مرحله سابمیت، مرحله ای است که هر پژوهشگری که قصد ارسال مقالات خود را به مجلات چه داخلی و چه بین المللی دارد باید طی کند تا مقاله اش با موفقیت به سردبیر مجله موردنظر ارسال شود. اما سابمیت مقاله کار ساده ای مانند تکمیل فرم و ارسال مشخصات نیست و نکات مهمی دارد که میخواهیم در این قسمت از سینا ترجمه به آنها اشاره کنیم. پس با ما همراه باشید.
معنای لغوی کلمه "سابمیت"، به معنی معرفی کردن یا ارائه کردن است. به ارسال مقاله به یک مجله، سابمیت مقاله گفته میشود. درواقع شما مقاله خود را جهت بررسی به مجلات معتبر داخلی و خارجی ارسال میکنید تا در پروسه داوری قرار بگیرد. برای سابمیت یک مقاله به یک ژورنال، باید به سایت ژورنال مراجعه کرده و از قسمت مربوط به سابمیت اقدام نمایید. البته قبل از اقدام به سابمیت، ابتدا باید قسمت دستورالعمل برای نویسندگان را که معمولاً با عناوینی مانند Instruction For Authors آورده میشود مطالعه کنید. توجه داشته باشید که هرچقدر به این بخش اهمیت دهید و مقاله خود را مطابق درخواست مجله آماده نمایید قطعا سردبیر نگرش مثبت تری روی مقاله شما خواهد داشت.
در هنگام انجام مرحله سابمیت مقاله به مجله موردنظر مخصوصا در سایت مجله های بین المللی، ممکن است با برخی اصطلاحات و عبارات مواجه شوید که معانی آنهارا ندانید و با مشکل مواجه شوید و یا آن مرحله را بدرستی نتوانید تکمیل کنید. بنابراین ضروریست تا با اصطلاحات مربوط به سابمیت آشنا شوید. در ذیل به برخی از آنها اشاره میکنیم.
journal (ژورنال): به معنای مجلات علمی دانشگاهی است. مقالات در این ژورنال ها چاپ میشوند.
Resubmit: به معنای اینکه مقاله ایراداتی داشته است.بعد از رفع مشکلها، مقاله مجددا باید ارسال شود و دوباره در فرآیند داوری مثل دفعه ی اول قرار گیرد.
Manuscript: به معنی دست نویس می باشد و در واقع همان مقاله ای است که برای ژورنال ارسال کرده اید ولی هنوز به چاپ نرسیده است.
Manuscript NO: همان شماره ای که پس از ارسال مقاله در یک مجله به شما داده می شود و با آن میتوانید وضعیت مقاله ی خود را چک کنید.
Paper: همان دست نویسی که در یک ژورنال به چاپ رسیده است. به آن Article هم میگویند.
Under Review: یعنی مقاله تحت داوری است و باید منتظرنتایج بمانید.
Accept: یعنی مقاله جهت چاپ در مقاله قبول شده است.
Reject: به معنای رد مقاله ی شماست. بهتر است در این شرایط مقاله ی خود را بازخوانی کنید وآن را از نظر محتوایی ویرایش کرده ونظرات داوران را درمورد رد مقاله بخوانید و اشکالات خواسته شده را بر طرف کنید و آن را برای یک ژورنال دیگر که در ارتباط با موضوع مقاله شماست ارسال کنید.
Proof: قبل از چاپ مقاله یک نسخه از آن توسط ژورنال برای فرد ارسال کننده فرستاده می شودتا پس از تایید از نظر نام نویسندگان و مشخصات دیگر برای چاپ نهایی در مجله ارسال شود و پس از چاپ جای هیچ گونه اعتراضی نخواهد بود.
cover letter: نامه ای است که همراه مقاله برای ارسال به مجله نوشته می شود و هدف اصلی از نوشتن آن ارائه توضیح مختصر و جامع در ارتباط با مقاله و مطالعه انجام شده است. مشخصات نویسندگان و عنوان حتماً باید نوشته شده باشد.
Author Guidelines OR Authors instructions: راهنمای نویسندگان، شیوه نامه نوشتن مقاله یا دستورالعمل تدوین مقاله و شرایط پذیرش آن را توضیح میدهد.
سابمیت و پذیرش و چاپ مقاله برای تمامی مجلات قابل انجام می باشد. فقط کافیست مجله مرتبط با موضوع مقاله خود را انتخاب و سپس اقدام به سابمیت کنید. از جمله این مجلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ISI در واقع یک مرجع تعیین استاندارد و معتبر بودن نشریات علمی در سراسر جهان است بدین معنا که صلاحیت نشریات مختلف در زمینه های یاد شده بررسی شده و در صورت داشتن اعتبار علمی و رعایت اصول فنی چاپ نشریه، در لیست نشریات این موسسه قرار می گیرد. بنابراین مجلاتی که در لیست مجلات این موسسه قرار می گیرند به مجلات ISI مشهور هستند و اگر مقاله ای در چنین مجلاتی به چاپ رسد، مقاله ISI می باشد و چنین مقالاتی دارای اعتبار علمی می باشند.مجلات ISI به دو دسته مجلات دارای ضریب تأثیر (JCR) و مجلات بدون ضریب تأثیر (ISI Listed) تقسیمبندی میشوند. مجلات JCR در دسته مجلات درجه A و مجلات ISI Listed جزو مجلات درجه B قرار میگیرند.
یکی از نمایههای استنادی شناخته شده و معتبر در دنیای علم که مجلات بر اساس آن سنجیده میشوند، اسکوپوس است که این پایگاه علمی یکی از محصولات ناشر معروف، الزویر (Elsevier) میباشد. اسکوپوس برای سنجش مجلات از شاخص SJR استفاده میکند و حیطههای مختلف علمی از جمله علوم زیستی، فیزیک و شیمی و علوم اجتماعی و ... را در برمیگیرد.
مجلات اسکوپوس چارک 1 و 2، جزو مجلات درجه A محسوب میشوند و مجلات چارک 3 و 4، در دسته مجلات درجه B قرار میگیرند.
مجلات Islamic World Science Citation و یا همان ISC مجلاتی هستند که توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و بر اساس معیارهای علمی اسلامی مورد سنجش قرار گرفتهاند. در واقع می توان بیان کرد که پس از تامسون و اسکوپوس، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، سومین پایگاه معتبر برای سنجش عملکرد پژوهشی کشورها محسوب میشود و مجلات آن معمولاً در درجه C قرار میگیرند.
پابمد یک موتور جستجوی رایگان است که توسط کتابخانه ملی پزشکی آمریکا یعنی NML راهاندازی شده است. پابمد دسترسی به چندین پایگاه داده اصلی را برای جستجوی مقالات منتشر شده در رشتههای پزشکی، پیراپزشکی و رشتههای مرتبط فراهم میکند که مدلاین بزرگترین زیرمجموعه آن محسوب میشود. و می توان به صراحت بیان کرد که مجلات پابمد جزو مجلات درجه A، دستهبندی میشوند.
در مجلات علمی پژوهشی، مقالههای علمی پژوهشی که نتیجه کاری پژوهشی است چاپ میشوند. این مجلات نسبت به مجلات دیگر در داخل کشور در سطح بالایی هستند و در سطح مجلات JCR هستند. از این رو می توان بیان کرد که مقالات علمی پژوهشی داخلی از نظر امتیاز تفاوت چندانی با مجلات علمی- پژوهشی خارجی نداشته و تنها تفاوت آنها این است که به زبان فارسی در مجلات داخلی منتشر میشوند.
در مجلات علمی ترویجی، مقالههای علمی ترویجی منتشر میشود. در واقع مقالههای علمی ترویجی، مقالههای مروری هستند که در آن دستاوردها و ایدههای دیگران به طور خلاصه بیان شده است. و تفاوت این مجلات با مجلات علمی-پژوهشی این است که یک مقاله علمی-ترویجی بهجای آزمایش و کشف موارد جدید، به مرور اطلاعات منتشر شده در حوزه یک موضوع بهخصوص در یک محدوده زمانی مشخص میپردازد.
این مجلات مقالات و مباحث مربوط در یک حوزه مشخص را به چاپ می رسانند و به برخی سازمان ها و نهاد های خاص وابسته هستند.چاپ مقالات در این دسته از مجلات برای دانشگاهیان هیچ امتیازی در برندارد، زیرا این مجلات فاقد هر گونه امتیاز یا مجوز علمی از ارگانهای ذیربط مانند وزارت علوم، وزارت بهداشت یا حوزه علمیه هستند و تنها بهمنظور افزایش آگاهی و اطلاعرسانی به افراد جامعه منتشر میشوند.
سابمیت مقاله، مرحله آخری است که پژوهشگر باید انجام دهد تا مقاله اش با موفقیت به مجله ارسال گردد. ممکن است شما ماهها یا حتی سالها تحقیق کردهاید، تحلیلهای آماری انجام دادهاید. تلاش و زمان زیادی صرف کردهاید تا یک مقاله و پژوهش پرباری داشته باشید. اینکه بتوانید نتیجه تلاشهایتان را ببینید اهمیت زیادی دارد. باید دیگران را از نتیجه تحقیقاتتان آگاه کنید. برای این منظور باید مقالهتان را در پایگاههای علمی پژوهشی معتبر و مهم معرفی و منتشر کنید، اما اگر مراحل قبل و بعد از سابمیت را به درستی انجام نداده باشید ممکن است کل زحمات شما ضایع شود. بطور کلی زمانی باید اقدام به سابمیت مقاله بکنید که مراحل زیر را در خصوص مقاله تان، کامل کرده باشید:
بعد از آماده سازی مقاله و انجام ویرایشات لازم می توانید مقاله خود را به یک مجله تخصصی ارسال و یا سابمیت نمایید. بنابراین باید راهی وجود داشته باشد که بتوان از طریق آن مقاله را به مجلات علمی پژوهشی داخلی سابمیت کنید. که در زیر به روش های سابمیت مقاله در مجلات علمی پژوهشی اشاره شده است.
گاهی مجله سیستم ارسال مکانیزه ای دارد؛ مثلا ژورنال های گروه امرالد سیستم پیشرفته ای دارند که در آن ابتدا شما نام کاربری و کلمه عبور دریافت می کنید. سپس وارد صفحه مربوط به خود شده و مراحل را یکی یکی طی کرده و در نهایت یک کد یا سابمیت نامبر دریافت می کنید که از آن پس برای هر نوع مکاتبه و انجام تغییرات در مقاله از آن کد استفاده میکنید. همچنین هر عملیاتی که از طرف ژورنال بر روی مقاله شما انجام می شود در این سیستم ثبت می گردد و شما قادرید مقاله خود را ردیابی کنید.
در این نوع سابمیت شما از ایمیل مجله استفاده کرده و مقاله خود را که دقیقا مطابق با راهنمای ژورنال تهیه شده برای مجله ارسال میکنید. در برخی مجلات بعد از ارسال ایمیل برای مقاله شما کد یا همان سابمیت نامبر در نظر گرفته شده و شما هر دفعه از طریق آن میتوانید با ادیتور مقاله خود مکاتبه کنید. استفاده از هر کدام از این روشها به معنای اعتبار بیشتر یک مجله نیست و بستگی به امکانات مجله دارد.
همانطور که در بالا اشاره شد، شما از دو طریق میتوانید اقدام به سابمیت مقاله در مجلات بکنید. در هر دو روش سابمیت نکات ریز و مهمی وجود دارد که اگر به آنها آگاهی داشته باشید یک سابمیت مقاله موفق خواهید داشت. در ذیل به برخی از این نکات مهم اشاره میشود.
در زمان مناسب سابمیت مقاله خود را انجام دهید. اگر در حال حاضر حجم دادههایتان زیاد است، میتوانید پژوهش را به دو قسمت تقسیم کنید تا مطالعه اولیه پیش از اتمام مطالعه بعدی منتشر میشود.این روش عالی برای تسریع انتشار مقاله است.
اگر مقاله شما بیش از یک نفر نویسنده دارد، نویسنده مسئول باید با علامت * مشخص گردد، در غیر اینصورت نفر اول به عنوان نویسنده مسئول به حساب خواهد آمد.
حتما باید کاور لتر خود را در قسمت مخصوص بارگزاری کنید. این نامه بسیار مهم است و میتواند هم نویسندگان را بخوبی معرفی کند و هم اهمیت پژوهش را بیان نماید.
حتما قبل از ارسال مقاله، هزینه پذیرش و چاپ مقاله را بررسی کنید. مخصوصا مجلات خارجی که هزینه را به دلار دریافت میکنند بهتر است حتما بررسی شوند.
به منظور پیشگیری از هر گونه تاخیر بیدلیل در انتشار مقاله، نکات موجود در شیوهنامه ژورنال در زمینه کاورلتر، متن اصلی، منابع، اشکال، اعداد و جداول، و سایر اطلاعات مکمل را به دقت بخوانید و رعایت کنید.
بازخوردهای داوران و ویراستاران را با لحنی گیرا، کامل و مودبانه پاسخ دهید تا احتمال رد شدن مقاله یا ارسال آن برای بازبینی مجدد کاهش یابد.
در صورت چاپ مقاله در یک مجله در گذشته، در بخش منابع به مقاله قبلی خود رفرنس دهید و در همان مجله سابمیت مقاله را انجام دهید، تا مورد توجه سردبیر قرار بگیرد.
آزمایشهای کلیدی را متناسب با شیوهنامههای ناشر طراحی کنید. طراحی صحیح آزمونهای کنترل و زمانبندی مناسب آنها، از تکرار آزمایشها و دوباره کاری پیشگیری میکند.
حتی اگر آزمایشهایتان هنوز تکمیل نشدهاند، میتوانید نوشتن مقاله را فوراً آغاز کنید. بخش زمینه یا مقدمه، که معمولاً مبتنی بر تحقیقات پیشین است، برای شروع زودتر از موعد نگارش مقاله مناسب است.
شما باید نام نویسندگان را به ترتیب وارد کنید و به صورت دقیق، مشخصات افیلیشن آنها را وارد کنید.
دقت داشته باشید بعد از کلیک روی گزینه submit دیگر امکان ویرایش اطلاعات وجود نخواهد داشت زیرا در این مرحله اطلاعات به سردبیر مجله ارسال شده است.
با استفاده از کد Manuscript number میتوانید اصلاحات مقاله را انجام دهید و یا با سردبیر مجله مکاتبه داشته باشید پس حتما این کد را در جایی ذخیره کنید.
فرآیند سابمیت مقاله در مجلات و دریافت پذیرش یا چاپ دارای مراحل پیچیده ای است که برای هر محقق پر مشغله ای وقت گیر است. نگران نباشید، مقاله خود را با تمام جزییات برای ما ارسال کنید، متخصصان سینا ترجمه به آسانی و با ملاحظه تمامی درخواست های مجله، مقاله شما را برای پذیرش و چاپ آماده سازی می کنند.
ثبت سفارش چاپ |
---|
بررسی توسط پشتیبانی |
---|
معرفی مجله و انتخاب آن |
---|
ارسال مقاله به مجله و پیگیری |
---|
سابمیت مقالات در مجلات مناسب تاثیر مستقیم و زیادی در شانس اکسپت شدن مقاله دارد از این جهت متخصصان سینا ترجمه به آسانی و با ملاحظه تمامی درخواست های مجله، مقاله شما را برای پذیرش و چاپ آماده سازی کرده و الزامات فنی چاپ مقاله را بررسی می کنند و مقاله شما را طبق دستورالعمل مجله قرار می دهند. تمامی اقدامات لازم از جمله ترجمه و ویراستاری، انتخاب مجله مناسب، ساخت حساب کاربری، تهیه کاورلتر، پیگیری فرآیند پذیرش، مکاتبه با داوران و پرداخت هزینه های چاپ را مدیریت می کنند و در تمام این مسیر در کنار شما خواهند بود.
جهت اطلاعات بیشتر برای سابمیت مقاله به مجلات می توانید با کارشناسان ما از طریق تماس یا پست الکترونیکی موسسه و همچنین از طریق شبکه های مجازی ( واتساپ ، اینستاگرام و تلگرام ) در ارتباط باشید و یا از طریق لینک زیر سفارش خود را ثبت کنید.
زمانبندی برای فرمت بندی و سابمیت در سینا ترجمه در کمترین زمان ممکن و طی نهایتا 7 روز صورت می پذیرد. شما می توانید از طریق سفارش فوری(آنی) در نیمی از زمان معمول سفارش فرمت بندی و سابمیت خود را تحویل بگیرید.
سابمیت برای تمامی مجلات داخلی و خارجی با بالاترین دقت ممکن انجام می گیرد.
موسسه سینا دارای مجوز رسمی از وزارت ارشاد و نماد اعتماد الکترونیکی از اینماد است. بنابراین هیچگونه استفاده غیر قانونی از مطالب ارسالی انجام نمی شود. یکی از مهم ترین اصول موسسه سینا حفظ محرمانگی اطلاعات و فایل های ارسالی مشتریان عزیز می باشد و تمامی ارکان این مجموعه ملزم به رعایت اصول محرمانگی و حفظ حریم خصوصی مشتریان هستند.
شما می توانید با کارشناسان سینا ترجمه تماس بگیرید تا آن ها شما را راهنمایی کنند تا در نهایت بهترین مجله برای چاپ مقاله شما انتخاب شود.