امروزه با توجه به فناوریهای جدید، گستردگی دسترسی به اینترنت و توسعه نرم افزارهای مرتبط با پژوهش، تولید دانش با سرعت روزافزون در حال پیشرفت است.
امروزه با توجه به فناوریهای جدید، گستردگی دسترسی به اینترنت و توسعه نرم افزارهای مرتبط با پژوهش، تولید دانش با سرعت روزافزون در حال پیشرفت است. حجم تولید پژوهشهای جدید در حوزه های مختلف به حدی است که در موارد زیادی نیاز به خلاصه سازی و جمع بندی پژوهشها برای استفاده ارائه دهندگان خدمات، دانشجویان و علاقه مندان به آن حوزه میباشد. یکی از روشهای مرسوم جمع بندی، نگارش مقاله مروری است. مقالات مروری دارای انواع مختلفی است و نگارش هر نوع اصول خاص خود را دارد. پنج هدف عمده از نگارش مقالات مروری وجود دارد: تولید فرضیه، ارزیابی فرضیه مطرح شده قبلی، جمع بندی مطالب و یافته های جدید در یک حیطه علمی و ارزیابی نقادانه آن، تعیین مشکلات یک حیطه تخصصی و به میزان کمتر روند تولید فرضیه و دانش در یک حیطه خاص است.
یکی از مواردی که در نگارش مقاله مروری باید مورد توجه قرار گیرد این است که مقاله مروری از تکرار زنجیروار بخشهایی از مقالات مختلف درست نمی شود، بلکه برداشت و جمع بندی نویسنده از مقالات مختلف با زبان و بیان خود است. در صورت کپی برداری از سایر مقالات نویسنده مشمول تعریف سرقت علمی میشود. به خصوص در مواردی که تجربه اول دانشجویان است و به دلیل عدم آشنایی آنها با سرقت علمی و تمایل آنها برای انجام سریع کار این پدیده اتفاق می افتد. البته مقالات مروری یکی از مواردی است که فرد می تواند با استناد به مقاله خود و متن آن با رعایت موارد فوق مشمول سرقت علمی از خود نشود. همچنین ارائه مرور متون یک طرح پژوهشی به عنوان یک مقاله مشمول قانون استخراج چند مقاله از یک پژوهش (Publishing Salami) که نوعی از سرقت علمی است نمیشود. قبل از نگارش مقاله مروری باید با مراجعه به سایت مجله مورد نظر برای چاپ آن، بخش راهنمای نویسندگان آن مطالعه و اصول نگارش مورد نظر مجله رعایت گردند. به عنوان مثال بعضی از مجلات شرط پذیرش مقاله مروری را داشتن حداقل سه مقاله مرتبط با آن حیطه توسط نویسنده قرار داده است.
بنابراین مقالات مروری باید با استناد و مراجعه به مقالات گذشته نوشته شوند و دارای نوآوری و خلاقیت باشند. چنانچه نویسنده سعی کند از مقالات گذشته کپی برداری کند و بدون هیچ تغییر در قالب یک مقاله مروری ارائه کند مصداق سرقت علمی خواهد شد. اشاره نامناسب به منابع و ناقص نوشتن رفرنس ها و مواردی از این دست باعث میشود که مقاله مصداق سرقت علمی محسوب شود و توسط بخش داوری مجلات ریجکت شود. مقاله مروری بسیار معتبر است و اهداف مختلفی را دنبال میکند که باید با رعایت قوانین علمی نوشته شود.
برای تشخیص سرقت علمی همانند سایر مقالات میتوانید از ابزارهای تشخیص سرقت علمی کمک بگیرید این ابزارها برای تشخیص و رفع سرقت علمی بسیار موثر و کاربردی میباشند. از هر یک از سایت ها و نرم افزارها میتوانید به عنوان وسیله ای برای تشخیص سرقت علمی استفاده کنید و بعد از تشخیص میتوانید با سه روش استفاده از کلمات مترادف، تغییر و جابه جایی کلمات جمله و ویرایش گرامری جمله سرقت علمی را از مقالات مروری برطرف کنید. البته چون اصل محتوای مقالات مروری برگرفته از سایر مقالات معتبر علمی میباشد به همین جهت ممکن است در تشخیص سرقت علمی کمی دچار ابهام شود اما ابزارها به شما در تشخیص سرقت علمی کمک بسیاری خواهند کرد.
با توجه به اهمیت مبحث سرقت علمی و تاثیر مستقیم آن در اعتبار آثار پژوهشی و کاراکتر علمی نویسندگان این آثار، هر فردی در هر حوزه تخصصی که اقدام به نگارش مقاله میکند لزوما باید با تمام قواعد ارجاع دهی و استناد آشنا باشد و حتی با رعایت تمام این موازین نیز، در انتهای کار مقاله را از لحاظ موارد احتمالی سرقت علمی مورد بررسی قرار دهد. از آنجایی که این امر نیاز به زمان و دانش کافی در این حوزه دارد، کارشناسان ما در بخش پارافریز مقالات علمی موسسه سینا، تمام موارد مشکوک به سرقت علمی را بررسی و اصلاح میکنند تا از بروز مشکل در فرایند پذیرش مقاله در مجلات علمی جلوگیری شود. برای استفاده خدمات پارافریز مقاله میتوانید بصورت آنلاین با کارشناسان موسسه سینا در ارتباط باشید.
بیشتر بخوانید: