری نوشته می‌شود که در پایان با توجه به بحث‌ها و پژوهش‌ها به یک نتیجه‌گیری کلی می‌رسیم اما در کتاب باید نظریه‌های علمی تثبیت‌شده و موردقبول نوشته شود. همچنین می‌توان به این نکته اشاره کرد که خواننده و مراجعه‌کننده پایان‌نامه دنبال اهداف، سؤالات، فرضیات، مواد و روش‌ها، یافته‌ها و نتایج یک تحقیق بر اساس اصول روش تحقیق است. خواننده کتاب به دنبال تمام نتایج و یافته‌ها و توضیحات به‌یقین رسیده در مورد موضوع است. پس با در نظر گرفتن این تفاوت پایان‌نامه را به کتاب تبدیل کنیم.

فرمت بندی کتاب

چگونه پایان نامه را به فرمت کتاب دربیاوریم؟

زمانی که می‌خواهید اثر خود را به‌عنوان کتاب به چاپ برسانید و یا پایان‌نامه‌ی خود را به کتاب تبدیل نمایید، باید متن خود را به فرمت کتاب دربیاورید برای این کار باید یک سری نکاتی که در زیر به آن‌ها اشاره‌شده است را رعایت نمایید:

عنوان

قبل از هر چیز لازم است تا عنوانی متناسب با موضوع کتاب انتخاب کنید و عیناً نام پایان‌نامه را برای کتاب به کار نبرید.

تغییرات در عناوین

عنوان‌ها و سرفصل مطالب راکمی تغییر دهید تا عین هم نشوند. به صورتی که مشخص نشود عین پایان‌نامه را به کتاب تبدیل کرده اید.

حذف چکیده از پایان‌نامه و نوشتن پیشگفتار

قسمت چکیده را حذف کرده و یک پیشگفتار اضافه کنید که بهتر است در ابتدا و در بخش پیش گفتار نوشته شود، این کتاب برگرفته از پایان نامه است.

تغییرات در سایز پایان نامه

دقت داشته باشید که تمام پایان‌نامه‌ها در سایز A4 تایپ‌شده‌اند و برای تبدیل پایان‌نامه به کتاب باید به سایز استاندارد وزیری و یا رقعی درآیند. البته امکان چاپ به همان صورت A4 سایز رحلی وجود دارد ولی مرسوم نیست.

فهرست‌ها و جداول

معمولاً پایان‌نامه‌ها دارای فهرست مفصلی در مورد مطالب، عکس‌ها و همچنین نمودارها و جداول هستند که باید به‌صورت یک فهرست مناسب برای کتاب و به‌صورت کلی درآید.

فونت کتاب

استاندارد نشر استفاده از فونت‌های Serif یا زبانه‌دار است. به‌طور تئوریک عقیده بر این است که فونت‌هایی که دارای قوس و زوائد مجعد هستند، برای خواندن راحت‌تر می‌باشند.

تبدیل کلمه

همه جمله هایی که به رساله یا پایان نامه ختم می شوند باید به کلمه کتاب تغییر یابند.

منابع آخر

بهتر این است که در فهرست منابع آخر کتاب، پایان نامه خود را هم اضافه کنید و در برخی از صفحات کتاب به پایان نامه خودتان هم استناد کنید.

فرمت بندی در بهترین سایت

پس از نگارش متون در ساختار استاندارد می‌توانید فایل خود را به یک موسسه معتبر در این زمینه بسپارید تا آن‌ها طبق فرمت درخواستی تمامی موارد را بررسی کرده و نسبت به رفع آن‌ها اقدامات لازم را انجام دهند و نسبت به چاپ مقاله به مجله درخواستی شما سابمیت نماید؛ اما شاید اعتماد کردن به این سایت‌ها و یا مؤسسات کمی دشوار باشد؛ بنابراین برای شناسایی بهترین سایت فرمت بندی متون و مقالات تخصصی ویژگی‌هایی وجود دارد که در زیر به آن‌ها اشاره‌شده است:

حفظ محرمانگی

حفظ محرمانگی آن

یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌هایی که در نگارش متون و مقالات برای نویسندگان اثر علمی دارای اهمیت است اطمینان از حفظ و صیانت از موضوعات و نتایج نوشته‌شده در محتوای علمی آن‌هاست. هر نویسنده‌ای بر این موضوع واقف است که موضوع متن و نتایج به‌دست‌آمده از آن باید منحصربه‌فرد باشد؛ بنابراین برای نویسندگانی که قصد فرمت بندی متون خود رادارند، رعایت این نکته که تمامی مطالب و محتوای آن‌ها به‌طور محرمانه حفظ و نگهداری شود، موضوع بسیار مهمی است.


ویراستار متخصص

استفاده از ویراستار متخصص

ازآنجایی‌که تمام متون و مقالات نگارش شده در یک‌رشته مخصوص، دارای موضوعی تخصصی می‌باشند، فرمت بندی آن‌ها نیز نیازمند ویراستار متخصص و کاربلد می‌باشد تا بتواند متن تخصصی را به طور صحیح فرمت بندی کند. بدیهی ایست که اگر فرمت بندی توسط یک ویراستار متخصص انجام گیرد، متن از اعتبار و کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود و در مرحله پذیرش مورد تایید داوران قرار خواهد گرفت.


پشتیبانی 24 ساعته

پشتیبانی 24 ساعته

بسیاری از دانشجویان و اساتید به دلیل دغدغه کاری و کمبود وقت مجبور هستند تا به برخی از کارهای خود در روزهای تعطیل و یا در ساعات غیر کاری رسیدگی کنند؛ بنابراین برای این افراد بسیار مهم است تا با یک سایت فرمت بندی مورد اعتماد آشنا شده و حتی در ساعات غیر کاری و روزهای تعطیل با آن‌ها ارتباط برقرار کنند و از پروسه انجام فرمت بندی خود مطلع گردند؛ بنابراین سایت فرمت بندی که بتواند به‌طور 24 ساعته و در تمام‌روزهای هفته، حتی روزهای تعطیل پاسخگوی مشتریان خود باشد، می‌تواند بهترین سایت باشد.


گارانتی کیفیت

دارای گارانتی کیفیت

به این معناست که شما بعد از تحویل سفارشات خود، می‌توانید تا مدت‌زمان مشخص که از قبل تعیین می‌شود؛ پس از تحویل گرفتن سفارش فرمت بندی متون تخصصی خود، در صورت ناراضی بودن از کیفیت فرمت بندی، درخواست بازبینی و ویرایش متن خود را ارسال نمایید تا پس از بررسی‌های لازم توسط ویراستار، سفارش شما به‌رایگان مورد بازبینی و ویرایش قرار بگیرد.


پرداخت آنلاین

دارا بودن سیستم پرداخت آنلاین

مؤسسات معتبر امکاناتی را در سایت خود فراهم کرده‌اند که مشتری می‌تواند قبل از ثبت سفارش اطلاعات مقاله و زمان‌بندی و کیفیت درخواستی را بر اساس برنامه‌ریزی و بودجه خود درج کرده و هزینه فایل خود را از طریق سیستم آنلاین برآورد کندند. در اصل این امر یک سیاست شفافیت قیمت و عوامل تأثیرگذار بر آن است تا ابهامی در خصوص نحوه تعیین قیمت برای کارفرمایان وجود نداشته‌ باشد.


اطلاع از برآورد هزینه و عوامل تاثیر گذار بر آن

یکی از مهم‌ترین سیاست‌ها در مؤسسات فرمت بندی که به‌نوبه خود یک مزیت کلیدی نیز به‌حساب می‌آید؛ سیاست شفافیت قیمت فرمت بندی و عوامل تأثیرگذار بر آن است تا ابهامی در خصوص نحوه تعیین قیمت فرمت بندی برای مخاطبان محترم وجود نداشته باشد. به‌طورکلی عوامل مؤثر بر هزینه فرمت بندی مقاله و انواع متون وجود دارد که در ادامه به آن‌ها پرداخته می‌شود.

برآورد هزینه

تعداد کلمات

هزینه فرمت بندی بر اساس تعداد کلمات برآورد می‌شود. البته هر چه تعداد کلمات بیشتر باشد تخفیف حجمی بیشتری برای فایل لحاظ شده و هزینه به ازای هر کلمه کاهش می‌یابد.

نوع فرمت بندی مقالات

ممکن است شما مایل باشید فرمت بندی پایان نامه به کتاب انجام دهید، یا مقاله خود را در فرمت مجله و یا فرمت همایش خاصی تنظیم نمایید و یا بخواهید پایان‌نامه خود را در قالب شیوه نامه دانشگاهی تان تنظیم کنید، یا جز کسانی باشید که می‌خواهد پوستر و یا نامه‌ای را در فرمت خاصی تنظیم نماید. باید بدانید که هزینه برای انواع فرمت بندی به‌صورت جداگانه برآورد می‌شود.

زبان متن

فرمت بندی در مؤسسات معتبر به تمام زبانهای زنده دنیا انجام می‌شود و شما می‌توانید فایل فارسی، انگلیسی، عربی، آلمانی، فرانسوی و ... خود را برای فرمت بندی ارسال بفرمایید. بر اساس زبان فایل ارسالی هزینه برآورد می‌شود.

کیفیت فرمت بندی

فرمت بندی مقاله، پایان‌نامه و کتاب در دو سطح طلایی و طلایی پلاس انجام می‌گیرد؛ که در سطح طلایی همراه با گارانتی و در سطح طلایی پلاس فرمت بندی با بازخوانی و به‌صورت گارانتی انجام می‌گیرد.

زمان مورد نظر تا تحویل

بهترین موسسه فرمت بندی امکاناتی را برای کسانی که می‌خواهند فرمت بندی فایل خود را خیلی فوری دریافت کنند، فراهم آورده است. لذا زمان‌بندی تحویل به‌صورت فرمت بندی عادی، فشرده و فشرده پلاس می‌باشد؛ که قیمت هرکدام متفاوت محاسبه می‌شود.

تایپ شعر یا فرمول

درصورتی‌که پایان‌نامه شما دارای شعر و فرمول باشد به نسبت درصد وجود شعر و فرمول هزینه افزایش می‌یابد.

شما کاربران عزیز می‌توانید از طریق جدول زیر که سینا ترجمه در اختیارتان قرار داده است، نوع فرمت بندی (مقاله، پایان نامه، سایر موارد)، زمان لازم برای انجام فرمت بندی، کیفیت انتخابی، تعداد کلمات، زبان، نام مجله مورد نظر و غیره، اقدام به ثبت سفارش فرمت بندی مقاله خودنمایید. پس از ثبت سفارش، محاسبه قیمت برای فایل ارسالی شما به صورت آنلاین انجام‌ می‌شود و هزینه انجام پروژه نمایش داده‌شده در قالب پیش فاکتور ارائه می‌گردد.

چرا سینا ترجمه را برای فرمت بندی انتخاب کنیم؟

زیرا سینا ترجمه علاوه بر اینکه تمامی ویژگی‌های بهترین سایت را که در بالا به آن‌ها اشاره‌شده است را دارد بلکه می‌توانند طبق مواردی که در زیر به آن‌ها اشاره‌شده است بهترین گزینه برای فرمت بندی مقاله، فرمت بندی پایان‌نامه، فرمت بندی کتاب و انواع متون در تمامی تخصص‌ها و زبان‌ها باشد.

کیفیت مطابق با نیاز شما

در ثبت سفارش فرمت بندی با توجه به نیاز خود می‌توانید از بین کیفیت‌های طلایی, طلایی پلاس هر کدام را مایل باشید انتخاب نمایید.

کنترل کیفیت فرمت بندی

بعد از اتمام کار فرمت بندی، فایل فرمت بندی شده توسط متخصصان مرتبط بررسی می شود تا هر گونه ایراد احتمالی به صفر برسد

ارسال پیامک لحظه ای از مراحل پروژه

برای اینکه مشتری از فرآیند فرمت بندی آگاهی داشته باشد ما در سینا ترجمه سیستم ارسال پیامک از فرآیند سفارش را ایجاد کرده ایم.

تحویل پروژه ها در سریع ترین زمان

مشتری در هنگام ثبت سفارش فرمت بندی زمان بندی مورد نظر خود را بر اساس عادی , فشرده و فشرده پلاس انتخاب می نماید.

راهکار های ویژه برای شرکت ها

سینا ترجمه برای دانشگاه ها و موسسات و مشتریانی که پروژه های فرمت بندی زیادی دارند یا به صورت مداوم به فرمت بندی نیاز دارند راهکارهایی ویژه در نظر گرفته ایم.

دارای نماد های اعتماد الکترونیکی

سینا ترجمه دارای نماد اعتماد الکترونیکی بوده تا شما مشتریان عزیز با خیال راحت و بدون هر گونه دغدغه سفارشات فرمت بندی خود را ثبت نمایید و در اسرع وقت فایل خود را تحویل بگیرید.

حفظ محرمانگی اسناد و فایل ها

فایل ارسالی توسط شما عزیزان فقط جهت بررسی قیمت و فرمت بندی می باشد و به جز این موارد هیچ کسی دسترسی به فایل ندارد و مشتری از بابت محرمانگی فایل می تواند مطمئن باشد

پشتیبانی 24 ساعته و 7 روز هفته

ما 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته از پل های ارتباطی مختلف از جمله: تماس ، ایمیل ، سایت و شبکه های مجازی آماده پاسخگویی به سوالات و مشکلات شما در زمبنه فرمت بندی هستیم.

مراحل فرمت بندی انواع متون در موسسات

پس از زحمات و سختی‌های زیادی که برای نگارش متون می‌کشید حتماً باید با یک فرمت بندی خوب ارزش آن را افزایش دهید. اگر خود تخصص کافی در این زمینه ندارید می‌توانید فایل ارزشمند خود را به ما بسپارید تا طبق مراحل زیر سفارش فرمت بندی هر یک از متون و یا فرمت بندی مقاله در کمترین زمان ثبت‌شده و انجام شود.

ثبت سفارش

ثبت سفارش و ارسال فایل و مشخصات

فرمت بندی مقاله

فرمت بندی فایل توسط متخصص

بررسی توسط بازرس

بررسی توسط بازرس و تحویل به شما

سینا ترجمه

ثبت سفارش فرمت بندی مقاله، پایان‌نامه و کتاب برای تمامی زبان‌ها با گارانتی کیفی در سینا ترجمه

سینا ترجمه با گردآوری متخصصان باتجربه و کار بلد در زمینه فرمت بندی آماده ارائه بهترین خدمات فرمت بندی متون در تمامی زبان‌ها و تخصص‌ها با بالاترین کیفیت می باشد شما مشتریان عزیز برای انجام فرمت بندی هر یک از متون خود (مقاله، پایان‌نامه و یا کتاب) خود کافی است پس از نگارش فایل خود را به همراه فایل راهنمای نگارش که از وبسایت مجله و یا دانشگاه دانلود کرده اید، برای ما ارسال کنید. تا فایل شما توسط یک ویراستار تخصصی در قالب و فرمت مورد نظر قرارگرفته و در کمترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت تقدیم شما شود.

جهت اطلاعات بیشتر برای فرمت بندی مقاله، پایان‌نامه و کتاب می‌توانید با کارشناسان ما از طریق تماس یا پست الکترونیکی موسسه و همچنین از طریق شبکه‌های مجازی (واتساپ، اینستاگرام و تلگرام) در ارتباط باشید و یا از طریق لینک زیر می‌توانید هزینه فرمت بندی هر یک از متون خود را برآورد کرده و سفارش خود را ثبت نمایید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:



سوالات متداول

فرمت‌بندی مقاله در واقع به معنای ویرایش ساختاری و مفهومی مقالات به منظور پذیرش قبل از ارسال یا سابمیت مقاله به مجلات معتبر می‌باشد که تمامی مجلات معتبر دنیا فرمت مخصوص خود را دارند و مقاله‌ای خارج از این فرمت را اکسپت نخواهند کرد.

در سینا ترجمه مشتری در هنگام ثبت سفارش فرمت بندی زمان بندی مورد نظر خود را بر اساس عادی , فشرده و فشرده پلاس انتخاب می نماید.

خدمات فرمت بندی و تنظیم مقاله به فرمت مجله موردنظر شما در سینا ترجمه توسط اشخاص مجرب در امر ترجمه و ویراستاری انجام می شود.

در سینا ترجمه خدمات فرمت بندی پایان نامه به فرمت دانشگاه با بالاترین کیفیت انجام می گیرد.

می‌توانید از طریق لینک ثبت سفارش فرمت‌بندی، به بخش فرمت‌بندی سایت بروید و با بارگذاری فایل مقاله و فرمت مجله هزینه را برآورد کرده و سفارش خود را ثبت کنید. و یا از طریق راه های ارتباطی (تماس، ایمیل،شبکه های اجتماعی) با ما در ارتباط باشید.

خدمات فرمت بندی برای تمامی زبان ها و تخصص ها و فایل ها قابل انجام می باشد.

بله، تمامی خدمات سینا ترجمه دارای ضمانت کیفیت و گارانتی بوده و در صورت بروز اشتباه و اشکالی در پروژه، به صورت رایگان بازبینی و اصلاح می شود.

سینا ترجمه دارای مجوز رسمی از وزارت ارشاد و نماد اعتماد الکترونیکی از اینماد است. بنابراین هیچگونه استفاده غیر قانونی از مطالب ارسالی انجام نمی شود. یکی از مهم ترین اصول موسسه سینا ترجمه حفظ محرمانگی اطلاعات و فایل های ارسالی مشتریان عزیز می باشد و تمامی ارکان این مجموعه ملزم به رعایت اصول محرمانگی و حفظ حریم خصوصی مشتریان هستند.

روند کار موسسه سینا ترجمه برای فرمت بندی کتاب به روال زیر می باشد: - فایل ورد پایان نامه یا متن شما به کارشناس مربوطه ارسال می گردد. - فرمت بندی کامل کتاب ظرف مدت 3 الی 5 روز کاری انجام می گیرد. در این مرحله بازنگری فایل هم صورت می گیرد تا از لحاظ ادبی , دستوری و املایی نیز اصلاحات اعمال گردد. - فایل فرمت بندی شده آماده ی ارسال به دریافت شابک و طی سایر مراحل چاپ کتاب می باشد.



در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
بازدیدکننده

تیم پشتیبانی
در پاسخ به:
سلام و عرض ادب احتراما فرمت بندی مقاله چند روز زمان میبرد؟ با تشکر
سلام و عرض ادب احتراما زمان فرمت بندی بسته به فایل شما متفاوت است هر چقدر حجم فایل بیشتر باشد زمان انجام کار افزایش میابد. با تشکر
5 ماه پیش
بازدیدکننده

تیم پشتیبانی
در پاسخ به:
و اینکه تبدیل پایان نامه به کتاب انجام می دهید؟
سلام و عرض ادب احتراما برای تبدیل پایان نامه به کتاب در خدمت هستیم. فایل را از طریق سایت قسمت چاپ کتاب و یا از طریق تلگرام،واتساپ و ایمیل و ایتا ارسال بفرمایید تا براورد هزینه انجام شده و جهت صفر تا صد کار اقدام شود. با تشکر
5 ماه پیش
بازدیدکننده

بازدیدکننده
و اینکه تبدیل پایان نامه به کتاب انجام می دهید؟
6 ماه پیش
بازدیدکننده

بازدیدکننده
سلام و عرض ادب احتراما فرمت بندی مقاله چند روز زمان میبرد؟ با تشکر
6 ماه پیش

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام