اکسپت و چاپ مقاله در ژورنالهای معتبر، یکی از روشهای انتشار یافته های جدید محققان در حوزه علوم مختلف میباشد که جایگاه ویژه ای در توسعه و پیشرفت دانش روز دنیا دارد و از طرف دیگر، تاثیر بسزایی بر آینده علمی و حرفه ای نویسنده مقاله دارد.
اکسپت و چاپ مقاله در ژورنالهای معتبر، یکی از روشهای انتشار یافته های جدید محققان در حوزه علوم مختلف میباشد که جایگاه ویژه ای در توسعه و پیشرفت دانش روز دنیا دارد و از طرف دیگر، تاثیر بسزایی بر آینده علمی و حرفه ای نویسنده مقاله دارد. از این رو اغلب محققان، اساتید و دانشجویان به دنبال نگارش مقالات علمی در حیطه تخصصی خود هستند. یک مقاله برای اینکه در نشریات علمی معتبر اکسپت شود، باید حول موضوعی ناب و کاربردی نگارش شده و کپی کاری یا بازنویسی مقالات و تحقیقات دیگران نباشد تا قابلیت چاپ در این مجلات را پیدا کند. هرچه نشریه اعتبار بیشتری داشته باشد حساسیتهای سردبیر و داوران آن نیز در پذیرش مقالات بیشتر شده و جزئیات بیشتری را در بررسیهای خود دخیل میکنند. چنانچه مقاله ای در این مجلات پذیرش شود، در جوامع علمی بسیار مورد توجه قرار گرفته و معتبر شناخته میشود.
اصطلاح اکسپت (accept) که برای مقالات استعمال میشود، یک واژه انگلیسی بوده و به این معنی است که یک مقاله پس از ارسال به یک نشریه مورد داوری قرار گرفته و اگر معیارهای مد نظر آن ژورنال را داشته باشد اکسپت یا پذیرش می شود و در غیر این صورت مجله قادر به پذیرش مقاله مورد نظر نخواهد بود. هر مجله پس از طی یک سری مراحل تصمیم نهایی خود را در مورد پذیرش یا رد یک مقاله به نویسنده ابلاغ می کند.
اگر بخواهیم صرفا پروسه پذیرش مقاله در مجله ای خاص را مورد بررسی و بحث قرار دهیم، گام اول، دریافت مقاله ارسالی توسط سردبیر مجله مورد نظر خواهد بود. سردبیر مجله مقاله خام شما را که هنوز در مرحله داوری است و منیواسکریپت نام دارد دریافت می کند. سپس بر اساس معیارها و استانداردهایی که مجله برای خود تعریف کرده است آن را مورد ارزیابی قرار می دهد. فاکتورهای ارزیابی مواردی مانند اسکوپ مقاله، سبک نگارش و ایرادات نگارشی یا گرامری مقاله، طول مقاله و موارد گوناگون خواهد بود. اگر مقاله منطبق بر استانداردهای تعریف شده مجله باشد، سردبیر آن را به ویراستار می سپارد.
ویراستار نیز بر اساس معیارها و استانداردهای تعریف شده مجله، مقاله را بررسی می کند اما این بررسی و سنجش، موشکافانه تر و دقیق تر از سردبیر انجام می شود و ویراستار می تواند مقاله شما را در صورت عدم رعایت معیارهای فوق، رد کند. پس از تایید ویراستار، مقاله جهت بررسی فنی و علمی به دست داوران سپرده می شود. در صورتیکه بر اساس نظر داوران مقاله نیازمند اصلاحیه باشد، سردبیر مجله پیشنویس ارسال شده توسط نویسنده را به همراه نکات و پرسشهای مطرح شده از سوی داوران باز میگرداند. نویسنده باید تمام نکاتی که توسط داوران به آنها اشاره شده است را اصلاح و به سوالات آنها پاسخ دهد و نسخه اصلاح شده را به همراه فایل پاسخ به سوالات داوران را به صورت جداگانه تهیه کرده و برای بررسی و داوری مجدد به مجله ارسال کند.
داوران پس از بررسی مقاله، رای خود را اعلام می کنند که می تواند اکسپت (پذیرش) مقاله باشد و یا اکسپت به شرط اصلاح باشد که در این حالت، همانطور که اشاره شد، مقاله به نویسنده برگشت داده می شود تا اصلاحات مورد نظر داوران را در مقاله اعمال کند و دوباره داوران مقاله را بررسی می کنند و در صورت رضایت از اصلاحات انجام شده، آن را اکسپت می کنند. در حالت سوم ممکن است از لحاظ علمی و فنی مقاله شما توسط داوران رد یا رجکت شود. در نهایت گروه تحریریه یا سردبیر، نویسنده را از تصمیم مجله در رابطه با چاپ مقاله مطلع می کنند. اگر مقاله رجکت شده باشد دلایل عدم پذیرش و ریجکت شدن آن را برای نویسنده شرح می دهند و اگر شرطی پذیرفته شده باشد یا اصطلاحا ریوایز خورده باشد، اصلاحات لازم را از نویسنده درخواست میکنند. در صورت پذیرفته شدن مقاله، تا 48 ساعت بعد از واریز هزینه های های چاپ، نامه اکسپت نهایی و قابل پیگیری از طرف مجله به نویسنده ارسال می شود و در نهایت در پروسه چاپ قرار می گیرد .
موسسه سینا با سابقه چندین ساله در زمینه چاپ مقالات در نشریات معتبر همواره با ارائه خدمات حرفه ای و تخصصی و مشاوره های تخصصی رایگان در خدمت پژوهشگران بزرگوار بوده است. این موسسه مسیر پر پیچ و خم چاپ مقالات علمی در مجلات مورد تایید وزارت علوم را برای محققین و دانشجویان هموار می سازد و خدمات مشاوره، ترجمه، فرمت بندی، ویرایش، سابمیت و دریافت اکسپت را برای مقالات ارائه میدهد تا پروسه پذیرش و چاپ تضمینی مقالات در مجلات مورد نظر با موفقیت به سرانجام برسد.
بیشتر بخوانید:
مراحل اکسپت مقاله در مجلات ISC
اکسپت مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
هزینه اکسپت مقاله آی اس آی ISI