رشته حسابداری از سال 1345در آموزشگاه عالی حسابداری شرکت ملی نفت ایران و سپس در دانشگاه تهران دایر گردید که تا به امروز نیز در بسیاری از دانشگاههای دولتی و غیر دولتی تدریس میشود. حسابداری یکی از رشتههای پرمتقاضی دانشگاهی در ایران است و بنابر آمارها این رشته بیشترین تعداد دانشجویان را در بین تمامی رشتههای دیگر دارد.
رشته حسابداری از سال 1345 در آموزشگاه عالی حسابداری شرکت ملی نفت ایران و سپس در دانشگاه تهران دایر گردید که تا به امروز نیز در بسیاری از دانشگاههای دولتی و غیر دولتی تدریس میشود. حسابداری یکی از رشتههای پرمتقاضی دانشگاهی در ایران است و بنابر آمارها این رشته بیشترین تعداد دانشجویان را در بین تمامی رشتههای دیگر دارد. دلیل این امر وجود شرایط کاری مناسب برای این رشته است. چرا که مسائل و مشکلات مالی شرکت ها به جهت رکورد اقتصادی موجب شده تا حسابداران با سیستم حسابداری وضعیت شغلی بهتری نسبت به سایر فارغ التحصیلان رشته های دیگر داشته باشند و همین مساله باعث شده بازار کار رشته حسابداری یکی از پر متقاضی ترین رشته های در بازار مالی کار باشد.
استفاده هوشمندانه و همهجانبه حسابداران از دستاوردها و پیشرفتهای سایر علوم خصوصاً علوم رایانه و فناوری اطلاعات، زمینه پیشرفت کمی و کیفی حسابداری در حوزه هایی نظیر دفترداری، امور محاسباتی، انتقال و جابهجایی اطلاعات و انجام سیستماتیک و روشمند امور مالی شرکتها و بطور کلی گسترش روزافزون تواناییهای نرمافزاری و سختافزاری حسابداری را فراهم ساخته و در نتیجه قابلیتهای حرفه حسابداری بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
از سوی دیگر توسعه آموزش عالی حسابداری و افزایش تعداد دانش آموختگان این رشته موجب گسترش تاثیرات کیفی حسابداری و نفوذ حسابداری بر تصمیمات مدیران واحدهای اقتصادی شده است.
اما یک حسابدار برای حضور در عرصه و به روز نگه داشتن دانش خود، باید اطلاعات وسیعی درباره قوانین و موضوعات مختلف؛ نظیر قانون مالیاتها، قانون کار، قانون تجارت، تامین اجتماعی و حسب مورد قوانینی نظیر قانون مالی و محاسباتی، قوانین حاکم بر پیمانکاری، صادرات و واردات، قوانین و مقررات ارزی و بسیاری موارد دیگر داشته باشد، همچنین باید سعی کند مهارتهای جانبی نظیر کار با کامپیوتر، سیستمهای اطلاعاتی و آیتی را نیز کسب کند. همچنین در تولید محتوا و چاپ مقالات بین المللی در زمینه حسابداری و به اشتراک گذاری اندوخته های حرفه ای خود فعال و پویا باشد.
این رشته بازار کار گسترده ای دارد. با وجود این که در دانشگاههای مختلف کشور اعم از دولتی، غیرانتفاعی و آزاد، دانشجویان زیادی در رشته حسابداری تحصیل میکنند، اما نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان این رشته نسبت به سایر رشته ها کمتر است. چون از یک موسسه کوچک گرفته تا بزرگترین کارخانههای کشور حداقل برای تهیه اظهارنامه های مالیاتی خود به حسابدار نیاز دارند.
اما همین بازار کار پرتقاضا برای حفظ رونق خود نیازمند تزریق نتایج آخرین و جدیدترین مطالعات و تحقیقات صاحب نظران و محققان این حوزه به این بازار است. از این رو بسیاری از دانشجویان، اساتید و محققان رشته حسابداری در مقاطع تحصیلات تکمیلی، هم برای پاسخ به نیازهای بازار کار این رشته و هم برای کسب امتیازهای پژوهشی و مراتب علمی بالاتر اقدام به مطالعه و تحقیق و نگارش نتایج آن در قالب مقاله های علمی رشته حسابداری میکنند. این مقالات چنانچه محتوا و بار علمی بالا داشته و بر اساس نیازهای روز رشته حسابداری نگاشته شده باشند، مجلات معتبر بین المللی در این حوزه از جمله ISI , ISC , SCOPUS از چاپ و نشر آنها استقبال کرده و به آن جامعه عمل میپوشانند.
اکسپت و چاپ تضمینی مقاله در رشته حسابداری و گرایش های مختلف آن در مجلات معتبر بین المللی و مجلات علمی پژوهشی داخلی و خارجی در کمترین زمان ممکن جزو خدماتیست که در موسسه سینا به محققین و دانشجویان این رشته ارائه میگردد. برای انتشار و چاپ مقالات و اشتراک گذاری نتایج و دستاوردهای تحقیقات و پژوهشهای محققین و نیز معرفی پیشرفت های عمده در زمینه حسابداری و موضوعات وابسته به آن در جهان، مجلات معتبر زیادی در دنیا وجود دارد که موسسه سینا با کارشناسان متخصص و با تجربه خود، مناسبترین مجلات را به شما معرفی کرده و از مرحله ترجمه تخصصی تا دریافت نامه اکسپت مقاله، همراه و همگام شما خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
لیست مجلات ISI کسب و کار، مدیریت و حسابداری (بین رشته ای)