منظور از یک مقاله علمی، یک محتوای برگرفته از نتایج یک پژوهش یا کار تحقیقی مطالعاتی در یک ساختار و فرمت استاندارد تعیین شده از سوی مراجع علمی است که توسط افراد متخصص در حوزه علوم مختلف تدوین و نگارش میشود.
منظور از یک مقاله علمی، یک محتوای برگرفته از نتایج یک پژوهش یا کار تحقیقی مطالعاتی در یک ساختار و فرمت استاندارد تعیین شده از سوی مراجع علمی است که توسط افراد متخصص در حوزه علوم مختلف تدوین و نگارش میشود. مقالات علمی را میتوان یکی از ابزارهای کسب اعتبار و امتیاز در عرصه ها و زمینه های مختلف دانست که شرط آن به چاپ رساندن آنها در مجلات معتبر داخلی یا خارجی است که این مسئله نیز بستگی به هدف و نیاز محقق خواهد داشت. بدین معنی که ممکن است فردی به امتیاز چاپ مقاله برای دفاع پایان نامه یا رساله دکتری و یا تقویت رزومه پژوهشی برای مصاحبه دکتری خود نیاز داشته باشد که در این صورت با چاپ مقاله در مجلات داخلی، این امتیاز را دریافت خواهد کرد؛ اما اگر قصد اپلای در دانشگاههای خارجی یا مهاجرت شغلی بواسطه تخصص علمی خود به خارج از کشور را داشته باشد، بایستی به چاپ مقاله در مجلات معتبر خارجی بعنوان راهی برای کسب امتیاز فکر کند.
نگارش مقالات علمی اگرچه مستلزم دانش و تخصص در زمینه مورد مطالعه است، اما در فرایند چاپ در مجلات بدون شک نیاز به دانش و اطلاعات در خصوص پروسه پذیرش و دریافت مشاوره از کارشناسان مجرب در این امر وجود خواهد داشت. خصوصا که اغلب محققین و دانشجویان، بدلیل حجم دروس و کارهای پژوهشی و تحقیقی خود، فرصت کافی برای جمع آوری و کسب اطلاعات در این زمینه را معمولا ندارند. از این رو موسسه سینا جمعی از اساتید و کارشناسان اهل فن را گرد هم آورده تا با استفاده از تجارب آنها در زمینه چاپ مقالات مختلف علمی در مجلات معتبر، فرایند پذیرش و چاپ مقاله را برای محققین عزیز بصورت اکمل در کوتاهترین بازه زمانی ممکن انجام دهد.
برای آشنایی بیشتر با فرایند چاپ مقاله، در این گفتار به برخی از اصطلاحات رایج در این زمینه اشاره میکنیم:
منیو اسکریپت (manuscript): مقالهای که سابمیت شده اما هنوز داوری نشده و به چاپ نرسیده منیو اسکریپت یا دست نویس محسوب میشود مقاله در صورت چاپ در یک مجله بعد از داوری paper یا Article نامیده میشود.
منیو اسکریپت نامبر (manuscript NO): همان شماره ای است که به مقاله ارسالی به ژورنال اختصاص داده میشود و میتوان از آن برای مکاتبه با مجله یا پیگیری وضعیت مقاله استفاده کرد. این شماره میتواند عدد یا ترکیبی از عدد یا حرف باشد که به آن Manuscript ID گفته میشود.
ادیتور(Editor): در فارسی به معنای ویراستار است اما معنی وسیع تری در حوزه آکادمیک دارد. ادیتور در حقیقت مقالات ارسالی به مجله را مدیریت می کند. در هنگام دریافت مقاله در بیشتر مواقع ساختار مقاله و حتی محتوای آن را به صورت کلی بررسی می کند. در صورت مشکلات ساختاری و تکنیکی مقاله را به نویسنده ارجاع می دهد و با ارسال لینک راهنمای نویسندگان مقاله خواستار اصلاحات فنی در مقاله می شود.
ویت ادیتور (With Editor): یعنی مقاله مورد نظر سابمیت شده و به دست ادیتور رسیده. ادیتور در حال بررسی مقاله است که یا برای داوری ارسال کند یا آن را برای اصلاحات فنی و تکنیکی برای شما ارسال کند یا در همان مرحله اول به دلایلی رد کند.
آندر ریویوو (Under Review): مقاله در حال داوری توسط داوران منتخب مجله است و باید منتظر نتیجه ماند.
ریفرینگ یا ریفرکردن (Refereeing) یا Review: به معنای داوری کردن است. یعنی داوران دارند کار داوری را انجام میدهند.
ریوایز (Revise): به معنای درخواست یک ورژن جدید از مقاله است. مقاله تحت داوری قرار گرفته و قرار است نویسنده نظرات داوران را اعمال و سپس ورژن جدید را ارسال کند. در اصطلاح گفته می شود مقاله ریوایز خورده است.
ریسابمیت (Resubmit): این یک ریوایز خاص و خطرناک است. به معنای انکه مقاله بقدری مشکل داشته که بعد از رفع ایرادها مقاله باید مجددا ارسال و در فرایند داوری دقیق و کامل مانند مرحله اول قرار گیرد.
شما محقق عزیز، چنانچه نگارش مقالات خود را به اتمام رسانده اید و یا پایان نامه ای دارید که قابلیت استخراج مقاله را دارد، میتوانید تمامی درخواست های خود را در خصوص پذیرش مقاله و یا استخراج مقاله بصورت آنلاین و از طریق سایت موسسه سینا با کارشناسان ما مطرح کنید تا علاوه بر ارائه مشاوره، روال انجام کار بصورت کامل برای شما شرح داده شود و سپس بنابه نیاز و درخواست شما اقدامات لازم بر روی مقالات شما انجام گیرد. خدمات موسسه شامل استخراج مقاله از پایان نامه، ترجمه تخصصی مقاله، فرمت بندی، پارافریز، سابمیت مقاله، رایزنی برای دریافت پذیرش و چاپ تضمینی مقاله در مجلات معتبر داخلی و یا خارجی مورد نظر است.
بیشتر بخوانید:
اکسپت مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی