یکی از مراحل مهم در پروسه چاپ مقاله، سابمیت مقاله به مجلات است. دانشجویان و محققانی که به تدوین و نگارش مقالات علمی می پردازند، تجربه سابمیت مقاله به مجلات را دارند. اما کسانیکه به تازگی تصمیم به چاپ مقالات خود گرفته اند شاید با این امر آشنایی نداشته باشند. با این بخش از سینا ترجمه مارا همراهی کنید تا با سابمیت فوری مقاله در مجلات JCR آشنا شوید.
JCR مخفف عبارت Journal Citation Reports می باشد. برای آشنایی با JCR ابتدا باید با مجلات ISI آشنا شوید.
موسسه (iSI ( Institute For Scientific Information جزو چهار پایگاه اصلی و معتبر ایندکس کننده مجلات علمی در سطح دنیا می باشد. پایگاه ISI زیرمجموعه موسسه چند رسانه ای بین المللی تامسون رویترز می باشد و به مجموعه ای تبدیل شده است که رشد علمی دانشگاه ها را در برخی موارد تعیین و مشخص می کند. می توان گفت که ISI در واقع یک مرجع تعیین استاندارد و معتبر بودن نشریات علمی در سراسر جهان است بدین معنا که صلاحیت نشریات مختلف در زمینه های یاد شده بررسی شده و در صورت داشتن اعتبار علمی و رعایت اصول فنی چاپ نشریه، در لیست نشریات این موسسه قرار می گیرد. در حال حاضر بیش از 16000 مجله٬ در لیست ISI قرار دارند. هر ساله 2000 مجله جدید مورد ارزیابی قرار می گیرد و حدود ده درصد آنها به لیست ISI اضافه می شوند.
مجلات ISI از لحاظ درجه اعتبار و ایمپکت فاکتور به دو قسمت تقسیم میشوند:
مجلات ایمپکت دار یا همان JCR
مجلات بدون ایمپکت یا همان ISI LISTED
طبق فرمول روبرو فرضا اگر در سال 2012 جمعاً 40 ارجاع به یک مجله صورت گرفته باشد و در آن مجله در سال 2010 تعداد 26 مقاله و در سال 2011 تعداد 24 مقاله چاپ شده باشد، ضریب تاثیر یا ایمپکت فاکتور آن مجله از تقسیم 40 بر 50 به دست میآید که 0.80 است. یعنی به طور متوسط هر مقالهٔ آن نشریه 0.80 مرتبه مورد استناد مقالات دیگر قرار گرفته است.
مجلات JCR مجلاتی هستند که بیشترین تعداد استنادات در یک زمینه تخصصی خاص را شامل میشوند و به روزترین مجلات تخصصی در یک زمینه خاص هستند. این مجلات بالاترین ایمپکت فاکتور یا همان ضریب تاثیر را دارا هستند ایمپکت فاکتور (Impact Factor) یک مجلهی آکادمیک، معیار نمایش میانگین سالانه تعداد ارجاعات به مقالات منتشر شده در آن مجله است. ایمپکت فاکتور به عنوان نشاندهندهی اهمیت نسبی هر مجله در حوزه تخصصی خود کاربرد گسترده ای دارد؛ مجلات با ایمپکت فاکتور بالا، اغلب مهمتر از مجلات با ایمپکت فاکتور پایین هستند. از ایمپکت فاکتور برای مقایسه مجلات مختلف در یک زمینه خاص استفاده میشود و این پارامتر عملا پر استفاده ترین روش طبقه بندی ارزش مجلات علمی و آکادمیک، می باشد و بسیاری از دانشگاه ها برای دخالت دادن مقاله در رتبه بندی اساتید یا دانشجویان مقادیر حداقل مورد نیاز برای ایمپکت فاکتور در نظر می گیرند. مجلات JCR نیز جز مجلاتی هستند که دارای ایمپکت فاکتور بالا میباشند و به علت داوری دقیق و حساس این مجلات، چاپ و اکسپت شدن مقالات JCR نسبت به سایر مقالات زمان بر خواهد بود. از طرفی دیگر مقالات JCR باید از نظر فرمت بندی، از قوانین مجللات JCR پیروی کند.
دسته دوم از مجلات ISI، مجلات بدون ضریب تأثیر یا همان ISI Listed میباشد. اعتبار این مجلات نسبت به مجلات JCR پایینتر است. بنابراین مقالات در این مجلات راحتتر داوری میشوند و احتمال پذیرش آنها نیز بیشتر خواهد بود. لذا میتوان گفت چاپ در اینگونه مجلات تضمینی میباشد. مجله ای که دارای ایمپکت فاکتور است ، اگر فعالیت خوبی نداشته باشد و مقالات چاپ شده در این مجلات از لحاظ محتوایی ضعیف باشند، رفته رفته میزان ضریب تاثیر آن کاهش یافته و از لیست JCR خارج شده و در لیست ISI LISTED قرار می گیرد.
بدیهی است که هر چه اعتبار یک مجله بالاتر باشد، امتیاز آن نیز بیشتر خواهد بود. بیشترین کسانی که نیاز به امتیاز چاپ مقاله در مجلات معتبری چون JCR دارند، دانشجویان و اساتید هستند. این دو قشر از جامعه در تمامی کشور ها مجبور به گسترده کردن هرچه بیشتر تحقیقات خود هستند تا بتوانند رزومه خود را تقویت کنند.. از جمله مهمترین مزایایی که هر دانشجو و استادی را جهت چاپ مقاله در مجلات JCR ترغیب میکند عبارتند از:
چاپ مقاله برای اساتید سبب افزایش رتبه علمی می شود.
افزایش حقوق و مزایای شغلی را برای آنها در پی دارد.
عضویت در بنیاد ملی نخبگان از دیگر مزایای آن می باشد.
شناخته شدن به عنوان یک فرد متخصص و صاحب نظر در موضوعات مختلف
گرفتن پروژه های تحقیقاتی با درآمد هایی بسیار هنگفت و ایجاد فرصت شغلی
سبب ایجاد احساس افتخار و اعتماد به نفس در نویسندگان مقالات می گردد.
نظریه پردازی و بیان دیدگاه های نویسندگان در زمینه های تخصصی
ثبت تحقیقات و مطالعات انجام شده به نام خود نویسندگان و حفظ دائمی آنها
عرضه تحقیق و پژوهش و دستاورد علمی و تحقیقاتی به تعداد افراد زیاد در اکثر نقاط جهان
نحوه پذیرش آسان و راحت دانشجویان در مقطع تحصیلی دکتری
اخذ بورس تحصیلی از دانشگاه های معتبر بین المللی در سر تا سر نقاط جهان
استخدام راحت در تمامی ادارات و مراکز دولتی و خصوصی معتبر
امکان پذیرش راحت تر به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی معتبر در سراسر کشور
ادامه تحصیل در مقطع، رشته و دانشگاه مورد علاقه در تمامی واحد های دانشگاه آزاد اسلامی بدون گرفتن آزمون ورودی
امکان عضویت و نام نویسی در بنیاد ملی نخبگان
امکان اخذ پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی با درآمد و هزینه هایی بسیار بالا
ثبت نمودن تحقیقات و مطالعات و پژوهش انجام شده به نام نویسندگان و حفظ دائم آن ها
زمانی که شما یک مقاله را برای چاپ در یک ژورنال ارسال می کنید در واقع شما مقاله خود را سابمیت کرده اید. برای سابمیت یک مقاله به یک ژورنال، باید به سایت مجله مراجعه کرده و از قسمت مربوط به سابمیت اقدام به سابمیت (ارسال) مقاله نمایید. البته قبل از اقدام به سابمیت، ابتدا باید قسمت دستورالعمل برای نویسندگان را که معمولاً با عناوینی مانند Instruction For Authors آورده می شود مطالعه کنید و مقاله خود را قبل از سابمیت در فرمت خواسته شده توسط مجله تنظیم نمایید.
قبل از اینکه به مراحل سابمیت مقاله به مجلات JCR بپردازیم، لازم است تا با برخی از اصطلاحات و عباراتی که در هنگام سابمیت مقاله تان با آنها مواجه خواهید شد آشنا شوید. در ذیل به توضیح برخی از این اصطلاحات میپردازیم.
journal (ژورنال): به معنای مجلات علمی دانشگاهی است. مقالات در این ژورنال ها چاپ میشوند.
submit: ثبت و ارسال مقاله به یک مجله را گویند.
Resubmit: به معنای اینکه مقاله ایراد زیادی داشته است و بعد از رفع مشکلها، مقاله مجددا باید ارسال شود و دوباره در فرآیند داوری مثل دفعه ی اول قرار گیرد.
Manuscript : به معنی دست نویس می باشد و در واقع همان مقاله ای است که برای ژورنال ارسال کرده اید ولی هنوز به چاپ نرسیده است.
Manuscript NO: همان شماره ای که پس از ارسال مقاله در یک مجله به شما داده می شود و با آن میتوانید وضعیت مقاله ی خود را چک کنید.
Paper: همان دست نویسی که در یک ژورنال به چاپ رسیده است. به آن Article هم میگویند.
Under Review: یعنی مقاله تحت داوری است و باید منتظرنتایج بمانید.
Accept: یعنی مقاله جهت چاپ در مقاله قبول شده است.
Reject: به معنای رد مقاله ی شماست. بهتر است در این شرایط مقاله ی خود را بازخوانی کنید وآن را از نظر محتوایی ویرایش کرده ونظرات داوران را درمورد رد مقاله بخوانید و اشکالات خواسته شده را بر طرف کنید و آن را برای یک ژورنال دیگر که در ارتباط با موضوع مقاله شماست ارسال کنید.
Proof: قبل از چاپ مقاله یک نسخه از آن توسط ژورنال برای فرد ارسال کننده فرستاده می شودتا پس ازتایید از نظر نام نویسندگان و مشخصات دیگر برای چاپ نهایی در مجله ارسال شود و پس از چاپ جای هیچ گونه اعتراضی نخواهد بود.
cover letter: نامه ای است که همراه مقاله برای ارسال به مجله نوشته می شود و هدف اصلی از نوشتن آن ارائه توضیح مختصر و جامع در ارتباط با مقاله و مطالعه انجام شده است. مشخصات نویسندگان و عنوان حتماً باید نوشته شده باشد.
Author Guidelines OR Authors instructions: راهنمای نویسندگان، شیوه نامه نوشتن مقاله یا دستورالعمل تدوین مقاله و شرایط پذیرش آن را توضیح میدهد.
همانطور که اشاره شد، مجلات JCR، جز آندسته از مجلاتی اند که بدلیل اینکه اعتبار و ارزش علمی بسیار بالایی دارند،معمولا داوری سخت گیرانه تر و پروسه پذیرش طولانی تری ممکن است داشته باشند. بنابراین رعایت برخی از اصول و قوانین برای پذیرش، الزامیست. در ذیل به برخی از این اصول اشاره میشود.
موضوع مقاله باید به گونه ای انتخاب شود تا وقتی خوانندگان فهرست عناوین مندرج را جستجو ومطالعه میکنند، موضوع و عنوان مقاله شما نظر آنها را به خود جلب کند. موضوع و عنوان مقاله باید باهم همخوانی داشته باشد و عنوان معرف مقاله باشد. زیرا ممکن است حتی باوجود داشتن محتوای خوب و بار علمی مقاله بدلیل عدم همخوانی عنوان با موضوع، مقاله شما ریجکت میشود. همچنین دقت به تعداد کلمات عنوان نیز مهم است. معمولا تعداد کلمات عنوان را حداکثر 12 واژه درنظر میگیرند.
شما از دو طریق میتوانید مقاله خود را جهت چاپ به مجلات ارسال کنید; اگر دانشجوی کارشناسی ارشد و یا دکتری هستید، میتوانید از طریق استخراج مقاله از پایان نامه خودتان اقدام به سابمیت مقاله کنید. که در اینصورت باید با روشهای استخراج مقاله از دپایان نامه آشنا باشید. راه دوم; نگارش مقاله جدید میباشد که در اینصورت نیز باید مقاله ای بنویسید که از نظر ساختار علمی استاندارد باشد، دارای موضوعی به روز باشد، از نظر روش شناسی تمام جوانب رعایت شده باشد و همچنین در آن از منابع دست اول استفاده شده باشد. بهتر است تا حد امکان از منابع دو سال اخیر و در صورت کم بودن مقالات از مقالات 5 سال اخیر استفاده نمایید.
اگر بخواهید مقاله خود را برای مجلات خارجی مانند JCR سابمیت کنید، باید حتما مقاله را به صورت تخصصی ترجمه نمایید. ترجمه مقاله بخش مهمی از مقاله می باشد پس در نتیجه این بخش باید توسط متخصصین ترجمه انجام گیرد. در عین تخصصی بودن ترجمه ، کار ترجمه باید روان و قابل فهم برای خوانندگان مقاله باشد تا بتوانند مقاله شما را خوانده و داوری نمایند.
اگر مقاله به ژورنال های معتبری چون JCR ارسال می شود، قبل از ارسال لازم است تا مقاله ویرایش شده و بر اساس دستورالعمل قید شده در سایت مجله، فرمت بندی شود. زیرا مجلات مقالاتی که خارج از چارچوب مجله می باشد را پذیرش نمی کنند. هر مجله نیز دارای فرمت بندی بخصوص خود میباشد که شما میتوانید آنرا در سایت مجله و در قسمت راهنمای نویسندگان مطالعه کنید. برای اینکه مقاله شما در مجلات JCR اکسپت شود، ملزم به پیروی از این فرمت بندی هستید.
هر مجله معتبری قواعد و قوانین خاص خود را دارد. که مجلات JCR نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برای اطلاع از این قوانین باید به وبسایت مجله مراجعه کنید و ببینید که چه بازه ای را برای داوری مقالات در نظر می گیرد. این محدوده زمانی می تواند از یک هفته تا حتی یک سال به طول بیانجامد. مقالات می توانند مدتی طولانی در فرآیند داوری برای بررسی بمانند یا خیلی زود و سریع مورد داوری قرار بگیرند ونتیجه داوری سریع تر مشخص شود.
عوامل مختلف در زمینه داوری مقاله نقش دارند. برای مثال، اگر مقاله ای با موضوعی جدید و جذاب و کیفیت بسیار بالا برای مجله ارسال شود، سردبیر با دیدن عنوان آن، مقاله را بررسی می کند و بعد از تایید اولیه کار را به داوران دیگر می سپارد تا روند داوری مقاله شروع شود. زمان داوری بستگی به مجله دارد. اگر در مقاله مشکلی بابت ترجمه و ساختار وجود نداشته باشد، امکان دارد حتی در عرض یک هفته هم مقاله پذیرش شود. اما گاهی این روند طولانی تر خواهد بود.
بعد از سابمیت مقاله ،گاهی مقاله نیاز به اصلاحیه هایی دارد که از طرف سردبیر مشخص می شود. این اصلاحات میتواند محتوایی و با رفع ایرادات نگارشی و ترجمه ای باشند. اگر به مفاهیم و محتوای مقاله تان اصلاح وارد شود باید نهایت تلاش تان را به کار بگیرید تا داوران را قانع کنید. درباره ایرادات ویرایشی و نگارشی هم باید دقت نظر کافی به خرج بدهید تا هرگونه ایرادی از آن رفع شود و داوران مقاله تان را بپذیرند.
پس از آماده شدن مقاله, با اعمال فرمت مدنظر مجله بر روی مقاله آن را برای سابمیت آماده می نمایید. به صورت کلی دو راه برای سابمیت مقاله وجود دارد:
در سایت برخی از مجلات قسمتی تحت عنوان Online Submission در نظر گرفته شده است که معمولا با یک ثبت نام ساده و تایید هویت از طریق ایمیل به راحتی می توانید به پنل کاربری دسترسی پیدا نمایید.
پنل های کاربری متفاوتند به همین دلیل نمی توان یک دستورالعمل خاص برای همه نوع سابمیت در نظر گرفت ولی معمولا مراحل سابمیت داخل پنل به ترتیب ذیل می باشد:
ابتدا نوع مقاله خود را از نظر پژوهشی، تحقیقی و یا … مشخص می نمایید.
سپس حوزه کلی مقاله مربوط به رشته اصلی علمی مقاله خود را مشخص می نمایید.
در نهایت عنوان و چکیده را وارد قسمت های مربوط می کنید.
در مراحل بعد نیز اطلاعات مربوط به نویسندگان و سمت های علمی آن ها و سایر اطلاعات را وارد می نمایید.
در سابمیت آنلاین برخی از فیلدها اجباری می باشند که با علامت ستاره مشخص می گردند و تکمیل این فیلدها الزامی است و اصولا غیر قابل تغییر هستند که بدون تکمیل آنها مراحل بعدی را نمی توانید طی کنید.
سابمیت از طریق ایمیل بسیار ساده می باشد و کافی است شما یک متن سابمیت در ایمیل خود قرار دهید و مقاله مورد نظر را داخل ایمیل بارگزاری نمایید و به آدرس ایمیلی که در سایت مجله جهت سابمیت قرار داده شده است ارسال نمایید و در نهایت منتظر پاسخ مجله باشید.این نوع سابمیت را می توانید به غیر از ایمیل نویسنده مسئول نیز انجام دهید. و همچنین اعمال تغییرات و اصلاحات در این نوع سابمیت آسان تر هست.
نکته ای که در سابمیت ایمیلی حائز اهمیت می باشد این است که احتمال دارد پاسخگویی به سابمیت شما از طرف ادیتور مجله مقداری زمانبر باشد.
در شکل زیر مراحل سابمیت مقاله در مجلات JCR را به ترتیب مشاهده میکنید. معمولا مراحل کلی سابمیت در انواع مجلات یکسان میباشد که با یادگیری این پروسه کلی، کار سابمیت برای شما بسیار راحت تر خواهد بود.
فرآیند ارسال مقاله به مجلات JCR و دریافت پذیرش یا چاپ دارای مراحل پیچیده ای است که برای هر محقق پر مشغله ای وقت گیر است.اما نگران نباشید، مقاله خود را با تمام جزییات برای ما ارسال کنید، متخصصان سینا ترجمه به آسانی و با ملاحظه تمامی درخواست های مجله، مقاله شما را برای پذیرش و چاپ آماده سازی می کنند.
ثبت سفارش چاپ و ارسال اطلاعات مربوطه |
---|
بررسی فایل توسط پشتیبانی و اطلاع به شما |
---|
پیشنهاد مجله به شما و انتخاب مجله مرتبط |
---|
ارسال مقاله به مجله و پیگیری وضعیت مقاله |
---|
سابمیت مقالات در مجلات مناسب تاثیر مستقیم و زیادی در شانس اکسپت شدن مقاله دارد از این جهت متخصصان سینا ترجمه به آسانی و با ملاحظه تمامی درخواست های مجله، مقاله شما را برای پذیرش و چاپ آماده سازی کرده و الزامات فنی چاپ مقاله را بررسی می کنند و مقاله شما را طبق دستورالعمل مجله قرار می دهند. تمامی اقدامات لازم از جمله ترجمه و ویراستاری، انتخاب مجله مناسب، ساخت حساب کاربری، تهیه کاورلتر، پیگیری فرآیند پذیرش، مکاتبه با داوران و پرداخت هزینه های چاپ را مدیریت می کنند و در تمام این مسیر در کنار شما خواهند بود.
جهت اطلاعات بیشتر برای سابمیت مقاله به مجلات JCR می توانید با کارشناسان ما از طریق تماس یا پست الکترونیکی موسسه و همچنین از طریق شبکه های مجازی ( واتساپ ، اینستاگرام و تلگرام ) در ارتباط باشید و یا از طریق لینک زیر سفارش خود را ثبت کنید
شما می توانید با کارشناسان سینا ترجمه تماس بگیرید تا آن ها شما را راهنمایی کنند تا در نهایت بهترین مجله برای چاپ مقاله شما انتخاب شود.
ما مقاله شما را می توانیم در اکثر مجلات معتبر داخلی و خارجی چاپ کنیم.
مدت زمان لازم برای چاپ مقاله با توجه به مجلات مختلف می تواند متفاوت باشد و بستگی به خود مجلات دارد ولی کارشناسان سینا ترجمه با استفاده از تجربه کاری تمام تلاش خود را می کنند تا مقاله شما در کمترین زمان ممکن چاپ شود.
بله. تمامی مکاتبات مقالات سابمیت شده شما توسط سینا ترجمه انجام می گیرد.
در سینا ترجمه برای تمامی زبان های عربی ، انگلیسی، فرانسوی و .... سابمیت انجام میگیرد.