رشته مهندسی شهرسازی یکی از رشته های پرطرفدار دانشگاهی است که به منظور ایجاد حلقه واصل رشته های عمران، معماری، اقتصاد، جامعه شناسی و تمام علوم مرتبط به مسائل شهری ایجاد گردیده و در واقع پرکننده فضای خالی سیاستگزاری و هماهنگی علوم فنی و انسانی در پروژه های شهری میباشد.
رشته مهندسی شهرسازی یکی از رشته های پرطرفدار دانشگاهی است که به منظور ایجاد حلقه واصل رشته های عمران، معماری، اقتصاد، جامعه شناسی و تمام علوم مرتبط به مسائل شهری ایجاد گردیده و در واقع پرکننده فضای خالی سیاستگزاری و هماهنگی علوم فنی و انسانی در پروژه های شهری میباشد. یک متخصص شهرساز فردی است که در زمینه طراحی شهری و برنامه ریزی شهری آموزش دیده است و می تواند به توسعه شهری کمک زیادی کند. از این رو این رشته در چند دهه اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است و خیلی از دانشگاه های معروف دنیا در این رشته دانشجو می پذیرد. از آنجایی که این رشته نیز مانند سایر رشته ها با پیشرفتهای روزافزونی همراه بوده و یافته های جدید همواره در تدوین اصول بنیادی این حوزه نقش اساسی دارند، لازمه تحصیل در مقاطع بالاتر این رشته، انجام فعالیتهای پژوهشی در زمینه ایده های جدید و ارائه یافته های حاصل از مطالعات به جامعه علمیست.
دروس رشته مهندسی شهرسازی ترکیبی از رشتههای متفاوت است که همه در شکلگیری شهر تاثیر گذارند به همین علت رشته شهرسازی در عین تخصصی بودن به عنوان یک رشته میان رشتهای شناخته میشود که زمینههای گوناگون در سطوح روستایی، شهری و منطقهای از یک سو و سطوح فنی، انسانی و محیطی از سوی دیگر را در بر میگیرد. یک شهرساز در کنار نقش خود سیاستگذار و هماهنگ کننده معماران، مهندسین عمران، اقتصاددانان و جامعهشناسان در محیط شهری است. به علت درگیری این رشته با بحث طراحی، متقاضی تحصیل در آن بایستی تا حدودی با مبانی طراحی آشنا بوده، به این موضوع علاقه داشته و دارای ذوق و استعداد هنری و خلاقیت و هوش بصری نیز باشد. در کنار آن، بایستی به مسائل اجتماعی، انسانی، اقتصادی و فنی علاقهمند باشد و حین تحصیل کارهای تحقیقاتی و پژوهشی فراوانی انجام دهد. همچنین افرادی که دغدغه تاثیرگذاری در زندگی شهری و توسعه شهر خود را دارند در این رشته به موفقیت بیشتری دست پیدا میکنند.
1. برنامه ریزی شهری
2. برنامه ریزی حمل و نقل
3. برنامه ریزی منطقه ای
4. برنامه ریزی شبکه های زیرساختی
5. برنامه ریزی محیط زیست
6. طراحی شهری
مقالاتی که در تمامی رشته ها و زمینه ها در کشور ما نوشته میشوند اصولا به زبان فارسی بوده و نیاز به یک ترجمه تخصصی برای ارسال به مجلات خارجی معتبر دارند. بنابراین باید ترجمه مقاله خود را به یک مترجم متخصص بسپارید. بعد از ترجمه، باید برای ارزیابی کیفی مقاله خود از افراد متخصص و باتجربه در زمینه چاپ مقالات شهرسازی و رشته های مشابه کمک بگیرید. چون اعتبار مقاله باید از لحاظ کیفیت مطالب و ترجمه و فرمت بندی مقاله سنجیده شود و بعد از اعتبار سنجی و تعیین سطح، مناسبترین مجله برای مقاله انتخاب شود. در انتخاب ژورنال معتبر برای ارسال مقاله باید توجه داشته باشید که مقاله هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ موضوع نگارش متناسب با موضوع تخصصی مجله باشد. یعنی نباید بلند پروازی کرده و مجله ای را انتخاب کنید که نسبت به سطح کیفی مقاله شما بسیار بالاتر باشد. چون در اینصورت حتما ریجکت خواهد شد.
بعد از ترجمه و انتخاب ژورنال فرمت بندی و ویرایش مقاله انجام میشود و مقاله به فرمت و ساختار صحیحی که از طرف مجله تعیین میشود در می آید. هر مجله ای برای خود ساختار و قالب مشخصی دارد که باید آن را در ساختار مقاله اعمال و سپس اقدام به سابمیت مقاله کرد. برای سابمیت چند نکته دیگر را نیز باید در نظر داشته باشید: بعد از ارسال مقاله به مرحله داوری، دیگر کاری از دست شما برنخواهد آمد و حتما در صورت وجود کوچکترین اشتباه مقاله ریجکت خواهد شد بنابراین برای آخرین بار مقاله را بررسی کلی کنید تا ایراد و اشکالی حتی کاملا جزئی در آن باقی نماند. خصوصا که برخی مجلات مانند isi داوری سخت گیرانه ای داشته و مقالات دریافتی را با حساسیت بیشتری بررسی میکنند. همچنین قبل از ارسال به هزینه های چاپ مقاله در مجله مورد نظر نیز باید دقت داشته باشید.
موسسه علمی پژوهشی سینا با سال ها تجربه در زمینه چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی دارای ضریب تاثیر آماده ارائه خدمات حرفه ای و تخصصی و مشاوه به پژوهشگران، اساتید و دانشجویان تمامی رشته ها از جمله مهندسی شهرسازی می باشد. برای دریافت خدمات موسسه جهت پذیرش مقالات شهرسازی خود اعم از معرفی مجلات معتبر، ترجمه تخصصی مقالات، فرمت بندی مقاله، سابمیت و پذیرش تضمینی مقاله از مجله مورد نظر شما، میتوانید در سایت موسسه ثبت سفارش نموده و از طریق راههای ارتباطی، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
بیشتر بخوانید:
چاپ مقاله اسکوپوس معماری و شهر سازی