در سالهای أخير در مقطع تحصيلات تکميلی رشته تاريخ تحولاتی اتفاق افتاده و در مقطع کارشناسی ارشد، ابتدا دو گرايش تاريخ ايران باستان و تاريخ اسلام تأسيس شدند.
در سالهای أخير در مقطع تحصيلات تکميلی رشته تاريخ تحولاتی اتفاق افتاده و در مقطع کارشناسی ارشد، ابتدا دو گرايش تاريخ ايران باستان و تاريخ اسلام تأسيس شدند. از سال 1381 به بعد، گروه تاريخ درصدد برآمد تا خلاء آموزشی در ديگر عرصههای مهم پژوهشهای تاريخی را تا حدی برطرف کند. به همين منظور پيشنهاد تأسيس سه رشته ديگر کارشناسی ارشد را به دانشگاه ارائه کرد. سه گرايش جديد عبارتند از: مطالعات آسيای مرکزی و قفقاز، مطالعات خليج فارس و گرايش نسخههای خطی و اسناد و مدارک تاريخی. این تحولات در واقع بیانگر این موضوع است که رشته تاریخ نیز طرفداران خاص خود را داشته و به همین دلیل به موازات رشته های دیگر، نیازمند تحول و مطالعات عمیق و معتبر در این حوزه میباشد.
یک دانشجوی محصل در رشته تاریخ باید از دقت فراوانی برخوردار بوده و این توانایی را داشته باشد که بسیاری از حوادث تاریخی و وقایع گذشته را به تصویر کشیده و آنها را تحلیل کند. پایه علم تاریخ، فلسفه و زمینه آن جغرافیا و دیواره های آن جامعه شناسی، اقتصاد، سیاست و فرهنگ است و علاقه مندان به این رشته باید مسلط به این علوم باشند. افرادی میتوانند در رشته تاریخ موفق شوند که رویداد تاریخی را اوّل به صورت ظاهری و سپس به صورت باطنی دریابند. در واقع به یک حادثه تاریخی دید موشکافانه ای داشته باشند تا بتوانند به عمق آن پی ببرند و از طرفی به تحقیق و پژوهش در زمینه های تاریخی علاقه نشان دهند. یکی از مصادیق این علاقه، مقالات نگارش و چاپ شده تاریخی در مجلات معتبر داخلی و خارجیست. این مقالات که حاصل مطالعات شبانه روزی نویسندگان آنها هستند، علاوه بر تایید تخصص و احاطه نویسنده بر موضوع مورد مطالعه، جنبه های جدیدی از موضوعات و مباحث تاریخی را برای مخاطبان نمایان کرده و چه بسا علاقمندان بیشتری را به این حوزه جذب میکند.
در کنار همه اینها، پذیرش و چاپ مقالات تاریخی برای دانشجویان این رشته در مقاطع ارشد و دکترا، مزایایی از قبیل اخذ نمره کامل پایان نامه ارشد، برخورداری از امتیاز پژوهشی چاپ مقاله در مصاحبه دکتری، کسب مجوز دفاع از رساله دکتری و برای اساتید و اعضای هیئت علمی این رشته، ارتقاء درجه و رتبه علمی را بدنبال خواهد داشت. بنابراین فعالیت در حوزه نگارش و چاپ مقالات تاریخی بخش جدایی ناپذیر فعالیتهای پژوهشی این افراد خواهد بود. اما با توجه به مشغله های شغلی و تحصیلی آنها و محدودیتهای زمانی، اغلب در فرایند پذیرش و چاپ مقالات خود با مشکل مواجه میشوند. اینجاست که نقش کارشناسان متخصص در این امر آشکار میشود. ما در موسسه سینا برای برطرف نمودن این دست از دغدغه های تحصیلی این عزیزان، گروهی متشکل از اساتید و نخبگان متخصصی در امور پذیرش و چاپ مقاله را گرد هم آورده ایم تا متناسب با نیاز و درخواست شما خدمات لازم را ارائه کنیم. اگرچه آماده سازی مقالات برای ارسال به مجلات معتبر تماما توسط کارشناسان موسسه قابل انجام است، اما نیاز است در فرایند نگارش مقالات خود بر قواعد نگارش مقالات تاریخی و ساختار آن اشراف کامل داشته باشید تا خدمات ما بعنوان یک مکمل یا بعبارتی یک کاتالیزور، پروسه پذیرش و چاپ مقاله را سرعت بخشیده و آن را تضمین کند.
در شروع نگارش مقاله، پس از انتخاب موضوع بر اساس علاقه شخصی و میزان در دسترس بودن منابع اطلاعاتی به روز و معتبر، این منابع را مطالعه کرده و دادههای به دست آمده را یادداشت کنید. توجه کنید که ساختار مقالات تاریخی متفاوت از مقالات دیگر است. به طور کلی یک مقاله تاریخی دارای سه زیر بخش زیر است:
مقدمه: این بخش شامل توضیح موضوع، بیان مسئله و سوال تحقیق است.
پیشینه تحقیق: مقالات و کتب مرتبط قبلی بررسی شده و مفاهیم و زمینههای تاریخی در این بخش از مقاله شرح داده میشود.
نتیجهگیری: در این بخش خلاصهای از مطالب بیان شده و توضیح داده میشود که چگونه موضوع بررسی شده به مسائل جاری مرتبط است.
پس از اتمام مقاله خود، میتوانید از طریق یکی از راههای ارتباطی موسسه سینا با کارشناسان ما ارتباط برقرار کرده و درخواست خود را مبنی بر استفاده از خدمات مد نظر خود مطرح فرمایید. کارشناس مربوطه مشاوره های لازم را به شما ارائه کرده و پروسه آماده سازی و دریافت اکسپت مقاله شما در اسرع وقت آغاز خواهد شد.
بیشتر بخوانید: