معتبرترین مجلات علمی دنیا، مجلاتی هستند که در JCR نمایه می شوند، اما ورود مجلات به لیست JCR بسیار سخت است. آنها باید قوانین و استانداردهای بسیاری را که از سوی موسسه ISI تعیین گردیده است، رعایت نمایند.
معتبرترین مجلات علمی دنیا، مجلاتی هستند که در JCR نمایه می شوند، به همین دلیل کسب مجوز ورود مجلات به لیست JCR بسیار سخت است. آنها باید قوانین و استانداردهای بسیاری را که از سوی موسسه ISI تعیین گردیده است، رعایت نمایند. مجلات پس از ورود به JCR نیز مورد ارزیابی قرار می گیرند و در صورتی که قوانین و استانداردهای موسسه isi توسط آنها رعایت نشده باشد، نام آنها از JCR حذف می شود. پایگاه داده اطلاعاتی JCR از طریق Web of knowledge به شرط پرداخت وجه اشتراک، در دسترس قرار میگیرد. چاپ مقاله در این مجلات به سبب اعتبار بالای آنها نسبت به مجلات دیگر، دشوارتر بوده و پروسه داوری و ارزیابی سخت تری برای مقالات طی میشود. از این رو امتیازات پژوهشی قابل توجهی برای نویسندگان این مقالات در دانشگاه و سایر مراکز علمی در نظر گرفته میشود.
مؤسسه اطلاعات علمی تامسون رویترز (ISI) توسط پایگاه اطلاعاتی WOS هر ساله خصوصیات ژورنال ها را در زمینه های علمی و اجتماعی از سراسر دنیا (مشروط بر اینکه این مجلات در پایگاه ISI نمایه شده باشند) بررسی و ارزیابی کرده، سپس رتبه مجلات را تحت عنوان گزارش استنادی مجلات یا (Journal Citation report) اواخر هر سال به اطلاع عموم میرساند. JCR از معتبرترین پایگاه های علم سنجی است که بعنوان ابزاری برای مقایسه مجلات بکار برده میشود. این گزارش استنادی در دو نسخه علوم (Sciences) و علوم اجتماعی (Social Sciences) منتشر می شود. jcr مجلات علوم شامل اطلاعات بیش از 8000 مجله و jcr مجلات علوم اجتماعی شامل اطلاعات بیش از 3000 مجله می باشد. مقالات موجود در ژورنالهای قرار گرفته در پایگاه داده اطلاعاتی JCR اکثرا مقالات پژوهشی و مروری می باشند. سرمقاله، نامه ها و خلاصه همایش ها و کنفرانس ها معمولا در ارزیابی مقاله محاسبه نمی شوند. گزارش استنادی مجلات بر اساس چند شاخص مورد بررسی قرار میگیرد: شاخصهای Cited Half – Life Immediately index, IF, که در حال حاضر شاخص ضریب تاثیر (IF) از مهمترین و اصلی ترین آنها برای سنجش اعتبار علمی مجلات محسوب میشود.
اطلاعات هر سال مجلات به صورت جداگانه در سیستم JCR ذخیره می گردد. بنابراین، با انتخاب یک سال خاص می توانید تمام اطلاعات مربوط به مجلات همان سال را مشاهده نمایید. زمانی که شما وارد پایگاه JCR میشوید (http://jcr.incites.thomsonreuters.com)، صفحه ای ظاهر میشود که در این صفحه می توانید سال و مجله مورد نظر خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر شما اطلاعات مجله ای را برای سال 2000 از بخش گزارش استنادی علوم مورد جستجو قرار دهید، اطلاعات مربوط به سال 2000 این مجله به صورت زیر ارائه خواهد شد. مثلا:
- تعداد مقاله های منتشر شده مجله در سال 2000
- تعداد استنادهای دریافت شده از مقاله های دیگر در سال 2000
- محاسبه ضریب تاثیر بر اساس دیتاهای سال 2000
- اطلاعات پایه کتابشناختی از ناشر، خلاصه عنوان، زبان و شماره استاندارد بین المللی پی ایندها و...
چاپ مقاله در مجلات JCR هزینه ای برای نویسندگان مقالات نداشته و رایگان میباشد. از این رو به لحاظ داشتن اعتبار بالا بصورت تضمینی با هیچ موسسه ای همکاری نمیکنند و داوری مقالات بر اساس محتوای علمی مقاله و به روز و کاربردی بودن آن انجام میگیرد. اگر مقاله در این مرحله بتواند توجه و رضایت داوران را جلب نماید در واقع بخش عمده ای از امتیاز پذیرش مقاله را کسب کرده و کارشناسان ما در موسسه سینا میتوانند از بخشی از حق رایزنی خود با این مجلات برای دریافت اکسپت مقاله شما استفاده کنند. توجه داشته باشید که لازمه اینکار داشتن مقاله ای با سطح علمی بالا و در حد مقالات چاپ شده در این مجلات میباشد و موسسه نیز تنها در این صورت میتواند از حق رایزنی خود برای پذیرش مقاله شما استفاده کند در غیر اینصورت مجلات بی هیچ ملاحظه ای مقاله را ریجکت خواهند کرد. جهت سابمیت مقاله به مجلات JCR در ابتدا مبلغی جهت امور سابمیت و داوری و پیگیری مقاله از شما دریافت میشود و پس از سابمیت مقاله، username و password مخصوص شما و یا ایمیل مکاتبه با سردبیر مجله انتخابی در اختیار شما قرار میگیرد تا روند بررسی مقاله خود را شخصا نیز بتوانید از سایت مجله پیگیری کنید.
بیشتر بخوانید: