اعتبار مجلاتی که مقالات علمی در آنها به چاپ میرسند، یکی از فاکتورهای مهم در تعیین ارزش مقاله هم برای دریافت امتیاز از سوی مراجع علمی و هم سنجش سطح دانش و تخصص محقق در زمینه موضوع مورد مطالعه میباشد.
اعتبار مجلاتی که مقالات علمی در آنها به چاپ میرسند، یکی از فاکتورهای مهم در تعیین ارزش مقاله هم برای دریافت امتیاز از سوی مراجع علمی و هم سنجش سطح دانش و تخصص محقق در زمینه موضوع مورد مطالعه میباشد. یکی از پایگاه های شناخته شده در رابطه با چاپ مقالات علمی که از اعتبار بالایی در دانشگاه های داخلی و خارجی برخوردار است، مجلات ISI می باشند. آی اس آی پایگاهی است که مجلات علمی را بر اساس معیار ها و استانداردهای تعیین شده خود نمایه و ایندکس می کند و مجلاتی که در آن نمایه می شوند از اعتبار جهانی بالایی برخوردار می باشد. مجلات آی اس آی بر اساس شکل و طبقه بندی خود به دو نوع تقسیم می شوند که اولی مجلات جی سی آر بوده و دارای ایمپکت فکتور هستند و نوع دوم مجلات ISI-List هستند که فاقد ایمپکت فکتور میباشند. جی سی آر یا همان گزارش استنادی مجلات، لیستی است که به صورت سالانه ارائه می شود و در آن مجلاتی که در آی اس آی نمایه شده اند و دارای ایمپکت فکتور هستند فهرست شده اند.
هر مجله علمی قبل از انتخاب شدن و نمایه شدن در لیست مجلات JCR باید مراحلی را به منظور ارزیابی بگذراند. از جمله عوامل مورد ارزیابی، رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتی ISI، کمیته علمی منتخب مجله، تنوع بین المللی مقالات چاپ شده در آن، نشر به موقع مجله و جایگاه نشر آن می باشد. لازم به ذکر است که هیچ یک از این عوامل به تنهایی مورد بررسی و ارزیابی قرار نمی گیرند بلکه با بررسی مجموع عوامل یک امتیاز کلی به مجله تعلق میگیرد. بخش دیگری از فاکتورهای ارزیابی مجلات، شامل بررسی عنوان مقالات، چکیده، کلمات کلیدی و رفرنس های آنهاست که بایستی به زبان انگلیسی نوشته شوند. اگر چه اطلاعات علمی مهم به تمامی زبانها به چاپ می رسد اما موارد ذکر شده باید به زبان انگلیسی باشد تا تحت داوری و ارزیابی ISI قرار گیرد.
از ایمپکت فاکتور برای مقایسه مجلات مختلف در یک زمینه خاص استفاده میشود و این پارامتر عملا پر استفاده ترین روش طبقه بندی ارزش مجلات علمی و آکادمیک، میباشد. به گونه ای که مجلات با ایمپکت فاکتور بالاتر به عنوان مجلات بهتر طبقه بندی میشوند و بسیاری از دانشگاه ها برای دخالت دادن مقاله در رتبه بندی اساتید یا دانشجویان مقادیر حداقل مورد نیاز برای ایمپکت فاکتور در نظر میگیرند. البته چون محاسبه ایمپکت فاکتور با در نظر گرفتن کل مقالات انجام میگیرد، به تنهایی برای رتبه بندی تک تک مقالات کافی نیست. پایگاه وب آو ساینس بیش از ۱۱ هزار مجله علمی و علوم اجتماعی را نمایه کرده و برای آن ها پارامتر ایمپکت فاکتور را محاسبه و منتشر میکند.
مجلات ایمپکت دار به این دلیل که از فیلترهای دقیق علمی رد شده اند دارای ارزش علمی بالایی در محیط های آکادمیک هستند و هرچه ضریب ایمپکت فکتور مجله ای بالاتر باشد ارزش و اعتبار علمی آن نیز بیشتر بوده و به همان نسبت مقالات سطح بالاتری را پذیرش می کنند. نکته مهم دیگر این که چون مقالات JCR همگی به زبان انگلیسی هستند، صرفا مقاله ای قابلیت چاپ در مجلات JCR را پیدا می کند که حتما به زبان انگلیسی نوشته شده و یا ترجمه شده باشد. از این رو ترجمه تخصصی و نیتیو مقالات قبل از ارسال آنها به مجلات jcr بسیار حائز اهمیت است و نقش بسزایی در پذیرش و چاپ آنها دارد.
پروسه چاپ مقالات علمی در مجلات معتبر بین المللی JCR به دلیل پیچیدگی و طولانی بودن، نگرانی هایی را برای برخی از محققین بوجود آورده است. اما ما توصیه میکنیم دغدغه ای از این جهت نداشته باشید. زیرا ما در موسسه سینا با تکیه بر تخصص و تجربه همکاران و متخصصان کاربلد خود، در طول فعالیت چندساله موسسه، مقالات متعددی در معتبرترین مجلات دنیا از جمله jcr به چاپ رسانده است. خدمات متنوعی از اعتبارسنجی و معرفی مجله تا ترجمه و سابمیت مقاله در این زمینه به شما عزیزان ارائه میشود که بسته به نیاز و هدف خود امکان بهره مندی از آنها برای شما فراهم شده است و میتوانید بصورت غیرحضوری و آنلاین درخواست خود را برای استفاده از این خدمات ثبت کنید.
بیشتر بخوانید: